Ilyen lesz sorkatonai szolgálat Európában

POLITIK
Létrehozva: 2023.08.09.

Joe Biden egy közeli rokona vitt kokaint a Fehér Házba

Az elnöki rezidencia védelmét ellátó titkosszolgálat emberei még július elején találtak kokaint az épületben. Az ügyben lefolytatott vizsgálat során állítólag nem sikerült megállapítani, ki vihetett kábítószert a Fehér Házba, de egy friss jelentés szerint ez nem igaz.

Szerző Gaál József

Joe Biden egy közeli rokona vitt kokaint a Fehér Házba, és az amerikai titkosszolgálat (Secret Service) vezetői pontosan tudják ki ez a személy - írja bennfentes forrásokra hivatkozva Soldier of Fortune amerikai oknyomozó portál. A lap információi szerint Biden is tisztában van a "drogcsempész" nevével, de érthető okokból ezt nem kívánja megosztani a közvéleménnyel. Noha korábban sokan úgy gondolták, hogy egyértelműen az elnök vállaltan kokainfüggő fia, Hunter Biden vitte be a kábítószert, a jelentés szerint nem ő volt, ugyanakkor elképzelhető, hogy fogyasztott a szerből.

Joe Biden egy közeli rokona vitt kokaint a Fehér Házba

Ahogy arról a hazai és a nemzetközi sajtó is széles körben beszámolt, július 2-án egy rövid időre evakuálták a Fehér Házat és környékét, miután kokaint találtak az épületben. A hatóságok fokozott készültség mellett vonultak ki a helyszínre, ugyanis kezdetben nem lehetett tudni, pontosan milyen anyag a megtalált fehér por.

A botrány kirobbanása után egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg arról, pontosan hol és mekkora mennyiségben fedeztek fel kokaint. A helyi sajtó először arról számolt be, hogy egy 10 centes érme nagyságával megegyező kokaindarabot találtak a Fehér Ház könyvtárszobájának egyik asztalán. Nem sokkal később viszont a lapok már arról adtak hírt, hogy a kokaint az Ovális Irodának is otthont adó nyugati szárnyban találták meg egy olyan polcon, ahová a látogatók rakják le a személyes tárgyaikat a körbejárás idejére. A nyugati szárnyról röviden azt érdemes tudni, hogy ott található a kabinetszoba, a sajtórészleg, valamint a személyzet és a tanácsadók irodái és munkaterületei is.

A kokain forrásának feltárása érdekében 11 napon keresztül nyomozott a titkosszolgálat, ám az ügynökségnek nem sikerült meghatároznia kitől származott a kábítószer. Elmondásuk szerint egy 500 fős listát készítettek azokról, akik bemehettek a kérdéses időszakban a Fehér Ház azon részére, ahol felfedezték a kokaint. Azonban a zacskón nem találtak ujjlenyomatokat, és a fellelt DNS-minta sem bizonyult elégnek ahhoz, hogy elvégezzék az azonosítást. Emellett ráadásul a biztonsági felvételeket átnézése során sem tűnt fel számukra semmi gyanús.

Az amerikai kormányhivatal három tisztségviselője azt nyilatkozta a Soldier of Fortune portálnak, hogy a titkosszolgálat hazudik, és a kevés bizonyíték ellenére is sikerült meghatároznia, ki vitte be a kábítószert, és ez a személy Joe Biden egy közeli rokona. Ugyanakkor nem a vállaltan kokainfüggő Hunter Biden.

A titkosszolgálat szóvivője, Anthony Guglielmi azt mondta a sajtónak, hogy a lap azon állítása, miszerint az ügynökség azonosította a kokain forrását, majd tájékoztatta erről az elnököt, „hamis”.

Az eset kapcsán Donald Trump korábbi elnök azt írta a közösségi oldalán, hogy a titkosszolgálat pontosan tisztában azzal, kihez tartozott a kábítószer, de ez annyira kínos, hogy inkább eltussolták az ügyet.

 

origo.hu

Az összes légióst és több magyar játékost is elküldött az NB I kiesője

ripost.hu

Ugrik a Porsche, új autót kap Gulácsi Péter és Orbán Willi

borsonline.hu

Titok a múltból: II. Erzsébet fedte fel, milyen a kis Sarolta hercegnő valójában

magyarnemzet.hu

Ilyen nincs: négyszázmilliót nyert a lottón a milliárdos piramisjáték főkolomposa

magyarnemzet.hu

Tompos Kátya rendelkezett a kezelésére összegyűlt összegről

ripost.hu

Csak az emberek 2 százaléka képes megfejteni ezt az optikai illúziót - Fotó

lakaskultura.hu

Az ezerarcú tyúklábminta: mindenhol elegánssá teszi a teret

ripost.hu

Így vedd fel a harcot a meztelen csigák ellen

ripost.hu

Ez most jól jön, Szoboszlai óriási előnybe került a Liverpool edzőjénél

ripost.hu

A tudósok is elsápadtak attól, ami az óceán mélyén felbukkant

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt helyesen megoldod, az emberek felső 2 százalékába tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

5 évig szenvedett: Szexrabszolgaként tartottak fogva egy 12 éves lányt

KÜLFÖLD

5 konkrét terv, amivel a Nyugat háborúba sodorhatja Európát

KÜLFÖLD

Dől a nyugati hadianyag Ukrajnába, újabb segélyt küld Amerika

KÜLFÖLD

Rémisztő kijelentést tett Macron párttársa, kockáztatják a totális háborút

KÜLFÖLD

Rendőrök lepték el az utcát, szörnyűség nyomait rejtette egy lakás

KÜLFÖLD

Íme Hitler szolgálólányainak dermesztő világa

KÜLFÖLD

Képmutatásból jeles: Emmanuel Macron az orosz szankciók ellen lobbizik

KÜLFÖLD

Súlyos beteg egy ötéves kisfiú: 5 százalék esélye van az életre