Létrehozva: 2023.09.27.

A "kőgazdag fiatal" is a jó ügy mellé állt: Szeretetnapot szerveztek a súlyosan megégett Lénának

Léna egy balesetben szerzett súlyos égési sérüléseket, családja pedig komoly anyagi gondokkal küzd. Most rengetegen összefogtak a kislányért, egy különleges rendezvényt is szerveztek.

Korábban beszámoltunk a 8 éves kis Lénáról, aki egy balesetben súlyosan megsérült. A gyermek életéig napokig küzdöttek, mert testének 40%-a megégett, volt ahol annyira, hogy a hámréteget is teljesen el kellett távolítani. A fájdalmak mellett Lénának lelkileg is meg kell küzdenie a traumával. Nehezére esik elfogadni, hogy állapota miatt anyukájának nehézségeket okoz, de az iskolában is kihívásokkal néz szembe. Amellett, hogy hamar elfárad, egyes gyerekek rosszindulatával is meg kell küzdenie. Bár pszichológus segíti a lelki feldolgozást, a kislányt egyik osztálytársa szörnynek nevezte, ami kormoly traumát jelentett a kislánynak.

Súlyosan megégett a kislány Fotó: édesanyja

Nehéz helyzetben vannak

Léna és édesanyja, Szilvia, komoly anyagi nehézségekkel küzdenek. Szilvia egyedül neveli két gyermekét, és mivel Léna járóbeteg, állami támogatásban sem részesülnek, dolgozni pedig csak 4 órában tudna. Emellett Lénának további műtétekre van szüksége, és speciális kompressziós ruházat is szükséges lesz a hegkezeléshez, amelyek jelentős költségeket rónak a családra.

Hatalmas az összefogás

A család megsegítéséének érdekében sokan összefogtak, ahogy korábban megírtuk. Most azonban egy "Szeretetnapot" is szerveztek, hogy lelkileg is támogatni tudják egy barátkozós-családias napon a sérült kislányt. Édesanyja meghatódottan sorolta, hogy milyen sokan támogatták őket. Ingyen kaptak helyszínt Gál Csaba polgármestertől. Meglátogatták őket a polgárőrök, egy helyi rendőr, sőt eljött a tápiószentmártoni focicsapat is, akik nem csak adományokat hoztak, hanem Lénát örökös taggá választották. De segítette a kislányt a Tápiószecsői Tömegsport Alapítvány, az Ebadta Ebtanoda is, Gál Róbert vezetésével. 

A segítők és a segítség Fotó: Olvasói

Ismert arc is feltűnt a tömegben

A rossz idő ellenére sokan összegyűltek a Szeretetnapra. Volt kutyás bemutató, pónisimogató, karaoke, és Zsole énekelt. Együtt játszottak sütizgettek, beszélgettek. A sok jelenlévő között feltűnt egy ismerős arc is: nem más látogatta meg a kis Lénát, mint a Tv2 Kőgazdag Fiatalok című műsorából megismert Bárány Aurél. A 19 éves fiatal sem érkezett természetesen üres kézzel: tartós élelmiszereket, tisztítószereket hozott a kislánynak és családjának, emellett pedig anyagi támogatással is segített. 

A Kőgazdag Fiatalokból jól ismert Aurél (középen) is segített Lénának és családjának Fotó: Olvasói

Az eseményre egyébként az ország különböző részéről rengeteg támogató érkezett. Lénának nagyon tetszett, hogy játszhatott a kutyákkal és pónikkal. Fura volt neki hogy őt ünnepelték, de aztán megszokta, feloldódott és nagyon jól szórakozott. ,,Nagyon építő ez neki lelkileg, hogy nem a sérüléseit nézik, hanem úgy bánnak vele, mint egy átlagos kislánnyal.” - mondta Szilvia. A Szeretetnap résztvevői családias hangulatban beszélgettek, együtt énekeltek, jól érezték magukat.

Léna nagy állatbarát Fotó: Olvasói

Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a támogatást, sok esetben még mi sem tudjuk számontartani, annyian segítenek nekünk. Összegyűlt Léna kompressziós ruhájára a pénz, illetve kaptunk még sok mosószert, tisztítószert és tartós élelmiszert, ami miatt végtelenül hálásak vagyunk. Még hosszú út áll előttünk, de nagy öröm, hogy ennyien támogatnak. Az nagyon tetszett neki, hogy miatta jöttek ki a kutyások meg a pónisok, ezt mesélte mindenkinek a kislány, akivel találkozott. Nagy állatbarát. 

- mesélte lapunknak édesanyja.

Aki tud tartós élelmiszerrel, ruházattal vagy akár anyagilag segíteni nekik (vagy a délelőtti órákra munkát biztosítani Szilviának, amíg a kislány iskolában van) az ezen a telefonszámon tudja felvenni a kapcsolatot az édesanyával: Mártonné Deli Szilvia: 0620/778-3727

Több sportklub is segítségére sietett a kislánynak  Fotó: Olvasói

Lénát szörnyű baleset érte

Tápiószecső egy csendes kertvárosi részén tragikus baleset történt 2023 májusában, amelynek áldozata egy 8 éves kislány, Léna. A gyermeket egy családi barát felügyelte, aki rövid időre bement a házba átöltözni közös kertészkedésükhöz. Azonban pár másodperc alatt Léna ruhája lángra kapott az udvaron. Egyből próbálták eloltani, de a baj már megtörtént. Léna harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, testfelületének 40%-a égett meg, beleértve a hasát és mellkasát is, ahol a bőrt teljesen el kellett távolítani. A kislány életéért intenzív osztályon küzdöttek lélegeztetőgépen és mély altatásban töltött két hetet, majd hosszú és fájdalmas felépülési folyamat várta.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Összeverték Németh Kristófot, kihívták a rendőrséget

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Kiadták a figyelmeztetést: automatából ivott kávét a hölgy, torkához kapva kezdett fuldokolni

mandiner.hu

Újabb fogadást tartott Pressman: mutatjuk, ezúttal kiket hívott meg a nagykövet

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

magyarnemzet.hu

Gulácsi előtt most ezért fejet hajthat a Bundesliga összes kapusa + videó

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Bőnyi iskolai dráma: sokkot kapott a késelő kislány apja - Videó

INSIDER

Döbbenetes felfedezés: baktériumok lehetnek a reggeli kávédban

INSIDER

Időjárás: Ebben nem lesz köszönet, jégesővel csap le itt a hirtelen lehűlés!

INSIDER

„Meg kellett szülnöm a halott fiamat” – Halálos kórral küzd Dia, a négygyermekes anyuka