Donald Tusk: a NATO katonái már Ukrajnában vannak

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2019.08.01.

Így teheti boldoggá leendő férjét a vagina nélkül született lány

Egy világ omlott össze a lányban, amikor kiderült, milyen súlyos belsõ hiányosság jellemzi intim zónáját. Viszont eldöntötte, hogy teljes körû szexuális életet szeretne, ezért vállalkozott egy rendkívül veszélyes mûtétsorozatra. Orvosai a hüvely kialakítása során egészen meglepõ anyagot használtak fel.

Szerző Ripost

A 17 éves lánynak teljesen szokványos szexuális élete lehet az operációnak köszönhetően, bár mivel méh nélkül született, gyermeke sajnos így sem lehet. A lány egy fejlődési rendellenesség következtében vagina és méh nélkül született, bár a külső nemi szervei megvannak. Így menstruációja sem volt soha.

A brazil orvosok arra vállalkoztak, hogy hüvelyt alakítanak ki nála, amellyel normális szexuális életet élhet. Ehhez viszont meglepő anyagot, a tilápia nevű hal bőrét használták fel. Nem ez volt az első ilyen műtétjük, bár a módszert ez az orvoscsoport találta ki: 2018-ban egy 23 éves lányon végezték el az operációt, majd az idei év elején egy transzszexuális 35 éves páciensen is végrehajtották.

A Brazília északkeleti részén, a Ceará szövetségi egyetemen tevékenykedő orvoscsoport filmet készített a műtétről, amelyet később a tudományos közvélemény számára elérhetővé tettek.

A páciens az úgynevezett Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser szindrómában szenvedett, ami körülbelül 5000 lányból egyet érint. A betegek vagina és méh nélkül, de normális külső nemi szervekkel és petefészekkel jönnek a világra. Mivel a petefészkük működik, a kamaszkor minden jellemzőjét megélik, de nincs menstruációjuk, és teherbe sem tudnak esni.

Leonardo Bezzera professzor, az operációt végző team vezetője szerint az eljárás biztonságos, gyors, és a lehető legkevésbé terheli a beteget. A tilápia bőre ráadásul elérhető és olcsó bőrpótló alternatíva. Amelyet természetesen gondos strerilizálás után alkalmaznak a műtéteknél. A hal bőrének sejtjei a gyógyulási folyamat során úgy viselkednek, mint az emberi sejtek, és a vagina nyálkahártyájához hasonlóan gyógyulnak. A mesterségesen kialakított hüvelybe kilenc-tíz napra egy kisebb szilikon, majd egy hónapra egy nagyobb, puhább formát ültetnek be, ami azért felelős, hogy az újonnan kialakítot hüvely később is tartsa a formáját. Ezután már csak éjszaka kell hordania a protézist, hat hónap múlva pedig kész a normálishoz mindenben hasonlító, teljes szexuális életre alkalmas hüvely, amely szexuális izgalom esetén tágulásra is képes.

A műtét utáni első tíz nap után a formát burkoló halbőr felszívódik, és a sejtjei az őssejtekhez hasonlóan a beteg saját sejtjeivé válnak. A halbőr serkenti a sejtek növekedését, és a vérerek kialakulását. És hogy miért épp a tilápia bőrét használják: ez a hal Brazíliában nagyon olcsón elérhető, a bőre hidratált, és rengeteg kollagént tartalmaz, amely segíti a gyógyulást. Az emberi bőrhöz hasonlóan erős és ellenáll a betegségeknek. Korábban több mint 200 súlyos égési sérült gyógyításánál is alkalmazták.

Forrás: Daily Mail

origo.hu

Poloska Péter a Mónika show-ban! - itt vannak a legújabb Magyar Péter-mémek

origo.hu

Agresszív baloldali fiatalok tomboltak és vertek rendőröket

borsonline.hu

Végleg vége? Kiderült, miért szakíthatott L.L. Junior és Dárdai Blanka

ripost.hu

A Házasság első látásra sztárjai végre elárulták, mi van köztük

magyarnemzet.hu

Egy influenszer már bánja, hogy elment David Pressman vacsorájára

origo.hu

Drámai hír érkezett Ukrajnából, Zelenszkij nem várt lépést tett

travelo.hu

Videó: Egész nap élőben követheted a seregélyesi gólyacsalád izgalmas életét

ripost.hu

Harry herceg elszólta magát: így fogadta visszatérését a királyi család

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

Ezeknek a csillagjegyeknek szerelmet hoz a nyár, igy készülj fel!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Ártatlannak tűnhet, ezekkel növeled mégis a demencia kockázatát

MEDICINA

Lehull a lepel! Ezért működnek a mai napig anyáink gyógyító praktikái

MEDICINA

2 egyszerű arcápolási trükk, amitől sokkal gyorsabban eltűnnek a ráncaid

MEDICINA

Ez történik a testeddel, ha nem iszol elegendő vizet

MEDICINA

Nagyon élénk álmaid vannak mostanában? A szakértő megválaszolta, hogy miért

MEDICINA

Fantasztikus gyógyereje van a pitypang virágának, mutatjuk, hogyan készítsd el