Létrehozva: 2021.01.09.

Óriási fordulat Szalai Ádámnál: régi ismerősök adnak neki új esélyt

Mégis maradhat és játszhat Mainzban. Új edzője csapattársként és ellenfélként is meggyőződhetett már a magyar csatár tudásáról.

Hónapok óta biztosnak tűnt, hogy Szalai Ádámnak januárban el kell hagynia Mainzot, ha valahol játszani akar. A válogatott és a budapesti Európa-bajnoki szereplés érdekében formába kell lendülnie, ehhez játéklehetőséghez kell jutnia a klubjában. Az újabb edzőváltással és a régi-új főnökei érkezésével most egy csapásra megváltozott a rutinos csatár helyzete: újra beverekedheti magát a német csapatba.

Fotó: mainz05.de

„Ott szeretnék lenni az Eb-n, de ahhoz egy sokkal jobb formában lévő Szalaira van szükség. Én sem vagyok már fiatal, úgyhogy azon leszek, hogy olyan megoldást találjak, hogy ott lehessek”

– nyilatkozta Szalai még novemberben, az Izland elleni győztes Európa-bajnoki pótselejtező után, célozva a januári klubváltására. Akkor még kilátástalannak tűnt a helyzete Mainzban.

Ősszel úgy festett, hogy nincs számára visszaút a német csapatba, ahol hónapokig mellőzte előbb Achim Beierlorzer vezetőedző, majd a menesztése után a helyére kinevezett Jan-Moritz Lichte is. Az utóbbi napokban azonban földrengésszerű változások következtek be a német Bundesligában utolsó előtti klub sportszakmai vezetőségében, amik nagyon is kedveznek Szalainak.

Az új sportigazgató, Martin Schmidt már akkor is a klubnál dolgozott (a tartalékok trénereként), amikor Szalai 2010 és 2013 között a legszebb időszakát élte, sorra lőtte a gólokat Mainzban. A nagy visszatérő Christian Heidel szintén tisztában van a magyar légiós erényeivel, hiszen akkoriban is ő volt a menedzser.

Az új edző, Svensson (balra) csapattársa és ellenfele is volt Szalainak, de a sportigazgató is 2013 óta ismeri a magyart
Fotó: AFP

Az általuk most vezetőedzőnek kinevezett Bo Svensson pedig kőkemény védőként anno évekig mainzi játékostársa volt csatárunknak, majd Szalai Schalke-korszakában ellenfélként is összecsaptak egymással.

A fentiek tudatában nem csoda, hogy a trió érkezésével megnyílt az út Szalai előtt a csapatba kerüléshez. Immár csak rajta múlik: ha jól teljesít az edzéseken, újra játszhat – a sokszor leírt nagy küzdőnek hasonló helyzetben már többször sikerült bizonyítania, legutóbb Hoffenheimben.

„Gyökeres fordulatot vett nálunk a történet. Megnyomtuk az újrakezdés-gombot, Ádám újra teljes jogú tagja a keretünknek. Minden a teljesítményen múlik, csak az edző dönt arról, hogy kit küld pályára és kit nem”

– mondta Heidel.

Sztrájkoltak is érte a társai

A korábbi vezetés sajtóhírek szerint a magas fizetése miatt próbált megszabadulni Szalai Ádámtól, a koronavírus-járvány okozta anyagi nehézségek miatt. Miután légiósunk a csapattanács tagjaként, a társai érdekében szót emelt a fizetések elmaradása miatt, egy időre eltiltották az edzések látogatásától is. A csapat sztrájkba lépve állt ki mellette, ezután újra tréningezhetett ugyan, de a szezonban először csak január 3-án léphetett pályára, csereként, pár percre a Bayern München ellen.

 

origo.hu

Elküldte az angol csapat az Eb-re készülő magyar válogatott focistát

ripost.hu

Évtizedekkel később derült ki a titok: ezt mondta II. Erzsébet Dianának az esküvője előtt

mindmegette.hu

Vilmos herceg Katalin hercegnéről: „Bárcsak itt lehetne”

mandiner.hu

Csipes Tamara leiskolázta a mezőnyt 500 méteren – elúszott az olimpia Kozák Danuta számára?

ripost.hu

Ez gyorsan ment: Jürgen Klopp megtalálta új csapatát, már alá is írt nekik

mandiner.hu

Román történész üzent a magyaroknak Trianon évfordulóján

ripost.hu

Nem csitulnak a kedélyek, Kozák Danuta nehéz helyzetbe került

travelo.hu

Egy nyilvános vécé most Budapest első számú látványossága

ripost.hu

Ez kínos! Egy pesti étteremben találkozhatott Szoboszlai jelenlegi és volt barátnője

ripost.hu

„Sajnos ez az igazság” – tovább dagad a botrány az elhunyt Berki Krisztián miatt

ripost.hu

Nem tudsz aludni? Ha ezt a gyümölcsöt fogyasztod, eldobhatod az altatót!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

Sokkoló hír Szoboszlairól: kiderült, mennyit ér

KIAJOBB

Erre büszkék lehetnek a Fradinál, évek óta nem volt ilyen a fociban

KIAJOBB

Őrületes káosz, nem biztos a sztárpilóták jövője a Forma-1-ben

KIAJOBB

Megmondta a véleményét Szoboszlairól a Liverpool legendája

KIAJOBB

Nagytakarítás Manchesterben, magyar válogatott focista kaphat óriási esélyt

KIAJOBB

Súlyos titkot őriz Marco Rossi: napokon belül kiderül, mire készül az Eb-n

KIAJOBB

Ez gyorsan ment: Jürgen Klopp megtalálta új csapatát, már alá is írt nekik

KIAJOBB

Elképesztő prémiummal motiválják a németeket az Eb előtt