Létrehozva: 2023.02.03.
Módosítva: 2023.02.03.

Újra megrendezésre került a Turizmus Évadnyitó Gála

Három év után újra a Budapest Congress Centerben (BCC) rendezték meg az idén 30. jubileumát ünneplő Turizmus Évadnyitó Gálát. A több mint 1000 vendég számára itt mutatták be a szakma legfrissebb TOP 50-es kiadványát is.

Az idei, jubileumi évben rendhagyó módon különleges zenei produkcióval kezdődött a 30. Turizmus Évadnyitó Gála. Minden érzékszervükkel a zenére figyelhettek a vendégek azon a teljes sötétségben megtartott, rövidke koncerten, melyet a látássérült Helle Maximilian, a vaksötét koncerteket szervező és hangos-könyveket kiadó Bodor Tibor Kulturális Egyesület alelnöke és a Budapest Bár zenészei tartottak a színpadon.

Forrás: turizmus.com 

A 30. Turizmus Évadnyitó Gálán a szakma képviselőit elsőként Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter köszöntötte, aki korábban kormánybiztosként felügyelte a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt megvalósítását.

 

Új dimenziót nyit a térség számára és a gazdasági növekedést is segítheti a Veszprém-Balaton EKF 2023 programsorozata

 

hangsúlyozta az egyébként veszprémi születésű politikus, miért tekinti az idei év egyik legfontosabb kihívásának az esemény sikeres lebonyolítását. Ahogy fogalmazott, az EKF indulásánál, az 1980-as években az európai kulturális örökség közös vonásainak megmutatása volt az elsődleges, az idők folyamán a helyi közösségek önazonosságának megerősítése is fontos céllá vált, a prioritások között ma már a turizmus, az imázskezelés, a városi revitalizáció, valamint az ipar- és munkahelyteremtés is szerepel.

Megjelent a TOP50-es kiadvány

A teljesen friss TOP50-es kiadványt Gál Pál Zoltán, a Turizmus Kft. ügyvezetője mutatta be a közönségnek. Az idén már 9. alkalommal megjelenő kötet – csakúgy, mint a korábbi években – a turizmus-vendéglátás ágazat 50 fontos szereplőjét, a turizmus szempontjából 10 sikeres polgármestert és 10 ígéretes fiatal szakembert mutat be.

A kötetben 7-en kilencedszer szerepelnek, 16-an pedig először. A hazai gasztronómiát, melynek a 2022-es újraindulásban meghatározó hatása volt, 12 szakember reprezentálja. A TOP50-es kiadványban 7. alkalommal szereplő Hamvas Zoltánt és a kiadványban 5. alkalommal helyet kapott Széll Tamást, illetve a Bocuse d’Or lyoni döntőjén kiemelkedően szereplő magyar csapat többi tagját a rendezvényen nagy taps köszöntötte.

Forrás: turizmus.com

A turizmusra és Magyarország turisztikai marketingjére is óriási hatással bíró, augusztusi atlétikai világbajnokságról Németh Balázs, az eseményt szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója tartott prezentációt. „Ez a legnagyobb sportesemény, ami hazánk történetében valaha volt” – hangsúlyozta. Az augusztus 19. és 27. között megtartott eseményre több mint 2000 versenyző, több mint 3500 újságíró és 8000 akkreditált meghívott érkezik, a versenyszámokat világszerte mintegy 1 milliárd tévénéző fogja követni.

Az itthon országos roadshow-val reklámozott eseményre 30 ezer külföldit várnak, akik a várakozások szerint 120 ezer vendégéjszakát tölthetnek majd Magyarországon. A 35 ezer férőhelyes Nemzeti Atlétikai Központ kivitelezése a tervek szerint halad, áprilisra befejeződhet. 

Zöld gála

Ahogy köszöntőjében Gál Pál Zoltán is hangsúlyozta, a gála szervezése során a Turizmus Kft. a nemzetközi trendekbe bekapcsolódva kiemelt figyelmet fordított arra, hogy az idei évadnyitón fenntarthatósággal kapcsolatos rendezvénymegoldásokat mutasson be a szakmának. Ez a törekvés a gasztronómiai kínálatban, a kiállítói térben, a papírmentes, QR-kódos beléptetésben és még sok más területen megmutatkozott. A megmaradt ételeket ételmentő akció keretében rászorulókhoz szállítják. A rendezvény karbonlábnyomát, a Plant a Tree nonpofit egyesület közreműködésével, 60 fa ültetésével kompenzálja kiadó.

Ezzel az újítással jelent meg a turizmus top 50-es kiadványa

A Turizmus Kft. gondozásában a szakma meghatározó szereplőit bemutató exkluzív kiadvány hagyományosan a február 1-jei Turizmus Évadnyitó Gálára készült el.

„A turizmus 50 fontos szereplője & TOP 10 polgármester és fiatal 2022” című kiadványt az idén 30. jubileumát ünneplő Turizmus Évadnyitó Gálán Gál Pál Zoltán, a Turizmus Kft. ügyvezetője mutatta be a Budapest Congress Centerben (BCC), több mint 1000 meghívott számára.

Az idén már 9. alkalommal megjelenő kötet – csakúgy, mint a korábbi években – a turizmus-vendéglátás ágazat 50 fontos szereplőjét, valamint turizmus szempontjából 10 sikeres polgármestert és 10 ígéretes fiatal szakembert mutat be.

A kiadványban az ötvenes lista valójában 56 nevet tartalmaz, mert – a korábbi évek gyakorlatának megfelelően – együtt szerepeltetjük azokat a szakembereket, akik egymástól elválaszthatatlanul képviselnek egy-egy céget, intézményt.

Azt is fontos hangsúlyoznunk, hogy a kötetbe nemcsak a szakma közvetlen szereplői kerültek be, hanem olyan szakemberek is, akik más területen sokat segítettek a hazai turizmus újraindulásában.

A kiadvány idei újdonsága – megkönnyítve, áttekinthetőbbé téve az olvasó rálátását azokra a területekre, amelyeket az egyes szakemberek képviselnek –, hogy az ágazat legfontosabb szereplőit ezúttal kategóriánként csoportosítva (attrakció, befektető, gasztronómia, kreatív, szakmai szervezet, szállodaipar, utaztatók) mutatja be.

A kötetben 7-en szerepelnek kilencedszer (tehát eddig minden alkalommal!), 16-an pedig először. A hazai gasztronómiát – amelynek meghatározó hatása volt a 2022-es újraindulásban – 12 szakember reprezentálja.

Immár harmadszor adjuk közre – külön fejezetben – a top 10 polgármester listáját is, vagyis azon önkormányzatok első embereinek rövid évértékelését, akik településükön, a turizmus szempontjából alkottak kiemelkedőt 2022-ben.

Szintén harmadszor mutatunk be 10, legfeljebb 35 éves, ígéretes fiatal szakembert, akik hamarosan bekerülhetnek a legnagyobbak közé. Az ő kiválasztásukat ezúttal sem bíztuk a zsűrire, hanem – nyilvános jelölés után – rekordrészvétellel megtartott olvasói szavazáson kerülhettek be a top 10-be. (Név szerinti bemutatásukat hamarosan közzé tesszük.)

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Németország újabb drámai világháborús lépése

origo.hu

Újabb megdöbbentő hírek érkeztek a rákos Katalin hercegnéről

borsonline.hu

Most már publikus: közös fotóval derült ki, mi van a Házasság első látásra két szereplője között

vg.hu

Durva csapás lenne a nyugati cégeknek, ha Oroszország visszavágna a vagyonelkobzásért

metropol.hu

Most aztán foghatja a fejét Marco Rossi: Ádám Martinról van szó

hirtv.hu

Magyar Péter nemcsak hergeli híveit a jobboldali sajtó ellen, de már propagandistákat is felvenne

origo.hu

Nagyon beteg a Dancing with the Stars táncosa

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Gyászol a rendőrség: tragikus hirtelenséggel hunyt el egy kollégájuk

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

ripost.hu

VV Virág luxusmárkával villog, durván nekimentek a kommentelők

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

INSIDER

Sorsdöntő változás köszönt be hamarosan a szerelmi életünkben, ez vár ránk Szegedi Erika főboszorkány szerint

INSIDER

Sokszor sírva menekül Baltazár: évek óta szellemek kísértenek egy 8 éves kisfiút

INSIDER

Gyászol a rendőrség: tragikus hirtelenséggel hunyt el egy kollégájuk