Létrehozva: 2023.04.12.

Messit legyőzte, most az NB II-ben focizik! Mi történt a Puskás-díjas magyar focistával?

Április 10-én szenvedett ijesztő sérülést az MTK Budapest futballistája, Zsóri Dániel. A 22 éves támadó a Puskás-díjas gólja óta nem tűnt el a magyar futball térképéről, de nem tudta kinőni magát. Igaz, ideje még mindig van.

2019-ben február 16-án a Debrecen-Ferencváros bajnoki találkozón a 81. percben pályára lépett a hazai csapatban az akkor 18 éves Zsóri Dániel, aki először szerepelt az NB1-ben. 12 perccel később Bódi Ádám felívelését egy ollózó mozdulattal a kapuba juttatta, ezzel a DVSC 2-1-re győzni tudott. Abban az évben jelölték a Puskás-díjra, amit szeptember 23-án meg is nyert, Lionel Messit és Juan Quinterót megelőzve.

Akkor sokan úgy gondolták, a magyar labdarúgás új gyémántot talált. A Mol Fehérvár már azon a nyáron lecsapott rá és 400 ezer eurót (149 millió forint) sem sajnált érte. A székesfehérvári váltás azonban nem igazán jött be, fél év után rögtön a másodosztályú Budaörshöz került kölcsönbe, de sérülés miatt csupán négy alkalommal kapott lehetőséget.

A 2020/21-es idény már biztatóbban alakult számára. A Fehérvár bár újra kölcsönadta, ám ezúttal már az élvonalba, az újonc Budafokhoz. Zsóri a második meccsén rögtön gólt szerzett az Újpest ellen, ám utána a találkozó utolsó percében megtaposta Kire Risztevszkit, ami miatt négymeccses eltiltással sújtották. Utána összeszedte magát, egyre több játéklehetőséget kapott, az U21-es válogatottban is bemutatkozott, de éppen a formába lendülésénél újra súlyosan megsérült, az utolsó hét bajnokiról már hiányzott, valamint az U21-es Európa-bajnokságról is lemaradt.

A Fehérvár 2021/22-es szezonban sem vette számításba a „A”-keretben, felépülése után a második csapatnál hétszer pályára lépett az NB III-ban, januárban a Zalaegerszeg látott benne fantáziát. Kilenc bajnokin három gólt lőtt, de itt sem tartottak igényt a további szolgálataira. Legemlékezetesebb pillanata a Gyirmót elleni hazai találkozón volt, ahol az első félidő végén egy egyszerű kapuba emelés helyett rabonázni szeretett volna, ám felsült a mozdulattal. A ZTE később el is veszítette azt a bajnokit.

Tavaly nyáron megtört a sorminta: bár ezúttal is váltott, és az MTK Budapesthez került, ám immáron már véglegesen, 2025 nyaráig írt alá a 23-szoros magyar bajnokhoz az egyszeres 21-es válogatott. Az eddigi 30 NB II-es fordulóból 16-on játszott, ám csupán két alkalommal került be a kezdőcsapatba. Eddig 374 percet kapott, így a négy gólja arányaiban jó statisztika, ellenben megint csak pechére a második meccsén, ahol kezdett, egy ütközés következtében eszméletét vesztette a Győr elleni bajnokin, kórházba is került, szerencsére azóta kiderült, hogy jobban van.

Zsóri még mindig csak 22 éves, az MTK-val pedig minden bizonnyal jövőre már az NB I-ben bizonyíthat nyártól. 50 élvonalbeli találkozóján hét gólt és négy gólpasszt jegyzett, 19 másodosztályú fellépésén pedig ötször köszönt be. A magyar labdarúgás vérkeringésében továbbra is aktívan jelen van, de a folytonosság hiányzik a karrierjéből, nagy részben a sérülékenysége miatt.

Fehérváron nem kaptam megfelelő lehetőséget a bizonyításra, azzal kapcsolatban van egy kis hiányérzetem

 – nyilatkozta korábban az Origonak Zsóri Dániel. „Lehet, kölcsönbe kellett volna menni egy évre, de a lelkiismeretem tiszta, a munka részét beleraktam a dologba. Budafokon, amikor kezdett menni a játék, egyre többet percet kaptam, jöttek a gólok, gólpasszok, de sajnos jött a sérülés is. Arra kíváncsi lettem volna, mi történik, ha nem sérülök meg. Hogy ért volna véget az a szezon. Nagyon vártam a bajnoki hajrát, akkor még a bennmaradásért küzdöttünk.”

Zsóri értékét jelenleg 150 ezer euróra (55 millió forint) taksálja a mértékadó Transfermarkt oldal.

 

origo.hu

Lemondott a teljes orosz kormány

origo.hu

A világháborúról beszélt Putyin

borsonline.hu

Azonnal ki kellett üríteni a Tescót - már a helikopter is leszállt a parkolóban

magyarnemzet.hu

Szakértő: Az orosz haderő mellett az európai eltörpül, de a NATO-hoz képest is fölényben van + videó + galéria

ripost.hu

Égben írt szerelem? Három csillagjegy szívét dobbantja meg az univerzum!

vg.hu

Már nem Kína Németország első számú kereskedelmi partnere

origo.hu

Katonák ezrei és tankok százai lepték el Moszkvát

lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

ripost.hu

Ötéves lett Harry herceg kisfia, váratlan, amit a királyi családtól kapott

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.feol.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

Bajnokok Ligája után teljes szétesés: óriási gondban a magyar válogatott kulcsembere

KIAJOBB

Michael Jordanhez hasonlítják a Budapesten fellépő szupersztárt

KIAJOBB

„Nem kérdés, nyerni fog a Fradi” - az MTK legendája nem bízik a csodában

KIAJOBB

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

KIAJOBB

"Pusztító magyarok" - Szoboszlaitól és a magyar válogatottól meglepetést várnak az Eb-n

KIAJOBB

Lehull a lepel, a korábbi csapattárs elárulta, milyen lesz Szoboszlai jövője a Liverpoolnál

KIAJOBB

Egy korszak lezárul: válogatott csapatkapitánya elhagyja a Fradit

KIAJOBB

Ki a jobb? Egymásnak ugrottak a drukkerek Szoboszlai miatt