Létrehozva: 2024.05.01.

Indul a strandszezon! Megnéztük, mikor nyitnak a strandok és mennyibe kerül a strandolás

A nyár legjobb pihenése a strandolás. Országos körképünkben, amely azért nem teljes, azt mutatjuk be, hogy idén nyáron mennyiért fürödhetünk és napozhatunk a víz mellett.

Szerző Oszlányi Gyöngyvér

Április rendkívül szeszélyes volt. A nyárias meleg után nemrég még kiskabátban jártunk, míg az utóbbi néhány napban ismét a meleg vette át az uralmat, ráadásul elindul a strandszezon, igaz nem mindenhol. Körbejártuk az országot mikor nyitnak a strandok és milyen belépővel tervezzünk, ha strandolni szeretnénk.

nyíregyházi strand
A szabadtéri strandok az országban szakaszosan nyitnak május elsejétől kezdődőn. / Fotó: Facebook

Az utóbbi évek emelkedő működési költségei miatt a szabadtéri strandok többsége az időjáráshoz igazítja nyitását. Ráadásul azt tapasztalták, a fürdővendégek is inkább megvárják a nyárias, 30 fok körüli hőmérsékletet, ha kültéri medencében szeretnének strandolni. Sok fürdő termál részlege egész évben működik és a szabadtéri medencéiket a nyári szezonra nyitják meg. 

Szakaszosan ütemezett strandnyitások

Az országos nyitást minden egyes fürdő egyedileg határozza meg, de nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy sokan már május elsején megnyitják a szabadtéri részt. A Hajdúszoboszló Hungarospa strandrészlege, a Kabai Gyógyfürdő, Járokszálláson, a Termálfürdő, Tiszaföldváron és a párkányi Vadas Thermal Resort 7 kültéri medencéje is ezen a napon indítja a nyári szezont. Május hónap második felében már több nagy strand is megnyit. Május 11-étől várja a vendégeket a nyíregyházi Tófürdő, amelyet nem véletlenül neveznek "kis mediterrán tengerpartnak". A 2019-ben teljesen megújult fürdő nagyon hangulatos hely, ahol a strandolók még a természetes tóparton, a selymes Tisza-fövenyen pihenhetnek. A Zalakarosi Fürdő strandja május 17-re tervezi a nyitást, a tápiószentmártoni strand május 18-án nyitja meg a kapuit a vendégek előtt. A további strandok és élményfürdők az időjárástól függően tervezik a nyitást. Június első hetében a legtöbb strand kitárja a kapuit a nagyközönségnek és ezzel megkezdődik az igazi strandszezon. Érdemes az adott strandok oldalán megnézni a nyitva tartást.

Hungarospa fürdőkomplexum
Hungarospa Standfürdő Hajdúszoboszló. F/ otó: Czeglédi Zsolt / mti

Milyen áron strandolhatunk?

A fürdők és a strandok többsége az infláció alatt, 5-13 százalékkal emelte a belépőjegyeinek árait.

Legdrágábban Miskolctapolcán az Ellipsum Élmény és Strandfürdőben strandolhatunk 6840 Ft-ért. Ezt követi a Zalakarosi Fürdő, 6500 Ft-os és a párkányi Vadas Thermal Resort 6000 Ft-os belépője. A Nyíregyházi Park Fürdőben a felnőtt komplex belépőjegy hétköznap 6900, hétvégén 7200 Ft. A Tófürdő hangulatos, mediterrán strandján 4000 Ft-ért pihenhetünk, de ha nyíregyháziak vagyunk, akkor 2900 Ft-ért. Hajdúszoboszló strandfürdője pedig 4300 Ft-ért a kínálja a belépőit, amely nagyon jó ár, mert többmedencés élménypark szinte minden korosztálynak megadja a strandolás élményét. A klasszikus strandolást szeretőknek Tiszaföldvár strandja népszerű, nemcsak a pihenni vágyóknak, hanem az edzőtáborozók számára is. A feszített víztükrű medence, a babapancsoló, a dögönyöző medence használata napi 2000 Ft-os belépőjegy árával egész nap használható. A Tiszántúl közepén a püspökladányi Sárrét Kincse Gyógyfürdő és Strand ligetes környezetével a környék egyik legnépszerűbb. A napi felnőtt belépőjegy ára 1550 Ft. A strandok árai hasonlóak az ország többi részén is. Általában 1500-2200 Ft között mozognak a napi belépők, de a helyi lakosok, egyéb kedvezményes jegyekkel vehetik igénybe a fürdők szolgáltatásait. Érdemes érdeklődni az adott strandoknál a kedvezményekért. 

Balatonon a strandok júniusban nyitnak
Balatonon a strandok júniustól várják a természetes vízben fürdőzőket. / Fotó: Huszár Gábor

A balatoni strandok június első hetében nyitnak. A Csopaki strand például 2200 Ft-os napi belépőjegyet kínál az alkalmi vendégeknek, de a helyiek kedvezményes szezonbérlettel fürödhetnek a Balatonban. De ha távolabb megyünk a parttól, a Tapolcai Strand is remek hely egy igazi medencés fürdőzésre. A helyi lakosok napi 2000 Ft-ért strandolhatnak, de az alkalmi látogatók 2400 Ft-os ára sem sok egy élménydús fürdőzésért. Már csak a jó időt kell várnunk és ha a kánikula megérkezett, a fürdőruhánkkal és egy törülközővel el kell látogatni egy jó strandra és élvezni a napsütést.

 

 

origo.hu

Újabb hírek érkeztek a súlyos beteg Katalin hercegnéről

ripost.hu

Átveszik az irányítást az égiek, 3 csillagjegy élete fenekestül felfordul!

metropol.hu

Ekkor érkezik az égszakadás, erre jobb felkészülni

magyarnemzet.hu

Kiderült, ki Robert Fico szlovák miniszterelnök merénylője

mindmegette.hu

Az air fryerek egészségügyi mellékhatásai, amikről senki nem beszél

ripost.hu

4 csillagjegy, akik szakítás után is megszállottan ragaszkodnak az exükhöz

travelo.hu

Repjegyek 4 ezer forinttól, Európa legszebb városaiba? Igen!

ripost.hu

Tragédia érte Tóth Gabi szerelmét, Papp Máté Bencét

ripost.hu

Itt a vége, III. Károly váratlan lépésre szánta el magát

ripost.hu

Kőkemény teszt: csak a magas IQ-val rendelkezők képesek megoldani ezt

origo.hu

Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Újabb részletek a Magyar Péterhez köthető 8 milliárdos pilótajátékról

INSIDER

Magyar Péter pont úgy fenyegetőzik és hisztizik a közéletben, ahogy régen az otthonában

INSIDER

Saját árfigyelőt kap az otthonfelújítási program - olcsóbb lesz a lakásfelújítás!

INSIDER

Magyar Péter őrjöngve, káromkodva támadt egy templomi menetre

INSIDER

Túl van a műtéten Robert Fico – Friss hírek érkeztek a megtámadott szlovák miniszterelnökről

INSIDER

Orbán Viktor: Ki kell állnunk a béke mellett!

INSIDER

Kitálalt a szlovák munkaügyi miniszter, így van most Robert Fico

INSIDER

Hármas tragédia az M1-es autópályán: rendkívül súlyos bűncselekmény történhetett