Létrehozva: 2015.09.09.

Pukistop - előzd meg a kínos szitukat!

Egyrészt természetes jelenség, másrészt borzasztó ciki, ha nem tudsz mit kezdeni a felfújódással. Íme 8 villámgyorsan ható háziszer!

Teljesen normális, hogy mindenki ereget – egy pontig. De ha hangos és büdös, az már azt jelzi, hogy valami gond van a testedben. Egyszer-kétszer el lehet viccelni, de hidd el, ezt gyorsan helyre kell hozni!


1.    Édeskömény


Nem véletlen, hogy ebből főznek a hasfájós kisbabáknak is teát – szinte azonnal elmulasztja a puffadást. Egyszerűen rágcsálj el belőle néhány darabot vagy 3-5 percig áztasd forró vízben és lassan kortyolgasd el – 10 perc múlva nyoma sincs a kellemetlenségnek!


2.    Gyömbér


A gyömbér nem csak az előállt helyzet kezelésében segít, hanem a puffadás kialakulását akadályozza meg. Reszelj friss gyömbért az ételbe, vagy rágcsálj el egy darabot csak úgy, nyersen – bár ezt csak akkor javasoljuk, ha bírod a csípős ízt. Ha gyakran gyötörnek a szelek, használd kúraszerűen: forrázz le a reszelt gyömbért, hagyd állni 10 percig, majd melegítsd fel újra és idd olyan forrón, ahogy csak tudod! Napi három csésze csodákra képes!


3.    Kömény és fekete kömény


Bármelyik fajta segít abban, hogy elmúljanak a hasgörcseid – a magyar konyha sem véletlenül használja a nehéz ételek receptjeiben. Csempészd bele minél több fogásba, vagy készíts belőle teát és fogyaszd evés előtt! Ezzel a puffadás kialakulását is megelőzheted.


4.    Almaecet


Rendkívül hatékonyan tisztítja a szervezeted és eltünteti a gázokat. Keverj egy evőkanálnyit egy pohár forró vízbe, és próbáld meginni. Ha nem bírod az ízét, keresd tabletta formájában a herbáriákban!


5.    Borsmenta


Főzz belőle teát, vagy áztasd hideg italba a leveleit, de ekkor dupla dózist, azaz két evőkanálnyit használj! A borsmenta nagyon szívós növény, a kertből szinte kiirthatatlan, akár a konyhaablakodban is tarthatod, érdemes!


6.    Fahéj


Ha feszít a hasad és rosszul érzed magad, készíts magadnak rizstejből vagy szójatejből egy bögre gyógyító-vigasztaló finomságot: melegíts össze egy egész rúd vagy egy fél teáskanál őrölt fahéjat a tejjel és hagyd állni 5 percig. Utána melegítsd újra és édesítsd mézzel, mielőtt lassan megiszod. Akkor se használj tehéntejet, ha egyébként szoktál inni: a tehéntejet nagyon nehéz megemészteni, úgyhogy csak rontanál vele a pukihelyzeten!

7.    Fokhagyma


Általános tisztító, fertőtlenítő és emésztéssegítő hatása miatt soha nem elég belőle. Egyél annyit, amennyit csak bele tudsz csempészni az étrendedbe anélkül, hogy az illat miatt kiutálna a családod vagy a kollégáid! Ha a leheleted nem is, a pocakod meg fogja hálálni!


8.    Probiotikumok


Ha gyakran küzdesz a puffadással, nagy valószínűséggel felborulhatott valamitől a gyomrod és a beleid baktériumflórája. Természetes probiotikumok találhatók például a joghurtban, de ha biztosra akarsz menni, csinálj végig egy olyan kúrát, amit a gyógyszertárakban szoktak ajánlani - például az antibiotikumok szedése mellé! Ha a jótékony és rossz hatású baktériumok aránya helyreáll a szervezetedben, azzal a kellemetlen tünetek okát is megszünteted!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ha önnél is lapul egy a padláson, akkor milliomos - érdemes alaposan körülnézni

origo.hu

Megdöbbentő atomháborús fenyegetés a lengyelektől

metropol.hu

A 80'-as években minden asszony belé volt szerelmes - felismerhetetlen lett a filmcsillag

hirtv.hu

Varga Mihály: a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára + videó

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

vg.hu

Döntött Lázár János: ez lesz a hivatalos neve a Kalocsa-Paks közötti új Duna-hídnak

origo.hu

Megdöbbentő fotóval sokkolta az embereket Vilmos herceg

ripost.hu

Korai volt az öröm? Újabb fordulatot tartogat az időjárás

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Nagyon élénk álmaid vannak mostanában? A szakértő megválaszolta, hogy miért

MEDICINA

Fantasztikus gyógyereje van a pitypang virágának, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

4+1 ok, amiért a fokhagyma a legjobb barátod

MEDICINA

Itt az idő, most készíts gyógyító fenyőrügy szirupot

MEDICINA

„Óriási következményei vannak” - figyelmezteti az orvos a zuhany alatt pisilőket

MEDICINA

Vajon tényleg leszámol a Jerikó rózsa és a mandulagomba a rákkal?