Létrehozva: 2021.02.05.

Greta Thunberg lebuktatta magát: politikai megrendelésre dolgozik a baloldal kedvenc aktivistája

Hatalmas csalódás érheti most azokat, akik azt hitték, hogy a 18 éves klímaaktivistának saját gondolatai vannak a világ eseményeiről.

Szerző Gaál József

Greta Thunberg szerdán véletlenül megosztotta egy szélsőbaloldali civil szervezettől kapott dokumentum linkjét a Twitter-oldalán, melyből egyértelműen kiderült, hogy a svéd éghajlatváltozás-aktivistától közösségi médiás bejegyzéseket rendeltek meg az indiai mezőgazdasági munkások erőszakos tüntetéseivel kapcsolatban.

A 18 éves Thunberg szinte azonnal törölte a bejegyzést, de a szemfüles felhasználóknak ennyi idő is bőven elég volt ahhoz, hogy képernyőfelvételeket készítsenek a terhelő bizonyítékokról – írja a New York Post internetes kiadása.

Múlt hét szerda óta több tízezres tüntetéseket tartanak az indiai földművesek Újdelhi szélén, miután a parlament az agrárpiac liberalizációját célzó törvényt fogadott el, melynek értelmében a mezőgazdasági termékek szabadárasak lennének. A farmerek attól tartanak, hogy a hatósági árak eltörlése lehetővé teszi a nagyvállalatok számára az alacsony árszabást, amivel ők nem tudnak majd versenyezni.

Miután a tüntetések erőszakossá váltak, az indiai fővárosba katonákat is kivezényeltek a rend biztosítása érdekében. A földművesek traktorral hajtottak a tömegbe, és szablyákkal támadtak a rendőrökre. A helyzet végül annyira eldurvult, hogy a hatóságok lekapcsolták az internetet Újdelhi elővárosaiban, a kormány kérésére pedig több fiókot felfüggesztett a Twitter.

A nemzetközi sajtó kiemelten foglalkozott a zavargásokkal, majd a tüntető földművesek egy nem várt helyről kaptak támogatást: Rihanna egy Twitter-bejegyzésben állt ki mellettük. A barbadosi származású amerikai énekesnő bejegyzése után számos – méltán híres India-szakértő – celeb osztott meg tüntetőket támogató posztokat. Többek között Meena Harris, JuJu Smith-Schuster, Karen Attiah és Mia Khalifa visszavonult pornószínésznő is megszólalt a témában.

Aztán jött a történet főszereplője, Greta Thunberg, akinek egy Google Dokumentum (Google Docs) linkjét sikerült megosztania, melyben aPoetic Justice Foundation nevű szélsőbaloldali civil szervezet „javasolt bejegyzések” listáját, és posztolási „eszköztárat” küldött a neki.

A kínos posztot szinte azonnal törölte Thunberg, de eddigre több képernyőfelvétel is készült bejegyzésről. Ezekből egyértelműen kiderül, hogy a nemzetközi baloldal kedvenc aktivistája megrendelésre foglalt állást ebben az összetett kérdésben. A tinédzsernek vélhetően fogalma sem volt arról, hogy épp mi történik Indiában. Íme:

A hivatalos honlapján elérhető adatok szerint a kanadai Poetic Justice Foundation egy alulról szerveződő csoport, ami olyan „eseményeket indít, melyek a rendszerszintű egyenlőtlenség és elfogultság megzavarására szolgálnak.”

A kellemetlen bejegyzés törlése után Thunberg megosztott egy beismerő vallomással felérő posztot. „Még mindig a farmerek oldalán állok és támogatom a békés tiltakozásukat” - fogalmazott az aktivista a Twitter-oldalán.

A történet azonban ezzel nem ért véget. A Times Now nevű indiai televíziós hírcsatorna arról számolt be, hogy a delhi rendőrség büntetőeljárást indított a fentebb említett nyugati hírességek, köztük Greta Thunberg ellen! A hatóságok „szenzációhajhászattal” és „társadalmi hangulatkeltéssel” vádolják őket.

A bollywoodi hírességek kivétel nélkül éles kritikával illették a tüntető földművesek erőszakos megmozdulásait, és a velük szimpatizáló nyugati celebeket. Közülük Kangana Ranaut színésznő fogalmazott a legkarcosabban:

„Ez a hülye gyerek követte el a legnagyobb baklövést az összes baloldali pattanás közül. Konkrétan csatolta egy nemzetközi összeesküvés bizalmas dokumentumát, amivel szisztematikusan destabilizálnák Indiát.”

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ilyen házat valószínűleg még soha nem látott, egészen bizarr - fotó

origo.hu

Újabb felkavaró részletek a bőnyi iskolában történt késelésről

metropol.hu

Megjött a várva várt bejelentés a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

vg.hu

Ezt sokan benézték: tévedés, hogy a románok jobban élnének, mint a magyarok – de akkor mi van a háttérben?

metropol.hu

Házasság első látásra: már az első részben megjósolta a szakértő a műsor végét?

hirtv.hu

Háború Ukrajnában és Izraelben: Fű alatt kaphat engedély Ukrajna, hogy nyugati fegyverrel orosz területekre mérjen csapást + videó

travelo.hu

Magas árakkal igyekszik elriasztani a turistákat az olasz Riviéra ékszerdoboza

borsonline.hu

„Nekem anyukám a mintaédesanya” - Exkluzív anyák napi interjú Szentkirályi Alexandrával, édesanyjával és lányával

ripost.hu

Itt vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Forradalmi áttörés előtt állnak a rákkutatók - Tabletta és oltás segíthet a daganatos betegségek ellen

KÜLFÖLD

Iszonyú fejfájástól szenvedett egy 22 éves lány, nem sokkal később már nem élt

KÜLFÖLD

Rejtélyes haláleset egy kollégiumban: 17 éves diák vesztette életét

KÜLFÖLD

Dagadtnak bélyegezték: halálra futotta magát a 6 éves fiú