INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.21.

Szuperhősök mérték össze az erejüket a S.E.R.E.G. főhősével

A Megafilm filmjei voltak az idei Comic Con főszereplői.

Szerző Ripost

A Megafilm Service standjánál nagy számban voltak jelen az érdeklődők és rajongók a Budapest Comic Con mindkét napján, hogy kiderítsék, vajon le tudják-e győzni fekvőtámaszban, fegyverösszerakásban vagy éppen egy szimulátoros helikopterlandolásban a S.E.R.E.G. című katonai sorozat főhősét, Győrbíró Zsoltot, vagyis az őt alakító Csórics Balázst. 

Csórics Balázs egyébként számos kihívást végigcsinált a Comic Con látogatóival: fekvőtámasz-versenyre várta a rajongókat, amit a film egyik kaszkadőrével, Hegedűs Gábor Hegével vezettek fel. Balázs 59 fekvőtámasznál állt meg, Hege 52-nél. Forrás: Megafilm

Az idei Budapest Comic Con magyar filmes szekcióját a Megafilm Service emblematikus filmjeiről szóló kvízek és háttérbeszélgetések uralták, na meg egy különleges, több állomásos kihívás, amelyben rengetegen próbára tették erejüket, gyorsaságukat és stratégiai képességüket.

Az ősszel a Tv2 képernyőjén debütáló, de már most nagy érdeklődéssel várt katonai sorozat, a S.E.R.E.G., az idei Magyar Mozgókép Fesztivál 8 kategóriában jelölt, díjesőre esélyes romantikus tévéfilmje, a Majdnem menyasszony, valamint a tavalyi év legsikeresebb történelmi sorozata számos kérdést tudott kiváltani a szervezőkből - de szerencsére mindig voltak érdeklődők, akik csak úgy ontották magukból a válaszokat.  

 

A Tündérkert köré felépített játékos kvízteszteket a két nap alatt közel ezren töltötték ki. Forrás: Megafilm

A S.E.R.E.G. című, 6 részes sorozatról szóló panelbeszélgetésen a rendező, Dombrovszky Linda a kulisszatitkok mellett egy személyes indíttatást is elárult: „Mindig vonzott az egyenruha, ezért nem volt kérdés, hogy elvállalom a producer, Helmeczy Dorottya felkérését” – mondta. 

 

Van párhuzam a katonai hivatás és a filmszakma között

Kifejtette, hogy a forgatás során megtapasztalták, bizony van párhuzam a katonai hivatás és a filmszakma között. 

Itt is van egy jól szervezett hierarchia, minden rangnak megtaláltuk magunk között is a megfelelőjét. Fontos közös metszéspont a bajtársiasság, mi a stábbal már a forgatás első napjára egy csapat lettünk

– sorolta a rendező, aki azt is bevallotta, hogy mi volt az a pillanat, ami őt is zavarba hozta? „Amikor megláttam a színészeket egyenruhában. Nusit, vagyis Györgyi Annát ezer éve ismerem, de ha szembejött velem egyenruhában, haptákba vágtam magam” – nevetett Linda.

Györgyi Anna karaktere, Nusi előtt a film szereplői hamar elkezdték magukat rendre és fegyelemre szoktatni. A Comic Con vendégei inkább a kedves és barátságos civil énjével találkoztak. Forrás: Megafilm

Egyáltalán nem volt idegen számomra a szerep. Édesapám katonaként szolgált, hároméves koromig a szentendrei katonai lakótelepen laktam, és a szentendrei laktanya volt az egyik forgatási helyszínünk. Apukám húga is hivatásos katona volt

– vette át a szót Györgyi Anna, akit Vass Edit főtörzsőrmesterként ismerhetünk meg a sorozatban. 

A főtörzsön egy teljes karrier állhat vagy bukhat

„A történet alatt végig Nusi kezében van a sorsom, hiszen a főtörzsön egy teljes karrier állhat vagy bukhat” –  folytatta a Győrbíró Zsolt alezredest alakító Csórics Balázs, és néhány izgalmas kulisszatitkot is elárult. 

Mókás volt, hogy a forgatás elején felvettük a tiszta, illatos, frissen mosott jelmezeket, majd az öltöztetők és a sminkesek sorba állították a színészeket és úgy összekoszoltak bennünket, mintha hetekig kúsztunk-másztunk volna a sárban. Még a körmünk alatti piszokra is volt gondjuk. Az is izgalmas volt, amikor egy tavaszi jelenetnél elkezdett ömleni a hó.

 

Csórics Balázs teljesítményét csak egyvalaki közelítette meg - de ő régebben hivatásos katona volt

Dombrovszky Linda meg is jegyezte: szerencsés, ha egy forgatás alatt sikerül elcsípni ennyi évszakváltozást. 

Csórics Balázs egyébként számos kihívást végigcsinált a Comic Con látogatóival: fekvőtámasz-versenyre várta a rajongókat, amit a film egyik kaszkadőrével, Hegedűs Gábor Hegével vezettek fel. Balázs 59 fekvőtámasznál állt meg, Hege 52-nél – igaz, ő úgy kezdte, hogy 6 éves kisfia, Ádám a hátára ült. 

A rajongók közül ketten tudták csak legyőzni Csórics Balázst, az egyik fiatalember 60 fekvőtámaszt, míg egy másik 61-et csinált. Marokfegyver szét-, illetve összeszerelésében is versenyzett a sorozat Győrbíró Zsoltja a rajongókkal. Itt nem akadt ellenfele, pedig egy óra alatt több mint 15-en próbálkoztak. 

Balázs 22 másodpercét mindössze egy jelentkező tudta megközelíteni 37 másodperccel, de ő régebben hivatásos katona volt. A Magyar Honvédség landolás szimulátorával pedig Balázs mellett csak ketten tudtak tökéletesen leszállni.

A filmes beszélgetések sorozatában, a Tündérkert kapcsán Pintér Réka látványtervező mesélt arról, milyen koncepció mentén alakították ki azt a lenyűgöző világot, amelyet a nézők már megismerhettek a Báthory Gábor és Bethlen Gábor különös kapcsolatáról és egy szenvedélyes korról mesélő történelmi kalandfilmsorozatban.

 

A Majdnem menyasszony nyolc jelölést kapott a Magyar Mozgókép Fesztiválon

Herczeg Ferenc A Fehér Páva című regényéből készült romantikus játékfilm a Majdnem menyasszony, amelyről a line producer, Filip Fruzsina, a forgatókönyvíró, Somogyi György és Spilák Klára színésznő mesélt – aki Etelka szerepéért a legjobb női mellékszereplő díj várományosa.

„A Majdnem menyasszony az első line produceri munkám” – árulta el Filip Fruzsina. „Az volt a célom, hogy ez egy mintaként szolgáljon a későbbi munkáimnak, és ez legyen az a minimum, amit innentől kezdve mindig hoznom kell. A lecke fel lett adva, hiszen 8 jelölést is kapott a film a Magyar Mozgókép Fesztiválon.”

 

Már a harmadik Herczeg Ferenc-adaptációnál tart a Megafilm

Somogyi György arról mesélt, hogy ez egy nagyon könnyen írható forgatókönyv volt, ráadásul ez már a harmadik Herczeg Ferenc-adaptációja a Megafilmmel közösen. „Érdekes feladat regényt filmre vinni, hiszen miközben formálódik, már hallom a fejemben a karakterhangokat és látom a jeleneteket.”

A Majdnem menyasszony történetében az a jó, hogy tudunk benne kapcsolódni a mához. Sokan küzdünk azokkal a problémákkal, mint a szereplők. Magam is emlékszem a 20-as éveimre, amikor igyekeztem megtalálni, nekem mi a jó, csakúgy, mint a főhősnő, Marika, akit egy fiatal kolléganőm, Kelemen Hanna játszik. Nagyon szeretem, amikor látom, milyen tehetségesek a fiatalok, és ők hogyan játszanak

–  mesélte Spilák Klára, aki azt is elárulta, hogy váratlanul érte a jelölés, de hatalmas boldogság számára.

 

origo.hu

Ez a legnagyobb Békemenet: nem férnek be az emberek a Margitszigetre, tele a híd és a rakpart

ripost.hu

Nem erre számítottunk: Kőgazdag Csabi végre válaszolt Jákob Zolinak

borsonline.hu

Arnold Schwarzenegger elárulta: ezekkel a filmekkel kaszálta a legnagyobbat

vg.hu

Békemenet 2024: kiszámoltuk, mennyien voltak – kijózanító videó

ripost.hu

Ne dobd ki a banánhéjat, mert aranyat ér, mutatjuk, mit kell vele tenni

mandiner.hu

Megérkezett az első reakció Németországból a magyar béketervre

ripost.hu

A Merkúr az Ikrekbe hazatér: 3 csillagjegy fantasztikus hírt kap

mindmegette.hu

Minden háztartásban ott vannak, és titkon zabálják az áramot: szabadulj meg a fantomfogyasztóktól!

ripost.hu

Érkezik a bolygóvonat: ezeknek a csillagjegyeknek hoz szerencsét

ripost.hu

Így vedd fel a harcot a meztelen csigák ellen

ripost.hu

A tudósok is elsápadtak attól, ami az óceán mélyén felbukkant

ripost.hu

Két perc alatt rúgták ki, megalázták BL-döntő előtt a világsztárt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Eljutott Brüsszelig a Békemenet híre - Európában hasonlót sem láttak még

INSIDER

Magyar Péterről megdöbbentő videó készült, egyre súlyosabbak a pszichés tünetei

INSIDER

Több százezren érkeznek ma az ország minden pontjáról a fővárosba

INSIDER

Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten - mutatjuk a részleteket

INSIDER

Órák vannak hátra: már a riasztást is kiadták!

INSIDER

Dal a békéért - Hol jársz józan ész?

INSIDER

Az egész világ erről beszél, fotókon a Békemenet megható pillanatai

INSIDER

Így trükköznek a boltok, nem biztos, hogy az akciós olcsóbb!