Létrehozva: 2023.07.09.

A boltokban már elindult a beiskolázási szezon: ennyiért lehet tollat, füzetet venni szeptemberre

Aki elkerülné a nyár végi tömeget, vagy épp akkor menne nyaralni, már most felkészülhet az iskolakezdésre. Néhány üzletben ugyanis már elindult a beiskolázási szezon. Mutatjuk az árakat!

Az előrelátó szülőknek kedvez az egyik nagy bolthálózat, ugyanis már most beiskolázáshoz szükséges árukat kínál az akciós újságjában. Megnéztük mennyiért lehet idén tanszert venni és mennyi volt ezek ára tavaly.

iskola, iskolás korú gyermek, kirándulás, tanítási nap, túra, osztálykirándulás, kisiskolás, beiskolázás
Néhány üzletben már elindult a beiskolázási szezon.  Fotó: Pixel-Shot

Három héttel a nyári szünet kezdete után már elindultak az iskolakezdési akciók

Július 6-tól, csütörtöktől az A5-ös füzet 59-119 Ft-ba kerül az Aldiban. A dizájnosabb darabok 169-299 forintért kaphatók, az A4-es spirálfüzetek 259-649 forintért, a sima A4-es füzetek 99 forintért, az A4-es füzetboxok 1399 forintért, az A5-ös írólap 159 Ft/50db áron, a famentes rajlap 159 Ft/10db, a rajztömb 1299, az A3-as színes karton pedig 1999 Ft. Kapható vízfesték 1799 forintért, 12 darabos golyóstollkészlet 1999 forintért, hibajavító 499 forintért, színesceruza- és grafitceruza készlet 999 forintért, 8 db golyóstoll 699 forintért, asztali könyöklő 699 forintért és 8 részes iskolakezdési csomag (játékpénz, számolókorong, óra, hőmérő, logikai készlet stb.) 1799 forintért. A tapasztalatok szerint ha az egyik üzletlánc elkezdi a szezonális akciókat akkor általában a többiek hamarosan követni fogják, így akik szeretnek mielőbb túlesni a vásárláson és aztán élvezni tovább gondtalanul a nyarat, azoknak a közeljövőben nem árt figyelniük az üzletek akciós újságjait.

Mennyi volt a tanszer 2022-ben és 2021-ben?

Nagyjából tavaly ugyanekkor (07.12) hirdetett iskolakezdési akciót az Aldi és a Lidl is, a következő árakon: A4-es füzet 79-119 Ft/db, A5-ös füzet 39 Ft/db, füzetborító 699Ft/10 db, füzetcímke 119 Ft/40 db, A4-es spirál füzet 199-599 Ft/db, füzetbox A4-es 999 Ft, gumis mappa 349 Ft, A4-es famentes rajzlap 119 Ft/10 db, famentes írólap 119Ft/50 db, A3-as rajztömb 699 Ft, színes ceruza készlet 1999 Ft/24 db, vízfesték 999 Ft, radír 399 Ft/3db, ragasztóstift 199 Ft, körzőkészlet 1999 Ft, elsős alapcsomag (számolópálca, óra stb) 999 Ft, kisolló 600 Ft.

2021-ben a kis füzetek darabjáért 40 forintot, a füzetborítókért 480 forintot, a füzetcímkékért 119 forintot, az elsős alapcsomagért 999 forintot, egy ollóért 249 forintot, egy vízfestékért 560-at, egy ragasztóstiftért 200 forintot, a rajzlap darabjáért pedig 10 forintot kértek nagyjából ugyanekkor.

írás, helyesírás, füzet
Néhány üzletben már elindult a beiskolázási szezon.  Fotó: Pixabay

Aki hitelt szeretne, annak is itt az idő

Az iskolakezdés az elmúlt években nem csak a kereskedőknek, hanem a bankoknak is fontos volt, mivel a beiskoláztatás költségei évről-évre jelentősen emelkedtek, amit sokan csak személyi kölcsönből tudtak fedezni. A személyi hiteleknél épp ezért az év egyik csúcs hónapjának számít a nyár. Vagyis aki tudja, hogy hitelt kell majd felvegyen a szükséges eszközök és bútorok beszerzéséhez, annak érdemes előrébb hoznia a hitelfelvételt, nagyjából mostanra-írta korábban a money.hu.

Így is lehet spórolni a beiskolázáson

Sok helyen az önkormányzatok is segítik az iskolakezdőket, például tanszer csomagokkal. Van, akiknek automatikusan jár, van viszont ahol igényelni kell, amit nem árt mielőbb megtenni. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata például a III. kerületi saját fenntartású óvodáiból elballagó, az általános iskola első osztályát megkezdő gyermekek részére ingyenes iskolai tanszercsomagot biztosít. A tanszercsomagok az órai munkához szükséges eszközöket tartalmazzák. Vannak benne füzetek (több méretben), gumis mappák, füzetbox, grafit és színes ceruzák, postaironok, kétlyukú hegyező, radír, vonalzó, olló, ragasztó, zsírkréták, vízfestékek, ecsetek, temperák, gyurmák, hurkapálca, papírok (színes lapok, rajzlapok, fotókartonok, kivágólapok), öntapadó füzetborítók is.

Rengetegen vásárolnak be előre

2022-ben az egyik legnagyobb online piactéren június elejétől augusztus közepéig a legnagyobb darabszámban füzetet, iskolatáskát, rajzeszközt, tolltartót és írószert rendeltek a vásárlók. Táskákra átlagosan bruttó 11.000 forint körüli összeget költöttek a vásárlók. Egy tavalyi felmérésből az is kiderült, hogy 10 magyar családból 8 számára nagy terhet jelent az iskolakezdéssel kapcsolatos költségek előteremtése. 2022-ben a felmérés szerint a családok közel fele 10-20.000 forintot költött tanszerekre, egynegyede pedig akár 20-30 ezer forintot sem sajnált erre a célra-írja a Pénzcentrum.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

origo.hu

Újabb felkavaró részletek a bőnyi iskolában történt késelésről

borsonline.hu

Megalázták Harry herceget: erre is nemet mondtak neki

magyarnemzet.hu

Újabb lépés történt a magyar hadiipar fejlesztésében

ripost.hu

Rendkívüli bejelentés érkezett az üzemanyagárakról, ekkor lép életbe

magyarnemzet.hu

Ő a Liverpool legönzőbb játékosa a klub legendája szerint

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 3.: a Szűznél valaki kezdeményez, a Skorpió jó hírt kaphat

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Orbán Viktor: A magyar baloldal háborúpárti, a kormány a béke oldalán áll

INSIDER

Kókler áldozata lett Nikolett, még a gatyája is ráment a csaló szerelőre

INSIDER

Ebben nem lesz köszönet: majdnem az ország egészére riasztást adtak ki

INSIDER

"Nem adjuk fel!" - A Ripost olvasói segítettek a gyógyíthatatlan betegségekkel küzdő Karolának