KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.22.

Zelenszkij betiltotta az online szerencsejátékot

Egyes kutatások szerint tízből kilenc ukrán katonának problémái vannak a kaszinókkal vagy a sportfogadással.

Volodimir Zelenszkij rendeleti úton betiltotta az internetes szerencsejátékok használatot a katonai személyzet számára - jelentette az Jevropejszka Pravda napilap online kiadása. Az ukrán elnök indoklása szerint az intézkedésre azért volt szükség, mert a katonák körében járványszerűen terjedni kezdett a szerencsejátékfüggőség, ami egyrészről nemzetbiztonsági kockázatot jelent, másfelől pedig jelentősen lerontja a harci kedvet és morált. 

Zelenszkij betiltotta az online szerencsejátékot

A szombaton aláírt rendelet arra kötelezi a fegyveres erők vezetőjét, Alekszandr Szirszkijt és más parancsnokokat, hogy amíg a hadiállapot érvényben van, addig "vezessenek be tilalmat az online szerencsejátékokra a katonai személyzet számára”.

A katonákkal szembeni teljes tiltás mellett a rendelet arra kötelezi az online kaszinókat, hogy korlátozzák a felületeiket elkölthető pénz és idő mennyiséget. A kormányzati elektronikus hírközlési felügyeletet pedig arra szólítja fel, hogy blokkolja az összes olyan webhelyet, amely illegális hozzáférést biztosít az előírásokat megkerülni próbáló online kaszinókhoz.

"Tízből kilenc katonának a frontvonalon problémái vannak a kaszinókkal vagy a sportfogadással. Pénzt veszítenek. Aztán hitelt vesznek fel. Ez egy ördögi kör. Ez egy olyan probléma, amely éppen most rombolja a katonai morált”

- fogalmazott egy múlt heti felszólalásában Olekszej Honcsarenko ukrán parlamenti képviselő, hozzátéve, hogy a frontról egy fillér nélkül hazatérő katonák könnyű célpontok lesznek a bűnözők számára.

A Kyiv Independent angol nyelvű ukrán hírportál emlékeztetett, Ukrajnában 2009-ben már betiltották a szerencsejátékot, majd 2020-ban ismét engedélyezték őket.

Az utóbbi időben több katonai szakértő is az ukrán hadsereg moráljának romlásáról számolt be a frontvonalon történt kudarcok és a katonai vezetésben bekövetkezett változások miatt. Mindezt az oroszok is kihasználják a fronton, egyre erőteljesebben támadva a kelet-ukrajnai területeket.

A Politico hírportál nemrég arról számolt be, hogy a nyugati támogatások elapadása miatt drasztikusan romlott az ukrán katonák harci kedve, ahogy a frontvonalon, úgy a vezérkarban is, és ha így mennek tovább a dolgok, Ukrajna el fogja veszteni a háborút.

Elérhető közelségbe került az ukrán védelem áttörése, miközben a háborúpárti nyugati vezetők egyre jobban aggódnak amiatt, hogy nem képesek tovább folytatni a háborút.

Egyre jobban aggódnak az Egyesült Államok és az Európai Unió háborúpárti vezetői, hogy nem képesek tovább folytatni a háborút – erről ír a Bloomberg. A vezető amerikai újság szerint

Kijev egyre nehezebben képes fenntartani a harcok intenzitását az elmúlt időszakra jellemző nyugati támogatások elmaradása miatt.

Ezzel párhuzamosan napi szinten éri drón- és rakétatámadás az ukrán energiainfrastruktúra és katonaság egységeit a légvédelem hiánya miatt, majd hozzáteszik:

„sokasodnak a félelmek [nyugati részről – a szerk.] azzal kapcsolatban, hogy Oroszország az elkövetkező hetekben komoly sikereket és területszerzést könyvelhet el, ha sikerül áttörni az ukrán frontvonalakat.”

A cikk szerint elsősorban a Csaszov Jar térségben várják az áttörést.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Helyesírási kvíz: csak nagyon kevesek tudják hibátlanul kitölteni

origo.hu

Újabb árcsökkenés jön a hazai benzinkutakon

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

ripost.hu

Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

hirtv.hu

Cseh Katalin alaposan belezavarodott a mondanivalójába + videó

origo.hu

Elképesztő titkokat osztott meg Szabó Zsófi

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

"17 éve, hogy Madeleine-t elvették tőlünk" – Ma lenne 20 éves a világ legismertebb eltűnt gyermeke

KÜLFÖLD

Rejtélyes gyilkosság döbbentette meg a kisváros lakóit

KÜLFÖLD

Forradalmi áttörés előtt állnak a rákkutatók - Tabletta és oltás segíthet a daganatos betegségek ellen

KÜLFÖLD

Iszonyú fejfájástól szenvedett egy 22 éves lány, nem sokkal később már nem élt