Magyar Péter egyértelműen a háború és az erőszak pártján

POLITIK
Létrehozva: 2020.10.04.

Egyre több halálos áldozatot követel az ítéletidő Nyugat-Európában

Egyre több halálos áldozatot követel az ítéletidő Nyugat-Európában, miután Franciaország, Olaszország, Svájc és Ausztria egyes részeit is heves esőzések és áradások sújtják.

Olaszországban vasárnap hétre emelkedett a halálos áldozatok száma, miután egy liguriai partszakaszon öt holttestet találtak. Valószínűleg egy felduzzadt folyó sodorta el őket, és így kerülhetett holttestük a tengerbe. Viszont a legtöbb, szombaton eltűntként jelentett ember vasárnapra szerencsésen előkerült.

Piemontéban különösen súlyos a helyzet. Limone Piemonte polgármestere katasztrofálisnak nevezte a helyzetet a településen. Északnyugat-Olaszország egyes részein 60 éve nem látott mennyiségű eső esett.

Velencében azonban sikeresen vizsgázott első éles bevetésén az a gátrendszer, amelyet a közelmúltban helyeztek üzembe, a magas vízszint ellenére a Szent Márk tér szárazon maradt.

Franciaország déli részén Nizza környékén több települést elvágott a külvilágtól az ítéletidő. Nyolc embert nem találnak. Jean Castex francia kormányfő még szombaton bejelentette, hogy katonákat mozgósítanak a helyzet kezelése érdekében.

Ausztriában egy négyéves kisgyerek halt meg, mert rázuhant egy fa. Svájcban szombaton le kellett zárni az egyik jelentős autópályát.

Immár trend: Szélsőséges időjárás Már évek óta tapasztaljuk, hogy egyre gyakoribbak az extrém időjárási jelenségek. Szinte mindennaposak a hurrikánok, míg a világ egyik részén a hatalmas esőzések miatt földcsuszamlások temetnek maguk alá településeket, és a medrükből kilépett folyók országrészeket árasztanak el, másutt megfékezhetetlenek a szárazságban tomboló erdőtüzek. De ide sorolhatjuk a nyári hőhullámokat, és azt, hogy sorra dőlnek meg a hőmérsékleti rekordok is. Hazánkban is egyre gyakrabban találkozunk korábban ritka vagy ismeretlen jelenségekkel, már nem lepődünk meg, ha a híradások magyarországi tornádókról szólnak. A meteorológusok adatai azt mutatják, hogy egyre több a szélsőséges időjárási jelenség. A legtöbb klímamodell alapján Magyarország éghajlata melegebbé és szárazabbá fog válni. Hazánkban 1975 és 2004 között a napi maximum hőmérséklet 2-3 °C-kal emelkedett. A továbbiakban is erre kell számítanunk, ráadásul a változás nem lesz egyenletes. A legnagyobb hőmérséklet-emelkedés nyáron várható, ez akár 4-5 °C-os lehet. A nyári csapadék mennyisége tovább fog csökkenni, télen pedig több csapadék hullik majd. Az is valószínű, hogy a záporok száma növekedni fog, emiatt nő az árhullámok kialakulásának veszélye is, az aszályos nyarakon viszont jelentősen – akár a jelenleg szokásosnak a felére is – fog apadni folyóink vízszintje. Az utóbbi években kissé megváltozott a nagy légtömegek vándorlási iránya: míg korábban általában nyugatról keletre jöttek a nagy légtömegek, most a hosszúsági körök mentén történnek a hatalmas nagy légáramlások, ezt a jelenséget a globális felmelegedés okozhatja és ez lehet a magyarázata az elmúlt hetekben tapasztalt szélsőséges időjárásnak is. Bár korábban is voltak rendhagyó hidegek, melegek, ezeknek a gyakorisága jelezheti, hogy a jövőben erre többször lehet számítani.

 

origo.hu

Földönkívüli építményeket találhattak hét csillagnál

ripost.hu

Zelenszkij bármikor kirobbantja a világháborút

borsonline.hu

Itt a bizonyíték: vége Jennifer Lopez és Ben Affleck házasságának - galéria

mandiner.hu

Egymásnak estek a felek az ATV-ben a Fico elleni merénylet ügyében (VIDEÓ)

ripost.hu

Kiderült Katalin és Vilmos titka, kitálalt a komornyik

ripost.hu

Felkavarják az állóvizet az égiek, 3 csillagjegy élete rögvest új irányt vesz!

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 19.: Pünkösd vasárnap a békét, a nyugalmat keresd!

ripost.hu

Balesetet szenvedett a magyar színész, elmaradnak az előadások

ripost.hu

Balesetet szenvedett Király Viktor, aggódnak a rajongók - Fotó

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

180 fokos fordulatot vett az EU, megállíthatatlanul sodródunk a háború felé

KÜLFÖLD

Megműtötték Robert Ficót, egy rövid időre magához tért

KÜLFÖLD

Soros fia megint Ukrajnába utazott, érdekükben áll a háború kiterjesztése

KÜLFÖLD

Donald Tusk: a NATO katonái már Ukrajnában vannak

KÜLFÖLD

Súlyos tünetek, fertőzött vizet ittak, 40 ezer háztartást érint az ijesztő probléma

KÜLFÖLD

Őrületes próba, élő emberi fejet ültetne egy holttest nyakára az eszelős idegsebész

KÜLFÖLD

Újabb részletek derültek ki a pedofil tanárnőről, így cserkészte be áldozatait

KÜLFÖLD

„A kormány eltitkolta, hogy ufókkal találkoztunk" - döbbenetes bejelentést tett a magas rangú katonatiszt