INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.19.
Módosítva: 2024.04.20.

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba - Videó

Megtartotta a Fidesz a választási kampányindítóját.

Orbán Viktor péntek délután bemutatta a Fidesz választási manifesztumát a Millenárison. Létfontosságú választás jön, aminek célja, hogy megvédjük Magyarország békéjét és biztonságát.

Szijjártó Péter / Fotó: Origo

Szijjártó Péter: A béke színe a narancs

Magyarország miniszterelnöke előtt Szijjártó Péter szólalt fel elsőként a Fidesz kampányindító rendezvényén. A külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, hogy Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akcióját hajtotta végre Ukrajna kapcsán.

Mindezek mellett ki kellett gazdálkodni a háború költségét, 10 milliárd euróval többet kellett fizetni az energiáért

 - tette hozzá. Azt mondta, az elmúlt két esztendőben szembe kellett szállni a háborús inflációval is. Sikerült megvédeni az energiaellátást, a munkahelyeket és a bajban lévőkön segítettünk. 

Mindenfajta nyomásgyakorlás és zsarolás ellenére kívül tudtuk tartani a háborún Magyarországot. Egyetlen nyilatkozatot sem tettünk, ami a háború eszkalációjával járt volna

 - fogalmazott Szijjártó.

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy nem lehetnek illúzióink: nem fog csökkenni a háborús nyomás. Az európai politikai vezetők többsége háborús pszichózisban szenved. 

Európa nem áll háborúban, mert Európát senki sem támadta meg. 

Rossz stratégiát választottak az európai vezetők, és ez súlyos károkat okoz az európai országoknak, és az európai embereknek - tette hozzá. Mi a következménye a rossz döntéseknek? - tette fel a kérdést, majd hozzátette: „Rossz döntésekért viselni kell a politikai felelősséget.” 

A legjobb védekezés a támadás politikáját követik az európai vezetők, hogy a rossz kérdésekről való felelősséget ne lehessen feltenni.

Bele akarnak minket rángatni a háborúba, folyamatos lesz rajtunk a nyomás - mondta Szijjártó Péter. A béketábor erősödéséhez egy szuverenista  áttörés kell. A béke színe a narancs, a béke pártja a Fidesz, véget kell vetni a világháborús készülődésnek - zárta beszédét Szijjártó. 

Deutsch Tamás / Fotó: HírTv

Deutsch Tamás: No war!

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP listavezetője arról beszélt, hogy olyat, ami pár napja Brüsszelben történt, csak a bolsevikok csináltak. Mint mondta, egy konzervatív konferenciát akartak bezárni. Még jó, hogy nem lövettek. 

Brüsszel lett az új Moszkva. 

Azért akarták betiltani a konferenciát, mert mi békét akarunk, míg a másik oldal háborút akar, akár világháborút is - hangsúlyozta Deutsch Tamás. Hol vannak ezek a rendőrök, amikor a felfegyverzett embercsempészekkel és migránsokkal kellene fellépni? Micsoda emberek ezek? Hogyan bízhatnánk rájuk az európaiak jövőjét? - tette fel a legfőbb kérdéseket Deutsch. Szólt arról is, hogy a magyarok a békepártiság kapcsán ugyanúgy egyedül maradtak, mint korábban a migráció ügyében. 

Mostanság Magyar Péter, a dollárbaloldal magyar hangja, de az ő történetét is Gyurcsány írja. Anna, Peti és Gergő - foglalta össze Deutsch Tamás. Szólt arról is, hogy a slim fit öltönybe rejtett diktafonra és az övcsatra a brüsszeli európai parlamenti kapuk becsipognak - tette hozzá. Kizárólag csak azokra szavazzanak, akik a magyar nemzeti mezhez hűségesek - mondta Deutsch Tamás.  

Amikor 1988 nyarán a kommunisták megpróbálták betiltani a Fideszt, hasonlóan a brüsszeli konferenciához, akkor pár hónap múlva megbukott a kommunista rendszer.

 

Orbán Viktor / Fotó:  HírTv

Orbán Viktor: Alázat nélkül nincs győzelem

Orbán Viktor kormányfő beszéde elején közölte, 20 éve minden EP-választást megnyert a Fidesz. Éppen ezért most sem lehet kisebb célt kitűzni: nyerjük meg ezt is. Alázat nélkül nincs győzelem, mert az ellenfeleink azért nem tudnak nyerni, mert elfelejtkeztek az alázatról. A bizalmat megőrizni és újra kiérdemelni, az nehéz feladat. Világosan kell látnunk, hogy kik vagyunk: mi vagyunk, akik talpra állítottuk a Gyurcsányék által csődbe vitt gazdaságot. 

Egymillió új munkahely jött létre, és kétszer annyi cigány ember dolgozik, mint 2010-ben. A minimálbér 3,5-szeresére, míg az átlagbérek 3-szorosára nőttek, és visszaadtuk a 13. havi nyugdíjat.   

2010-ben a magyar gazdaság mérete a fele volt a mainak - ismertette a kormányfő, majd folytatta: 2010-ben 3 millió autója volt a magyaroknak, ma pedig 4,2 millió. 5500 milliárdra nőtt a háztartások vagyona. Bár nem élünk olyan jól, mint amit szeretnénk, de jóval jobban, mint a Gyurcsány-korszakban. 

Brüsszelben nagy baj van, a vezetés több fontos kérdésben csődöt mondott - közölte Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint egy ilyen helyzetben le kellene mondania, a brüsszeli vezetésnek mennie kell. Mindez magától nem fog menni, Brüsszelt el kell foglalnunk. Orbán Viktor a brüsszeli nemzeti konzervatív konferencia betiltó határozatából olvasott fel részleteket. Mindenki láthatja, hogy Európa az elnyomás és a szabadság határán egyensúlyoz.

Brüsszelben is meg kell menteni a szabadságot.   

Brüsszelben ma háborúpárti többség van, és háborús készülődés van - tette hozzá. Az európai vezetők már belesodródtak a háborúba, és a saját háborújaként vívják. Pénz, paripa és fegyver Ukrajnának, miközben semmi eredmény nincs, egy háborús örvény zajlik, ami mélybe ránthatja Európát - tette hozzá. A világháborúkat az elején sohasem hívják világháborúnak - mondta a kormányfő. Amit csinálnak, az istenkísértés.

Ki kell tartanunk a béke mellett a világ minden fórumán, amíg nemzeti kormány áll az ország élén, addig nem lépünk be a háborúba senkinek az oldalán sem

 - mondta Orbán Viktor. Ha nem a Fidesz és a KDNP kezében lenne a kormány, akkor már nyakig benne lennénk a háborúban. Ne hagyjuk Magyarországot, meg kell védeni a békét és a biztonságot, meg kell védeni a gazdasági eredményeket és a gyerekeinket is - tette hozzá. 

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy tegyünk világos vállalást. Amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De azt is tudnotok kell, bizonyára tudjátok is, ha nem a Fidesz és a KDNP, hanem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban.  A háborúpárti kormányok, a brüsszeli bürokraták, Soros György hálózata milliószám küldi a dollárokat Budapestre a háborúpárti baloldalnak. Akik nem is rejtik véka alá, hogy a megbízóik igényének megfelelően kormányváltást akarnak. Békepárti kormány helyett háborús kormányt, nemzeti kormány helyett Brüsszel és Washington alá rendelt bábkormányt akarnak.  Barátaim, száz szónak is egy a vége, harcolnunk kell, ne hagyjuk Magyarországot! Meg kell védeni a magyar emberek békéjét és biztonságát! Meg kell védeni a gazdasági eredményeinket. Meg kell védeni a családjainkat és különösen a gyerekeinket. Hogy Brüsszelben is értsék: No migration, no gender, no war! Ez áll a választási manifesztumban, amit ma kibocsátunk.  

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Félelmetes katonai szövetség jött létre a NATO ellen

origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

borsonline.hu

Új trónörökös a láthatáron? Bizonyítékokkal jelentkezett Károly király és Kamilla eltitkolt fia

hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

magyarnemzet.hu

Újabb lépés történt a magyar hadiipar fejlesztésében

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

mindmegette.hu

Ragyog édesanyja, Katalin hercegné fotóján a szülinapos Sarolta

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria