Létrehozva: 2023.01.06.

Rettegésben él a Hungária elhunyt legendájának szerelme

Erika egy nyílt levélben tudatta ismerőseivel, hogy másfél éve veszélyben érzi magát és szeretteit. Ennek oka szerinte a zenész végakarata és egy felvétel.

Fekete Gyula, vagy ahogy egy ország ismerte, Szaxi Maxi lassan négy éve nincs velünk. Ezért is meglepő az a nyílt levél, amit a zenész utolsó szerelme tett közzé még csütörtök délután. Az üzenet egyértelmű, Erika félelemben él, amit az váltott ki nála, hogy másfél évvel ezelőtt ismeretlenek kezdték el követni őt, majd megjelölték otthonának ablakait és az ajtaját is, amiből arra következtetett, hogy meg akarják támadni. Soraiból kiderül, hogy az előkészületeket később tett követte és állítása szerint három férfi támadt rá a liftben, ahová beszorították és erőszakoskodtak vele. 

Fotó: Facebook

Erika posztjából az is kiderül, hogy eleinte nem keresett összefüggést a tény között, hogy ő volt a 2019 augusztusában elhunyt énekes-szaxofonos utolsó szerelme, de amikor betörtek az albérletébe, világossá vált számára, hogy nem véletlenszerű tettről volt szó. A lakásból ugyanis csak egyetlen tárgy, egy mobiltelefon tűnt el, melyen Erika kizárólag azt a videófelvételt őrizte, melyet akkor készített a Hungária és a Dolly Roll együttesek legendás tagjáról, amikor a súlyos agyvérzése után egy évvel utoljára látta őt egy kórházban. 

Erika elmondása szerint ezután kezdett arra gyanakodni, hogy Szaxi Maxi végakarata körül kell keresnie a megoldást arra a rémálomra, amibe belesodródott. Leírta, hogy még 2019-ben nem sokkal szerelme halála után tudomására jutott, hogy a zenész megemlítette őt a végrendeletében és néhány dalának jogdíját hagyta rá. Az asszony ekkor egy üzenetet írt Szaxi Maxi testvérének, melyben jelezte, hogy szeretne lemondani az örökségről, de hivatalosan ezt sosem tudta megtenni, mivel a végakarat tartalmát titkolták előle. 

Fotó: Bors

A történetnek itt vége is lehetne, de Erikát saját bevallása szerint azóta is figyelik és fenyegetik és célt is értek, hiszen rettegésben él ő is és a családja is. Úgy véli, akad valaki, aki felbérelte a támadóit. Erre következtet abból, hogy Szaxi Maxi egyik legismertebb slágere feltűnt egy reklámban. Történetesen arról a dalról van szó, amit tudomása szerint a legendás zenész éppen ráhagyott. Erika végül azzal zárta sorait, hogy félelmében fordult a nyilvánossághoz és egyben arra kéri a támadóit és azok "felbérlőit", hogy békés módon rendezzék vele a jogi és anyagi kérdéseket. 

A Ripost megkereste a zenész egykori élettársát, aki annyit mondott, a posztban leírtak minden szava igaz, de nem szeretne és nem is tud többet mondani. A megdöbbentő sorokat ide kattintva tudják elolvasni. 

 

Halála előtt már senki sem láthatta...

 

Szaxi Maxit élete utolsó éveiben hermetikusan elzárták még a barátaitól is. A zenész még 2014-ben azon a német  luxushajon lett rosszul, melyen zenészként dolgozott. Kórházba szállították és azonnali életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Egy ideig mesterséges kómában tartották, majd mentőhelikopterrel szállították Magyarországra. Előbb egy budapesti kórházban ápolták, majd egy vidéki rehabilitációs intézetbe szállították. Bár a zenésztársak és a barátok szerették volna meglátogatni őt, erre csak keveseknek volt lehetőségük. A zenész lánya arra kért mindenkit, hogy ne keressék az édesapját, mert ezek a látogatások nagyon felzaklatják. Fekete Gyula 2019 augusztus 21-én halt meg. A legendát egy hónappal később kísérték utolsó útjára

Fotó: Bors

 

Fekete Gyula

 

Zenész családban született. Apja a Stúdió 11-ben baritonszaxofonozott, édesanyja pedig szimfonikus zenekarban hegedűs volt. Szülei nyomására egyszerre kezdett zongorán és hegedűn tanulni, ám mégis a szaxofon vált a legkedvesebb hangszerévé.

1965-től a One Generation zenekarban kezdett játszani, majd amikor 1968-ban megismerte Várkonyi Mátyást, megalakították a Zé-gé együttest, ahol két évig zenélt. 1971-ben a Láng Művelődési Házban találkozott először az akkor még beatzenét játszó Hungária együttes vezetőjével, Fenyő Miklóssal. Ekkor megegyeztek, hogy egy ideig együtt fognak zenélni. Tagsága idején egy kislemezük jelent meg, A. oldalon a Hosszúhajú Éva, B. oldalon a Dr. Schizofrén dalokkal. 1973-ban kivált a zenekarból.

1979-ben, amikor a Hungária együttes ismét megújult, Fekete Gyula is visszatért és ettől számíthatjuk az általa elért legnagyobb sikerek kezdetét. A „Jampi” Hungária tagjaként olyan számokban működött közre, mint pl. a Neonparádé, Randi Andi, Taxi Szaxi, Twist troli stb. A Hungária 1983-as felbomlása után automatikusan a Dolly Roll együttes tagja lett, ahol szintén sikeres dalokat énekelt (Wind szörny, Naplemente, Maria Makaroni stb.).

1990-ben kilépett a Dolly Rollból és önálló karrierbe kezdett, emellett saját kiadót alapított Maximusic néven. Zenekara ekkoriban a Szaxi Maxi Music Band. Szólókarrierje alatt írt dalai többek között a Rock and roll randevú, Tutti Frutti (magyar változat), Nem kapható stb.

1995-ben egy koncert, egy album és egy koncertalbum erejéig ismét összeállt a Hungária, akkori stúdióalbumukon (Ébredj fel, Rockandrollia) az eredeti Hungáriás megszólalásban énekelte el a Malvin és az Ördögi rock and roll című dalokat. 1998-ban a Dolly Roll eredeti felállásában énekelt a Budapest Sportcsarnokban.

Az ezt követő időszakban keveset lehetett hallani róla, éveken keresztül külföldön dolgozott egészen addig a napig, amikor is agyvérzést kapott...

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt sokan várták: visszatér Magyarországra az egyik kedvenc divatáruházlánc

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

LELKIZŐ

Vasvári Vivien szívfacsaró üzenettel vallott szerelmet a férjének

LELKIZŐ

Képtelen feldolgozni gyermekkori traumáit Majoros Hajni

LELKIZŐ

"Felült a hajnali nap első sugaraira" - gyászol Kerényi Miklós Máté, elhunyt az édesanyja