Létrehozva: 2023.06.20.

Kirúgással fenyegettek meg egy brit diákot, amiért megkérdőjelezte az osztálytársa "macska" nemi identitását

Ehhez nehéz bármit is hozzáfűzni...

Szerző Gaál József

Az angliai Kelet Sussex megyében található Rye College általános- és középiskolában kirúgással fenyegettek meg egy nyolcadikos diáklányt, amiért megkérdőjelezte egyik osztálytársa nemi identitását, aki "macskának" vallotta magát - írja a Daily Mail online kiadása. A lap beszámolója szerint az ügy azt követően kapott szélesebb nyilvánosságot, hogy kiszivárgott egy hangfelvétel arról, ahogy a meg nem nevezett diáklányt "aljasnak" és "homofóbnak" nevezi az osztályfőnöke, majd azt mondja neki, hogy keressen másik iskolát, ha nem képes elfogadni, hogy az osztálytársa egy macska.

A Kelet Sussex megyében található Rye College főbejárata

A fenyegetések pénteken, az úgynevezett "életre nevelés" tanóra után hangzottak el az osztályfőnök részéről. Az óra keretében arról tanultak a diákokat, hogy "mindenki olyan nemű, amilyennek azonosítja magát, és ebbe senkinek sincs beleszólása." Az órát vezető tanár kérdésére az egyik diák azt állította, hogy a nemi identitását tekintve ő egy "macska", amire a később megfenyegetett osztálytársa annyival reagált: "az nem lehet, hiszen te egy lány vagy".

Ez a félmondat okozott botrányt, és a macskás osztálytársát megkérdőjelező diáklányt magához rendelte az osztályfőnöke. A beszélgetésről készült hangfelvétel szerint a pedagógus arról faggatta a lányt, hogy milyen alapon vonja kétségbe bárki nemi identitását. Amire ő annyival felelt, hogy "aki macskaként azonosítja magát, az minimum őrült".

"Honnan veszed, hogy csak két nem létezik?" - csattant fel erre reagálva a tanár, aki kifejtette, hogy nem csak férfi és női, hanem például macska identitás is létezik, majd homofóbnak nevezte, és kirúgással fenyegette meg a diákot. Válaszul a lány csak annyit mondott, hogy ő "nem minősített senkit, csak a véleményét mondta el, amihez szerinte még joga van". 

Miután az esetről készült hangfelvétel kiszivárgott, hatalmas felháborodás lett az ügyből. Az iskola hivatalos közösségi felelületit elárasztották a dühös szülők hozzászólásai, akik az osztályfőnök azonnali kirúgását követelték. Az iskola közleményében azt írta, hogy a tanárnak higgadtabban kellett volna reagálnia, az ügy kapcsán pedig belső vizsgálatot indítottak. 

Nigel Farage, a UKIP párt volt vezetője "őrültségen túlinak" nevezte az ügyet, majd hozzátette: "ahogy ez az eset is mutatja, a szülőknek minden jogalapja megvan ahhoz, hogy aggódjanak a brit oktatási rendszerért". Piers Morgan befolyásos brit médiaszereplő röviden csak következőkkel kommentálta az esetet: "ez totál téboly".

A botrányra reagálva a Rye College szóvivője elmondta: „Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy tanulóinknak befogadó oktatást kínáljunk. A tanárok törekednek arra, hogy a tanulók véleményét meghallgassák, és arra ösztönzik őket, hogy tegyenek fel kérdéseket és vegyenek részt a vitákban. A tanárok arra is törekednek, hogy érzékenyen és őszintén válaszoljanak a kérdésekre. Arra törekszünk, hogy a legmagasabb színvonalat tartsuk be az egész iskolában. Felülvizsgáljuk folyamatainkat, és együttműködünk az érintett személyekkel annak érdekében, hogy a jövőben ne kerüljenek sor ilyen eseményekre".

 

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Összeverték Németh Kristófot, kihívták a rendőrséget

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

vg.hu

Nem akármilyen életjelet adott magáról a magyar gazdaság: itt a friss GDP-adat

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Vége! Komoly döntést hozott a TV2 gyönyörű sztárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Hátborzongató történet: egy nő hátából készített könyvborítót egy orvos!

KÜLFÖLD

Játék közben történt meg a legrosszabb, örökre elaludt a 2 éves kisfiú

KÜLFÖLD

Kirázta a hideg az orvosokat is, amikor meglátták, milyen élőlény mászik a férfi testében

KÜLFÖLD

Fájt a feje: a kórházban már nem tudták megmenteni a 3 gyermekes tanárnő életét