Létrehozva: 2023.04.19.
Módosítva: 2023.04.19.

Semmi bűntudat: gyönyörködött a szörnyű gyilkosság helyszínében a bilincsbe vert Imre

Rezzenéstelen arccal mesélt a kettős gyilkossággal gyanúsított É. Imre egyik feltételezett áldozata, a villanyszerelő Mácsik Zoltán utolsó perceiről.

Megtörten, lefogyva jelent meg É. Imre a Győr-Moson- Sopron vármegyei Ikrényben, a telkénél tartott helyszíni tárgyaláson. Ahogyan azt a Ripost megírta, felfegyverkezett kommandósok vitték a kettős emberöléssel vádolt férfit arra a helyszínre, ahová az eltűnt villanyszerelőt, Mácsik Zoltánt egy kitalált ürüggyel elcsalta. Biztos, hogy társa, Orlik Vilmos is járt ezen a telken a halála előtt.    

É. Imrét kommandósok hozták a telkén tartott bírósági szemlére Fotó: Vaskó Tamás

Ki fenyegetett kit?

A tárgyalás kezdetén csak a rendőrség, a vádlott és a sértett hozzátartozói léphettek be É. Imre telkére, így a sajtó képviselőinek kint kellett várakozniuk. Ugyanakkor É. Imre kijelentette, hogy addig amíg Mácsik Zoltán testvére, János a közelében van, nem fog mondani semmit. Kijelentését azzal indokolta, hogy János többször megfenyegette, ami miatt fél tőle. Végül János inkább kijött, hogy zavartalanul folytatódhasson a tárgyalás. 

- Én nem fenyegettem meg Imrét - kezdte lapunknak János 

 - Egyébként, ha megtettem volna, az is jogos lenne, hiszen megölte a testvéremet! A bíró azt mondta, hogy nem kell távoznom, mert neki is leesett, hogy ez csak egy ürügy, hogy engem kizárhassanak. Végül önként kijöttem a telekről, hogy ne mondhassa később, hogy én akadályoztam a tárgyalást. Így Zoli felesége, Márti, és lánya, Adri volt bent a helyszíni tárgyaláson. Ha pedig annyira fel tőlem - úgy, hogy közben fegyveres kommandósok veszik körbe -, akkor kérdezem én: akkor nem félt, amikor csak egy rendőr vigyázott rá a tárgyalóteremben és egy méterre állt tőlem?!

"Zoli innen már nem jött haza"

Elképzelni is nehéz, hogy mit érezhet Zoltán felesége, Márti, amikor minden tárgyalás alkalmával találkoznia kell azzal az emberrel, aki vélhetően megölte a férjét. 

- Mindig olyan érzésünk van, hogy Zoli utolsó útjára jövünk - kezdte Márti. - Amikor megérkeztünk a telekhez, rögtön az jutott eszembe, hogy az én Zolim ide jött utoljára az autójával, de innen már soha többet nem tért haza - sírta el magát az asszony. 

Mártiék a gyanúsítottal együtt azt az utat járták be a telken, amit Zoltán az utolsó perceiben tehetett meg. 

Gyönyörködött a gyanúsított 

Bő két órán át járták körbe Imre telkét, majd végül ismét visszaérkeztek a kapuhoz, ahonnan elindultak. Márti és Adrienn szerint se bűntudat, se szégyen nem látszódott a férfin, pedig ott álltak, ahol a gyanú szerint megölte Zoltánt. 

- Egész végig kísérgették őt a kommandósok - kezdte Adrienn. - Nevetséges dolgokat mondott, viszont a legfelháborítóbb az volt, amikor egyszer csak megállt, körbenézett a lomokkal teli telkén és mosolygott. Megkérdezte tőle a bíró, hogy most min mosolyog, és azt mondta: "gyönyörködöm"...

A két áldozat: Mácsik Zoltán és Orlik Vilmos Fotó: Archiv

Újabb történettel állt elő 

 Végigmentünk mindenhol. Láttuk a vízóraaknát, ahol a holttest elégetése történhetett. Itt elvileg a villanymotor bekötését kellett volna Zolinak megcsinálnia... Imre pedig eközben előadott egy mesét, egy rémtörténetet

- mesélte Márti. - Azt mondta, hogy voltak a telken valami fekete ruhás férfiak, akik letérdeltették, átlőttek a feje fölött. Még előtte beszélgetett a Zolival, de arra már nem emlékezett, hogy milyen ruhát viselt vagy miről beszéltek, csak arra, hogy segítséget kért tőle a Zoli. Hogy őrizze meg az autóját, a szerszámait és segítsen neki eltűnni.

Azt mondta Imre, hogy félelmében összevizelte magát, és mondták neki a fekete ruhások, hogy ha akar, hazamehet, átcserélni a ruháját. Mire visszahozták,  Zoli már nem volt itt. Szóval egy hatalmas hazugság az egész, amibe többször is bele bukott... - magyarázta Márti. 

Márti meggyilkolt férje fotójával Fotó: Csapó Balázs

Remélik, nem szenvedett...

- Megérdemeljük az ügy korrekt lezárását! - mondta Zoltán testvére, János.

 - É. Imre közel 65 éves, látszik rajta, hogy egyre jobban leépül. Attól tartok, hogy még idő előtt, azaz az ítélet előtt meghal. Igenis, kapja meg a méltó büntetését, ha már ezt tette Zolival és a Vilmossal!

A család el akar búcsúzni Zoltántól.

- Sokszor gondoltunk arra, hogy idejövünk és hozunk koszorút. Beledobjuk a vízaknába. Mi még mindig nem tudunk elköszönni tőle, pedig már öt év telt el...Zoli megérdemli az igazságot - zárta szavait János:  - Talán a teljes igazságot nem is akarjuk tudni, csak azt, hogy hol van és hogy nem szenvedett..

 


 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gyalázatosan támadják a világhírű magyar idegsebészt

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

vg.hu

Fontos orosz radarrendszert lőtt ki az ukrán hadsereg – videó

metropol.hu

Most kiderült: ez lett végül a Házasság első látásra párjaival

magyarnemzet.hu

Milák Kristóf csúcsa megdőlt, erre senki sem számított

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

INSIDER

Édesanyja fedte fel a gyerekgyilkos Katalin szörnyű titkát

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte

INSIDER

Ócsai horror: Elképesztő pofátlanság, mit kértek a patkány harapta kislány anyukájától az albérletért