Létrehozva: 2021.04.30.

Halállistát készítettek a lezárásokat megszavazó kormánypárti képviselőkről Németországban

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a németek többsége már nyíltan lezárás- és korlátozásellenes.

A német Szövetségi Bűnügyi Nyomozóügynökség (BKA) arra figyelmeztette a Bundestag képviselőit, hogy a nagy közösségi oldalakon felbukkant egy „halállista”, melyen a koronavírus terjedését lassítani próbáló intézkedéseket megszavazó kormánypárti politikusok nevét listázták ismeretlenek – írja Der Tagesspiegel német hírportál.

A német szövetségi parlament (Bundestag) április 21-én, szerdán szavazta meg a járványügyi védekezés szabályait országosan egységes rendszerbe törvényt törvényt, melynek révén bevezetésre került egy úgynevezett „vészfékrendszer”. Ez a különleges passzus a szövetségi kormánytól és a tartományi kormányoktól függetlenül, automatikusan életbe lép minden közigazgatási egységben, ahol egymás után három napon keresztül 100 fölött van az előző hét napon regisztrált új fertőzöttek átlaga száma százezer lakosra vetítve.

A „vészfék” aktiválódása esetén a nem létfontosságú árucikkeket forgalmazó boltok csak átvételei pontként üzemelhetnek, illetve este 10 óra és reggel 5 óra közötti kijárási tilalom lép életbe az adott tartományban.

Az előterjesztését nem titkos szavazáson a kormányoldal képviselőinek támogatásával, 342 igen szavazattal, 250 ellenszavazat és 64 tartózkodás mellett fogadták el. A törvény természetesen nem aratott osztatlan sikert Németországban, ahol a friss közvélemény-kutatások szerint az emberek többsége már nyíltan lezárásellenes. Ennek megfelelően a szövetségi parlament (Reichstag) környékén közel 10 ezren tüntettek a szavazás napján. A tiltakozók nemrég azonban ennél is tovább mentek, és név szerint összeírták a módosítás mellett szavazó parlamenti képviselőket egy halállistán, amit feltöltöttek a nagy közösségi oldalakra.

A rendőrség tájékoztatása szerint a lista megjelenése nem jelent „fokozott biztonsági kockázatot”, azt ugyanis valószínűleg nem egy radikális csoport, hanem egy magánszemély hozta létre. Ennek ellenére a BKA fontosnak érezte, hogy felhívja a parlamenti képviselők figyelmét a dokumentum létezésére.

„Az ilyen dolgokat komolyan kell venni. Emellett nem mehetünk el szó nélkül”

- mondta Horst Seehofer szövetségei belügyminiszter, aki utasította a bűnüldöző szerveket a lista forrásának felkutatására.

Lassul az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) járványa Németországban, a vírus okozta betegségtől (Covid-19) védelmet nyújtó oltások beadásának kampánya pedig gyorsul – mondta Jens Spahn egészségügyi miniszter.

Már húszmilliónál is több ember kapott legalább egy oltást, és várhatóan az április végi, május eleji időszakiban is többször megdöntik a naponta beadott oltások – 710 ezer feletti – rekordját.

Ugyanakkor lassult a napi új regisztrált fertőződések számának emelkedése, és az utóbbi napokban már egyre kevesebb új esetet szűrtek ki. Ez azonban még nem jelent feltétlenül „trendfordulót” – mondta a miniszter.

Sikerült megfékezni a harmadik hullámot, de a járvány majd csak akkor ér véget, amikor a világon mindenütt ellenőrzés alá vonják a vírust, amely „nem ismer országhatárokat”. Továbbra küzdeni kell a fertőzöttek számának csökkenéséért, és nem szabad alábecsülni a fertőzés hosszú távú hatásait – fogalmazott Lothar Wieler, a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) vezetője.

Németországnak és Kínának az Egészségügyi Világszervezet (WHO) révén kölcsönösen el kell ismernie az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen használt oltóanyagokat – mondta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben a 6. német-kínai kormánykonzultáció előtt. ngela Merkel a kínai miniszterelnökkel, Li Ko-csianggal közösen vezetett online tanácskozás előtt tett nyilatkozatában kiemelte, hogy Kínának és Németországnak is fontos szerepe lehet a koronavírus-világjárvány elleni küzdelemben. Hozzátette, ezzel nemcsak ahhoz járulhatnak hozzá, hogy saját lakosságuk beoltását lehetővé tegyék, hanem ahhoz is, hogy nyíltan és átlátható módon beszéljenek az oltóanyaggyártásról, valamint az oltóanyagokat lehetőség szerint kölcsönösen elismerjék, legalábbis az Egészségügyi Világszervezetnél – hogy így győzhessenek a vírus elleni küzdelemben.

 

origo.hu

Így meztelenkedtek a legdögösebb magyar bombázók a kommunizmus reklámjaiban - fotók

ripost.hu

Alig tudja valaki a helyes megoldást erre az általános iskolás matek házira

borsonline.hu

Lesújtó hír kapott orvosaitól Jákob Zoltán, azonnali segítség kellett

hirtv.hu

Ha megtámadják Kalinyingrádot, az atomháborúval járhat + videó

ripost.hu

Lehetetlen teszt, csupán az emberek 1 százaléka tudja megoldani

magyarnemzet.hu

Megrázó fotó került elő a verőcei hajóbaleset áldozatairól, amely nem sokkal a baleset előtt készült

ripost.hu

Három csillagjegy, akinek gyökeresen megváltozik az élete júniusban

lakaskultura.hu

A mosógépet nem a vízkő teszi tönkre: durva, mi okozza a bajt

ripost.hu

Megmutatja hatalmát az univerzum, 3 csillagjegy élete most felfordul

ripost.hu

"Ez ijesztő lesz" - Szoboszlai kapitánya az új edzőnek üzent

ripost.hu

Meg van írva a csillagokban: sikerre van ítélve ez a 4 csillagjegy

ripost.hu

"Nem tudom értelmezni" - váratlanul stílust váltott Tóth Andi

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Újabb lépések a világháború felé? Kötelező európai sorkatonaságot és közös atomfegyvert akar Brüsszel

KÜLFÖLD

180 fokos fordulatot vett az EU, megállíthatatlanul sodródunk a háború felé

KÜLFÖLD

Megműtötték Robert Ficót, egy rövid időre magához tért

KÜLFÖLD

Soros fia megint Ukrajnába utazott, érdekükben áll a háború kiterjesztése

KÜLFÖLD

Megszakad a szív: egymás mellett halt meg az édesanya és lánya

KÜLFÖLD

Kitálalt a nimfomániás nő: ilyen gyakran gondol a szexre

KÜLFÖLD

Hírhedt szlovák tömeggyilkosokat tart példaképének Fico merénylője

KÜLFÖLD

Rémálommá vált a nászút: férje karjai közt hunyt el a fiatal feleség