Létrehozva: 2021.07.14.

Paranormális jelenség a temetésen: Üzent a túlvilágról Gábor Zsazsa

Kedden délelőtt 10 órakor helyezték végső nyugalomra a Fiumei úti sírkertben Gábor Zsazsát. A szertartás leginkább egy színes nyári ünnepségre hasonlított, de a végén nem várt, misztikus hollywoodi thrillerbe illő paranormális jelenség történt!

Mint ismeretes, Gábor Zsazsa özvegye, Frédéric von Anhalt herceg a múlt héten érkezett Magyarországra, hogy méltóképpen eltemethesse a feleségét. Az öt éve elhunyt dívának ugyanis az volt az utolsó kívánsága, hogy magyar földben nyugodhasson.

Fotó: Northfoto

„Gábor Zsazsa 80 év után újra hazatért Magyarországra” – mondta el az özvegye az az.de-nek a szertartás előtt. A 78 éves herceg teljes titokban, Anglián és Németországon keresztül hozta Magyarországra néhai felesége földi maradványait. Anhalt utólag azt is elárulta, hogy a légitársaság nem is tudott róla, hogy mit rejt a kézipoggyásza, ő ugyanis nem szólt róla. „Újabb bürokratikus akadályokba ütköztem volna... Mivel a magyar nagykövetség a beleegyezését adta, a múlt héten az urnával a táskámban eljöttünk Los Angelesből. Zsazsának saját ülőhelye volt a repülőn az első osztályon” – magyarázta.

Mindig az volt Zsazsa álma, hogy halála után a szülőhazájában, Magyarországon helyezzék végső nyugalomra. Ám a 2016-ban elhunyt díva utolsó kívánsága csak most teljesült, miután tavaly szeptemberben és aztán novemberben is elmaradt a temetést a pandémia miatt.

Zsazsa özvegye (Fotó: Ripost / Markovics Gábor)

„Nem a halált, hanem az életet ünnepeljük a temetésen. Ez Zsazsa is így akarta volna. Mindig azt mondta nekem: Azok, akik egy temetésen sírnak, mind álszentek. Csak az örökséget akarják” – mondta. Zsazsa temetése olyan lesz, mint egy zajos fesztivál.

Ami igaz is lett. A rekkenő hőségben cigányzenészek játszottak, az érkező vendégek pedig azon is meglepődhettek, hogy a sírkertben egy szürke ló legelészett a szertartás alatt. Kiderült, nem véletlenül. Az állat Pintér Tiboré, és azért volt ott, mert Zsazsa szenvedélyesen imádta a lovakat, sőt, versenyszerűen lovagolt. Mint megtudtuk, maga is egy Silver Fox nevű szürke paripa boldog tulajdonosa volt.

Fotó: Ripost / Markovics Gábor

„Annak a földnek a füvét legeli éppen a ló, ahol a hamvak el lesznek szórva” – fogalmazott beszédében Pintér Tenya, aki óriási megtisztelésnek érezte, hogy részt vehetett a búcsúztatón, és nagy beleéléssel adta elő Frank Sinatra klasszikusát, a My Way-t. Produkcióját követően a herceg megjegyezte, hogy a magyar színésznek is Hollywoodban lenne a helye.

Fotó: Ripost / Markovics Gábor

A temetésen beszédet mondott még többek között Vándor Éva, aki ugyan nem ismerte személyesen Zsazsát, de rengeteg filmben kölcsönözte neki a hangját, Seszták Miklós, egykori nemzeti fejlesztési miniszter, valamint Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke.

A legmeghökkentőbb dolog azonban a temetés vége felé történt, bizony, egy hollywoodi szuperprodukciónak sem írhattak volna nagyobb csattanót!

Fotó: Ripost / Markovics Gábor

Amikor az egyik olasz luxusmárka logójával ellátott zsákba bujtatott urnát már behelyezték a földbe, Von Anhalt herceg elkezdte rendezgetni a koszorúkat, valamint azt az állványt, amin Zsazsa arcképe állt. Ekkor egy másodperc törtrésze alatt az üvegkeretes portré megbillent, a földre zuhant, és ripityára tört. A herceg úgy tett, mintha mi sem történt volna, de legbelül már ő is érezte: paranormális jelenségről van szó.

(Fotó: Ripost / Markovics Gábor)

„Bizony, minden megtörténhet egy temetésen! Biztos vagyok benne, hogy Zsazsa üzente nekem, hogy fentről figyel. Nem akartam egyébként, hogy a temetés a gyászról szóljon, nem, ünnepeljünk! Ezért is kértem külön a zenészeket, húzzák el a Magyar Rapszódiát, ünnepeljünk” – nyilatkozta a Borsnak Frédéric von Anhalt, aki imádja Budapestet, és szeretné, ha eljön az ő ideje, akkor felesége mellett nyugodhasson.

Fotó: Ripost / Markovics Gábor

 

Az éjjeli szekrényén tartotta az urnát A magyar származású filmcsillagot halála után elhamvasztották, majd 2017-ben a januári búcsúszertartását követően Anhalt fogta imádott felesége aranyozott urnáját, betette egy elegáns kisállathordozóba, és hazasétált vele. Egészen eddig az éjjeli szekrényen őrizte Zsazsa maradványait.

 

ripost.hu

Az UFO-vadász állítja, hogy aggasztóbb dolgot talált, mint az idegenek

borsonline.hu

Házasság első látásra: újra együtt az egyik pár, óriási az öröm

hirtv.hu

A Facebookon üzent a verőcei hajóbalesetben elhunyt nő édesanyja

ripost.hu

Most jött: újabb vízi baleset történt, többen meghaltak és eltűntek

hirtv.hu

Videószimulációban mutatták be, hogy mi maradna Budapestből ha atomtámadás érné + videó

ripost.hu

"Nem tudom értelmezni" - váratlanul stílust váltott Tóth Andi

travelo.hu

Videó: Halálos áldozatai is vannak a verőcei hajóbalesetnek

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

ripost.hu

Rengeteg rendőr és mentő lepte el a budapesti pláza környékét, nagy a baj

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Üzent a túlvilágról Berki Krisztián szelleme

LELKIZŐ

"Ez egy borzalom" - sokkoló levelet kapott a TV2 kilakoltatott sztárja

LELKIZŐ

Szomorú évforduló: Szívszorító, ami most elhangzott Berki Krisztián sírjánál – fotó

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Te tudtad? Ez a sztár volt a tavaly elvált Meryl Streep nagy szerelme

LELKIZŐ

"Egyre nehezebb" – Mellékhatásokkal küzd Katalin hercegné, sokat fogyott és hullik a haja

LELKIZŐ

Népszerű műsorvezető holttestére bukkantak a szabadban

LELKIZŐ

Gyászol a filmvilág, elhunyt az Aranyoskám sztárja