INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.08.

Ez lett a gödöllői illegális gyorsulási verseny következménye

Izgalmas rendezvény vagy életveszélyes tömegbuli? Szombaton rendezték meg Gödöllőn a legutóbbi illegális gyorsulási versenyt, amin – mint kiderült – a rendőrség is megjelent. Több autóst is ellenőriztek, volt, akit meg is bírságoltak.

Új helyszínt találtak maguknak az illegális gyorsulók, Fót után ezúttal Gödöllőt – írta meg korábban a Metropol. Az „autós találkozó” ismét egy parkolóban zajlott, ahol hatalmas tömeg gyűlt össze, ezért a rendőrség is hamarosan a helyszínre érkezett. 

Tömegek álltak az út szélén a driftelők mellett. / Fotó: Ripost

A száguldó cirkuszt szombaton este 9 órakor kezdték el és hosszú órákon át tartott. Először felvonultak az autókkal, amivel komoly dugót okoztak az érintett útszakaszon. A nézők itt is, ahogy Fóton, az út szélén tömörültek és nézték a driftelő, durrogtató kocsikat. Bármelyik pillanatban kisodródhatott volna egy autó és emiatt tömegkatasztrófába is torkollhatott volna a találkozó. Volt olyan, aki luxusautóval érkezett, de még kis polskival is érkeztek az autósok. Azok, akik nem tudtak megjelenni a tömegbulin, otthonról figyelhették az eseményeket, ugyanis többen is élőztek a TikTok csatornájukon. 

A Ripost a gödöllői illegális gyorsulási versenyről megkérdezte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik elmondták: kiosztottak jó néhány büntetést. 

Kis polskival is mentek egy kört / Fotó: Ripost

„Február 3-án este két gödöllői áruház területén jelent meg több száz ember az autójával. A rendőrség tudomást szerzett az összejövetelről, versenyzés már csak a hely adta lehetőségek miatt sem volt. Kollégáink a helyszínre mentek és többeket igazoltattak. A résztvevők túlnyomórészt leparkolták autójukat, beszélgettek és nézegették azokat, volt, aki viszont „driftelt” az út szélén álló emberek mellett, a rendőrök ez ügyben szabálysértési eljárást indítottak. A Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai öt emberrel szemben helyszíni, hárommal szemben közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint két sofőr ellen szabálysértési feljelentéssel éltek.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság mindent megtesz annak érdekében, hogy gátat szabjon az illegális gyorsulási versenyek, driftelések szervezésének és megtartásának. A rendőrök - e tekintetben is - rendszeresen és visszatérően tartanak ellenőrzéseket illetékességi területükön, a szabálytalankodókat pedig felelősségre vonják."

A gödöllői rendezvényről, itt nézheted meg a galériánkat: 

Fóton szétverték az illegális gyorsulási bulit

Korábban a Ripost kollégáinak sikerült forgatnia a fóti illegális gyorsulási versenyen, ahol minden hétvégén hatalmas tömegek gyűltek össze. A versenyen többek között részt vett egy fiatal srác, aki védőfelszerelés nélkül egy elektromos rollerrel versenyzett autó ellen és egy kislány, akinek a családja úgy száguldozott, hogy ő közben kilógott a tetőablakon. A cikk után a rendőrség többnapos razziát tartott, amikor is több autóst megbüntettek, jogosítványokat vontak be és pénzbírságokat szabtak ki. A  Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az akcióban több mint 250 embert igazoltattak és 165 járművet ellenőriztek. A rendőrök a papírokat, míg a közlekedési hatóság munkatársai a gépkocsik műszaki állapotát vizsgálták. Egy olyan autót találtak, amelyet rendkívüli műszaki vizsgára kellett berendelni, tulajdonosa ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek engedély nélküli átalakítás miatt. Közlekedési szabálysértések, szabályszegések miatt közel 400 ezer forint bírságot szabtak ki.

A fóti versenyről itt találod a videónkat: 
 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Összeomlott a PSG, megint bukhatja a BL-álmát

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

vg.hu

Súlyos beismerés a gyógyszergyártótól: vérrögöt okoz a Covid oltóanyaga

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal