Létrehozva: 2023.03.23.

Felemás előjelek, Marco Rossinak főhet a feje: ebből kell főznie a válogatottnál

Felkötheti a gatyáját Marco Rossi és a stábja. Bizakodásra és aggodalomra okot adó előjelek is bőven vannak. A Ripost összegyűjtött 3-3 jó és rossz hírt a magyar válogatott felkészülésével kapcsolatban.

Felemás előjelekkel készül 2023 első feladataira a magyar labdarúgó-válogatott. 

A magyar válogatott edzése Telkiben
A magyar válogatott edzése Telkiben    Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Nyilván nem véletlen, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány a finn Martti Kuuselának a szavajárását ("Munka, munka, munka") idézte a nemzeti csapat előtt álló napokkal kapcsolatban, aki őt megelőzően – a Rossi-csapat 2017-es aranya előtt 24 évvel, 1993-ban – vezette bajnoki címre a Honvédot. Most újabb nagy napra készül Rossi, hiszen a vonatkozó örökranglistán már negyedik, és az 50. meccse lesz az észtek elleni a mieink kispadján.

A magyar válogatott csütörtökön (19.30, tv: M4 Sport) barátságos meccsen Észtországot, jövő hétfőn (20.45, tv: M4 Sport) pedig már az első Európa-bajnoki selejtezőn Bulgáriát fogadja a Puskás Arénában.

Ami aggodalomra adhat okot:

– Gödörben a több kerettagot adó klubok

Idehaza hullámvölgybe került a bajnok FTC (kikapott a legutóbbi négy tétmeccsén, igaz, ebből kétszer a Leverkusen elleni Európa-liga-nyolcaddöntőben), tartósan szenved a MOL Fehérvár, a német Bundesligában pedig látványosan megtört az RB Leipzig lendülete. Ez a három csapat adja a válogatott keret mintegy harmadát. A Fradiból jelenleg Dibusz Dénes, Botka Endre és Vécsei Bálint, a Vidiből a sérülés miatt hazautazott Fiola Attila mellett Nego Loic, a lipcseiektől pedig – a térdműtétei után lábadozó Gulácsi Péter híján – Orbán Willi és Szoboszlai Dominik bizonyíthat klubbéli kudarcai után a Rossi-csapatban.

@metropol.napilap Szerinted sikerül kijutnunk az EB-re? ⚽️ #szoboszlai #dzsudzsakbalazs #metropol ♬ Magyarok - valmar

– Fontos hiányzók sérülések miatt

A már említett Gulácsi – a kapus visszatérését csak a következő szezonra várják Lipcsében – és Fiola mellett az olasz szakvezető ezúttal nem számíthat többek között Schäfer Andrásra (Union Berlin), Callum Styles-ra (Millwall) és Nagy Zsoltra (PAFC).

– Szalai Ádám pótlása még nem megoldott

A visszavonult Szalai Ádámtól a csapatkapitányi karszalagot Szoboszlai "örökölte meg", arra ellenben még nem talált választ Rossi, hogy ki legyen az új center, netán szerkezeti átalakítással pótolják-e a középcsatárt. Ezzel kapcsolatban rossz hír, hogy Ádám Martin a nyakára hozott új posztrivális miatt jobbára csak perceket játszik dél-koreai csapatában, Németh András pedig a Bundesliga másodosztályában a feljutásért küzdő Hamburgban.

Amiben leginkább bízhatunk:

+ Szoboszlai vezérré nőtte ki magát

Korábbi salzburgi trénere, Marco Rose tavaly őszi kinevezése után végre az RB Leipzig egyik legbiztosabb és legeredményesebb játékosává nőtte ki magát az addig jobbára a kispad és a kezdőcsapat között ingázó Szoboszlai. A 23 éves középpályás 5 gólja mellett 13 gólpasszt adott a lipcsei klubszezonjában, amivel a topligák legjobb előkészítői közé tartozik. A válogatottban is mindent belead, de a Szalai utódaként megkapott csapatkapitányi karszalag még inkább motiválhatja a jó teljesítményre.

+ Kerkez valósággal szárnyal

Posztján Európa legkelendőbb tehetségei közé emelkedett Kerkez Milos. A holland AZ Alkmaar balhátvédje 19 éves létére már a 4. legtöbbre tartott magyar focista – a Transfermarkt becslései szerint csak Szoboszlait, Szalai Attilát és Sallai Rolandot taksálják többre – a maga 10 millió eurós (3,9 milliárd forint) értékével. 

Ebben a szezonban már 4 gól és 7 gólpassz a mérlege, legutóbb a Konferencia-ligában győztes gólt szerzett a Lazio otthonában is. Az AC Milant is megjárt tehetséget a hírek szerint angol, német, francia, olasz és portugál élvonalbeli klubok is kivásárolnák a hollandiai szerződéséből.

+ Varga Barnabás lehet a felfedezett

A fent már részletezett okokból különösen problémás csatárposzton Rossi esélyt adhat Varga Barnabásnak, aki az NB I-es szezonban 23 meccsen már 17 góllal segítette a Paksot, és jelentős előnnyel pályáz a gólkirályi címre. A különösen fejjátékban és mentalitásba erős támadó 28 évesen lehet először válogatott. Nagy utat járt be (erről nemrég itt mesélt a Ripostnak), hiszen 15 évesen már letett róla, hogy valaha profi futballista lesz: mellőzése miatt az osztrák ötödosztályig menekült a szombathelyi Illés Akadémiáról. Ezután a sógoroknál járta végig a szamárlétrát, majd már az osztrák élvonalból igazolt haza Gyirmótra, onnan Paksra.

 

origo.hu

Még az RTL Klub baloldali propagandistái számára is kínos, hogy Magyar Péter internetblokkolónak nézett egy adóvevőt

origo.hu

Fürdőruhában mutatta meg gigantikus melleit a magyar szépség

borsonline.hu

Házasság első látásra: Dobta Hildát és máris becsajozott Laci?

hirtv.hu

Vezércikk - Magyar Péter úgy blöfföl, hogy még pont benyelnek tőle mindent + videó

metropol.hu

„Röfögést hallottam egy bokorból” - sosem jönnél rá, hogy milyen állatok kószálnak Óbudán

vg.hu

Történelmi pillanat: Orbán Viktor és Hszi Csin-ping közösen jelenti be, miben állapodott meg Kína és Magyarország – élő tudósítás

origo.hu

Egy szál bugyiban, az ágyon, hatalmas terpeszben fotózták Cinthya Dictatort

mindmegette.hu

Ezzel a magyaros menüvel várják Budapesten Hszi Csin-pinget, a kínai elnököt

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

ripost.hu

Szívrohamot kapott a magyar kézilabdázó, híreket kaptunk az állapotáról

ripost.hu

"Pusztító magyarok" - Szoboszlaitól és a magyar válogatottól meglepetést várnak az Eb-n

ripost.hu

Égben írt szerelem? Három csillagjegy szívét dobbantja meg az univerzum!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

Bajnokok Ligája után teljes szétesés: óriási gondban a magyar válogatott kulcsembere

KIAJOBB

Michael Jordanhez hasonlítják a Budapesten fellépő szupersztárt

KIAJOBB

„Nem kérdés, nyerni fog a Fradi” - az MTK legendája nem bízik a csodában

KIAJOBB

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

KIAJOBB

"Pusztító magyarok" - Szoboszlaitól és a magyar válogatottól meglepetést várnak az Eb-n

KIAJOBB

Lehull a lepel, a korábbi csapattárs elárulta, milyen lesz Szoboszlai jövője a Liverpoolnál

KIAJOBB

Egy korszak lezárul: válogatott csapatkapitánya elhagyja a Fradit

KIAJOBB

Ki a jobb? Egymásnak ugrottak a drukkerek Szoboszlai miatt