Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2021.12.13.

Hazugságon kapták Márki-Zay Pétert

Magát „roppant liberálisnak nevezve” a minimálbér eltörlését hirdeti a baloldal miniszterelnök-jelöltje, de ha kérdést kap erről, akkor úgy tagadná a saját szavait, mint akit éppen tetten értek.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje, szemrebbenés nélkül letagadta a Mediaworks Hírcentrumának, hogy korábban arról beszélt, nem tartja szükségesnek a minimálbért.

Márki-Zay Péter
Fotó: Török János/Délmagyarország

Márki-Zay Péter korábban hosszasan értekezett egy Facebook-videójában a minimálbérről, amikor is a következőket mondta:

Én gazdasági kérdésekben roppant liberális vagyok, én nem feltétlenül tartom szükségesnek a minimálbért se.”

A Mediaworks–Hírcentrum szerette volna megtudni, hogy a politikus miért nem tartja szükségesnek a minimálbért. Az erre vonatkozó kérdésre azonban a következő választ adta:

Én nem mondtam ilyet.”

A baloldali miniszterelnök-jelölt további válaszaiból pedig az derült ki, hogy a minimálbért illetően semmiféle koncepciója nincsen. Márki-Zay Péter, mint a legtöbb esetben, most is elegendőnek látta, ha orbánozással és diktatúrázással válaszol.

Márki-Zay Péter, a balliberális szövetség miniszterelnök-jelöltje azt reméli, hogy kormányváltás esetén elmarad a bérek és a nyugdíjak nagyobb arányú emelése. A lapunknak nyilatkozó szakértő szerint Márki-Zay Péter olyan, mint akit beprogramoztak a globalista erők, mert mindenféle közgazdasági ismeret nélkül nyilatkozik.

Márki-Zay Péter, a balliberális oldal miniszterelnök-jelöltje azzal büszkélkedett az egyik videós bejelentkezésében, hogy ő Amerikában és Kanadában élt. Tehát ő olyan családfő, aki ismeri a külföldi példákat. Majd jelezte:

„Én gazdasági kérdésekben roppant liberális vagyok, én nem feltétlenül tartom szükségesnek a minimálbért se.”

Beszélt arról is, hogy ha a magyar kormány felemelné a minimálbért vagy drágábbá tenné a magyar munkaerőt, azzal nem jólétet, hanem végtelen nyomort teremtene.

Elmondta, reméli, hogy a baloldal kormányon nem emeli a kétszeresére a béreket és a nyugdíjakat. Márki-Zay Péter szerint ugyanis a legnagyobb hiba, amit elkövetett az elmúlt harminc évben bármelyik miniszterelnök, az Medgyessy Péter száznapos szociális programja volt. Ezt egyenesen tragédiának nevezte.

„Hiszen az olyan egyensúlyhiányt alakított ki a költségvetésben, amiből adódóan azután Gyurcsány Ferencnek hazudoznia és kormányzás helyett bűvészkednie kellett a számokkal. Ezért Gyurcsány belebukott a kormányzásba, majd Bajnai Gordonnak olyan megszorításokat kellett csinálnia, amelynek következtében a Fidesz kétharmaddal hatalomra került” – magyarázta.

Az Orbán-kormány elmúlt három ciklusa alatt 74 százalékkal nőtt a hazai minimálbér és 87 százalékkal a bérminimum vásárlóértéke. Ennél magasabb dinamikát ezen időszak alatt egyedül Litvánia tudott felmutatni.

Ehhez képest 2002 és 2010 között Magyarország volt az egyetlen ország Európában, ahol csökkent a minimálbér reálértéke. Ha az átlagbért nézzük, akkor azok vásárlóereje tíz év alatt több mint hatvan százalékkal emelkedett. A gazdasági növekedés rekordokat dönt, ahogy a foglalkoztatás is, miközben a szegénység kockázatának kitettek aránya jóval az uniós átlag alá csökkent. Azaz: annak köszönhetően emelkedtek a bérek és a nyugdíjak Magyarországon 2010 óta, hogy a gazdaság teljesítménye megtermelte a pluszpénzt. Nem adósságra épült a keresetek emelése, szemben a balliberális kormányzás időszakával.

„Márki-Zay Péter olyan, mint akit beprogramoztak a globalista erők, mert mindenféle közgazdasági ismeret nélkül nyilatkozik. Egy az egyben mondja vissza a nemzetközi mantrát. A patrióták, így a magyar kormány is ezzel szemben azt tartja szem előtt, hogy a megtermelt jövedelemből minél több maradjon itthon. A globalisták érdeke pedig az, hogy minél több pénzt vigyenek el az országból. Két teljesen külön világ áll egymással szemben” – mondta a Magyar Nemzetnek Boros Imre. A közgazdász hangsúlyozta: ahhoz, hogy több jövedelem termelődjön, keresletet kell növelni az országban. Ezt a bérből és fizetésből élők teszik meg, másodsorban pedig a nyugdíjasok. A vállalkozások pedig begyújtják a rakétát, de ehhez is a bérek növekedésére van szükség.

„Ez nem tetszik a globális hatalmaknak, hiszen ők a jövedelmek elszippantásában érdekeltek. Ehhez az kell, hogy a pénzt elsősorban adókkal elvegyék ezektől a szereplőktől. Majd eladósítják az államkasszát, és jöhetnek a megszorítások. Márki-Zay Péter ennek az elvárásnak tökéletesen megfelel, de senki ne feltételezze róla, hogy a saját gondolatait fogalmazza meg” – magyarázta a szakértő.

„Medgyessy Péter politikájában volt még nyoma a baloldali gazdaságpolitikának, Gyurcsány Ferenc meg is puccsolta. Meg kell érteni, hogy a globális erők nem hagynak szabad területet egyetlenegy tagállamnak sem, helytartó kormányra van szükségük, amely az ország szuverenitásának a végét jelentené” – tette hozzá Boros Imre.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felismerhetetlen lett Tom Cruise barátnője, a Top Gun szőke bombázója

origo.hu

Next Top Model Hungary: eljött a meztelen fotózás ideje

borsonline.hu

Most már publikus: közös fotóval derült ki, mi van a Házasság első látásra két szereplője között

vg.hu

Ebben még Ausztriát is megelőztük – megnéztük az autót, amelyből csak két darab van Magyarországon

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

hirtv.hu

A testőrei lezárták Magyar Péter kocsiját a vonaton

origo.hu

Kondenzcsík: kell-e félnünk, ha ilyet látunk az égen?

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 5.: a Rák meghatódik, a Skorpió nagy hatással van valakire

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

ripost.hu

Tolvai Reni a végzet asszonyaként pózol: szexi bőrruhából villantotta meg kerek popsiját

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

Gyurcsány testőre vigyáz Karácsonyra is

POLITIK

Magyar Péter összeállt azzal, aki nárcisztikus idiótának tartja

POLITIK

Tüntetés Franciaországban, migránskéselés áldozata lett egy 15 éves fiú

POLITIK

Az oroszok új rakétája 18 ezer kilométerre elér