Létrehozva: 2023.03.09.
Módosítva: 2023.03.09.

Igazi járműkrónika Made in Hungary: Minden, ami száguld földön, vízen, levegőben (x)

Szakemberekkel, fiatalokkal a tudatos mobilitásért, közlekedésbiztonságért, környezetvédelemért, a jövőért! Ez a mottója a Magyarok a Világ Járműgyártásában című kiállításnak, mely március 17-19-én látogatható a Hungexpón.

Év autója díjkiosztó, klasszikusok és napjaink made in Hungary járművei láthatók élő krónika és show keretében az immár évtizedes hagyományú expón. Az Autós Nagykoalíció által megrendezett, Magyarok a Világ Járműgyártásában című kiállítás a hagyományához hűen hiteles történelemkönyv, mely idén is izgalmas időutazást ígér a Hungexpo G-pavilonjában.

Fotó: amts.hu

Többezer lóerőnyi autópark szomszédságában parkol a lovaskocsi őse, ami a legendás községben, a magyar járműgyártás bölcsőjében, Kocs községben született. A XV. századi kocsi kocsi méltó utóda a Made in Hungary jelzésű győri Audi, a kecskeméti Mercedes és az esztergomi Suzuki, vagy a szentgotthárdi Stellantis gyár motorja. 

Fotó: Keller Mátyás / Ripost

Kocsigyártó mesterekből alig néhány száz működött, a magyarországi beszállítóiparban foglalkoztatott szakemberek száma napjainkban eléri a 170 ezret. Az utánpótlás biztosítása, a szakma népszerűsítése idén is fontos szerepet kap a március 17-19. között megrendezése kerülő Magyarok a Világ Járműgyártásában című tematikus kiállításon. 

Az Autós Nagykoalíció (ANK) jóvoltából idén is a járműgyártás iránt érdeklődő ezer középiskolás diák vehet részt ingyenes belépővel a Magyarok a Világ Járműgyártásában című kiállításon, melyen több mint húsz cég és egyesület vesz részt. Az AMTS Automobil és Tuning Show keretében a G-pavilon 1700 négyzetméternyi területén több mint ötven jármű és részegység idézi fel a hazai járműgyártás múltját, jelenét, jövőjét, világraszóló szerepét.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke, a Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállítás ötletgazdája személyesen kalauzolja majd a fiatalokat a klasszikusok és legkorszerűbbek között, stílszerűen a világszinten legsikeresebb hazai csapat versenykamionjánál, versenygépeinél. A M1RA szomszédságában parkol majd a BME Formula Racing Team világszintű és egyetlen magyar 4WD-elektromos-autonóm Formula versenyautója, mely gyorsulásban veri a Forma 1-es mezőny gépeit.   

Fotó: amts.hu

A G-pavilonban lesz drónokból álló légiflotta, izgalmas vízi jármű, muzeális és új mentő, tűzoltó, rendőrautó, valamint a hazai közlekedés több kulcsszereplője: a Magyar Közút speciális gépe és a Volánbusz nevéhez és profiljához illő jármű. Először látható nyilvánosan a nagy múltú hazai autógyártás egyetlen megmaradt és immár muzeális darabja, az Ikarus terepjáró, valamint néhány Csepel márkájú, de szigetszentmiklósi gyártású Laplander. És idén nem hiányozhat a makói születésű Galamb József által tervezett Ford T-modell sem.

A gyerekek elektromos járművekkel próbálhatják ki a biztonságos autózást, motorozást egy izgalmas útvonalú interaktív minivárosban, szüleikkel pedig megcsodálhatják a piac legújabb modelljeit. 

A kiállítás ötletgazdája, Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke a döntős mezőny szomszédságában adja át az idei Év magyar autója díjait. 

(X)

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mindenki ezen a lengyel falun ámul - képek

origo.hu

Háborús művelet zajlik az orosz-fehérorosz határnál

magyarnemzet.hu

Ő a Liverpool legönzőbb játékosa a klub legendája szerint

life.hu

Lehet, hogy örökké tartó szerelemben élsz? Ezekre a jelekre figyelj

hirtv.hu

A DK-sok megküldték a Gyurcsány-féle lófejet Magyar Péternek + videó

origo.hu

Édesanyja szerint naponta visszajár a két éve meghalt Berki Krisztián

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

magyarnemzet.hu

A fővárosi számlagyár mellett több más bűncselekmény miatt is fájhat a baloldal háttéremberének feje

ripost.hu

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életet forgatja fel gyökeresen a telihold!

ripost.hu

Itt vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Már a legszörnyűbbtől tartanak: TBC-kezelés után veszett nyoma Renátának

INSIDER

"Lehet, hogy még közöttünk jár" - Még mindig keresik a szentesi Andrea gyilkosát, rettegnek a helyiek

INSIDER

Sokarcú lesz a tavasz folytatása: köd, zápor, napsütés, és erős szél is lehet

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki