Létrehozva: 2023.06.06.
Módosítva: 2023.06.06.

Ők akadályozzák Brüsszelben a pedagógusbér-emelést

Három-négy millió forintot keresnek a dollárbaloldal magyar képviselői, ezért a pénzért meg is tesznek mindent, hogy a magyar embereknek jogosan járó pénzeket ne fizesse ki Brüsszel.

A dollárbaloldal magyar EP-képviselői minden erejükkel azon dolgoznak Brüsszelben, hogy Magyarország ne jusson hozzá a jogosan járó uniós pénzekhez. Így azonban a pedagógusok béremelését is veszélyeztetik. A Belügyminisztérium pedagógusnapi köszöntőjében jelentette be, hogy minden idők legnagyobb pedagógusbér-emelését tervezik.

 

 „A kormány a mostani háborús idők ellenére is a rendszerváltás óta legnagyobb mértékű pedagógus béremelést tervezi. A béremelést eddig is csak az késleltette, hogy Brüsszel húzza az időt, és nem fizeti ki a Magyarországnak járó uniós forrásokat” – írták. 

A dollárbaloldal magyar szereplői, akik havi három-négy millió forintot tesznek zsebre, hónapok óta mindent megtesznek azért, hogy a magyaroknak járó EU-s pénzeket ne fizesse ki Brüsszel, és így a pedagógusok bére semmiképpen se érhesse el a nekik járó havi 800 ezer forintot. A DK és Momentum politikusai erőszakos tüntetéseket szerveznek, gyerekeket és fiatalkorúakat használnak fel céljak eléréséhez.

Gyurcsány vezényel a háttérből

Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára az élen jár Magyarország lejáratásában. Ez nem csoda, hiszen férje korábban már elismerte: pártja azon dolgozik Brüsszelben, hogy Magyarország ne juthasson hozzá az uniós pénzekhez. „Valójában az unió azt mondta, hogy akkor kaptok pénzt, ha fölszámoljátok a NER-t. Csak ez bele van öltöztetve egy ilyen jogi köntösbe” - mondta Gyurcsány. Dobrev Klára még azt sem átallotta bevallani, hogy politikai tőkét kovácsolnak Magyarország lejáratásából. 

Dobrev Klára mindent megtesz, hogy ne érkezzenek meg a magyaroknak jogosan járó uniós pénzek Fotó: ATTILA KISBENEDEK

„Ha valamit az Orbán-kormány rosszul csinál, akkor nekünk az a dolgunk, hogy elmondjuk, hogyan csinálnánk mi jól. Ha ez politikai tőke, akkor igen, azt kovácsolunk. Azt mutatjuk meg, hogy van alternatíva” - állította Gyurcsányné, aki már 2021 júliusában színt vallott. „Amíg Orbán Viktor és kormánya ezt a politikát folytatja, azaz,

 amíg Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét, egy fillér európai uniós támogatás nem fog érkezni az Orbán-kormány által szétosztható keretekből

 – mondta akkor Gyurcsányné. Társai, a DK-s EP-képviselők szintén mindent megtesznek azért, hogy ne érkezhessenek meg az uniós pénzek. Molnár Csaba, a baloldal árnyékkormányának árnyékkancellária minisztere egyértelműen kijelentette, hogy neki hazafias kötelessége, hogy mindent megtegyen azért, hogy Magyarországra ne érkezzenek uniós pénzek. „Azon dolgoznak a DK EP-képviselői, hogy ezek a pénzek ne érkezhessenek meg” – mondta szó szerint Molnár. 

Molnár Csaba egyenesen hazafias kötelességének érzi, hogy megakadályozza a pénzek Magyarországra érkezését Fotó: Facebook

Ara-Kovács Attila, aki szintén Demokratikus Koalíció EP-képviselője, egy év eleji nyilatkozatában arról beszélt: lehetetlen, hogy pártja képviselői megszavazzák az országnak járó uniós támogatások folyósítását. 

Ara-Kovács Attila szerint lehetetlen, hogy pártja képviselői megszavazzák az országnak járó uniós támogatások folyósítását Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A gyurcsányista Rónai Sándor EP-képviselő pedig explicit módon követelte, hogy Magyarország kormánya ne férhessen hozzá uniós forrásokhoz, hanem azokat bizonyos „civil szervezeteknek” folyósítsák.

Rónai Sándor is azt szeretné, ha a magyar kormány nem férne hozzá az uniós pénzekhez Fotó: Origo

Magyarország ellen szavaznak folyamatosan

Cseh Katalin még a 2022-es választások előtt szólta el magát. „Ha Orbán Viktor marad kormányon, akkor a magyar emberek és a magyar gazdaság nem fog tudni hozzájutni az őket megillető forrásokhoz” – mondta a Momentum politikusa. 

Cseh Katalin előre kijelentette, hogy hazánk nem fogja megkapni a neki jogosan járó pénzeket Fotó: Origo

A többmiliárdos csalási ügybe keveredett momentumos politikus szintén aktívan lobbizik azért, hogy az uniós források ne érkezzenek meg hazánkba. „Hát én nagyon bízom benne, hogy az a folyamat, amely során az elmúlt három évben, talán kicsit a mi munkánknak is köszönhetően az Európai Bizottság igenis felvette a kesztyűt az Orbán-kormány ügyeskedéseivel szemben, ez most nem áll meg. (...). Most lenne itt az idő arra, hogy tényleg valódi, érdemi változtatások történjenek Magyarországon, hogy garantáljuk azt, hogy a pénzek jól legyenek elköltve" – mondta Cseh az ATV műsorában. Párttársa, Donáth Anna tavaly Gyurcsánynéval karöltve részt vett a magyar helyreállítási alap pénzeinek felfüggesztését sürgető Delbos-Corfield-jelentés elkészítésében is, amit 2022 szeptemberében meg is szavaztak. 

Donth Anna azt szeretné, ha Brüsszel kézbe venné a magyar gazdasági tervezést Fotó: Csudai Sándor/Origo

Ebben a jelentésben ugyancsak a jogállamiság mondvacsinált ürügyén szorgalmazták Magyarország megbüntetését. Donáth Anna, aki nemrég még azt is felvetette, hogy Brüsszel vegye kézbe a magyar gazdasági tervezést és az uniós pénzek folyósítását.

Gyöngyösi Márton is beállt a sorba

A zsidózásáról elhíresült Gyöngyösi Márton, ki a baloldalivá vált Jobbik pártelnöke, szintén Magyarország ellen dolgozik Brüsszelben. 

Gyöngyösi Márton is hazánk ellen dolgozik BrüsszelbenFotó: Havran Zoltán

„...és minden erőmmel azon leszek, hogy a magyar önkormányzatok és nem kormányzati szervezetek részesülhessenek közvetlen uniós forrásokból!” - írta egy év eleji bejegyzésében. A véleménye teljesen egybecseng a momentumos Donáth Anna véleményével, aki szintén azért harcol, hogy az önkormányzatok és a civil szervezetek közvetlenül is pályázhassanak az EU-s forrásokra.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Félelmetes katonai szövetség jött létre a NATO ellen

origo.hu

A TV2 a legnézettebb csatorna, óriási siker volt a Házasság első látásra

life.hu

Esküvőjükről osztott meg soha nem látott fotót Katalin és Vilmos, de valami nem stimmel

hirtv.hu

Rendkívül súlyos vádakat fogalmazott meg az Egyesült Államok Oroszországgal szemben

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

mandiner.hu

Újabb kutatás cáfolta meg Zelenszkij őrült elméletét

origo.hu

Szijjártó Péter: Józan észre alapozott együttműködésre van szükség

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria