Létrehozva: 2021.11.17.

Új utat nyit az oktatásban a High-Tech Suli!

A pályázaton ezúttal 10 iskola is elnyerheti a több mint 20 millió forint értékű digitális termet!

Újra pályázhatnak a hazai általános iskolák a High-Tech Suli programra, amelyhez ezúttal újabb 10 intézmény csatlakozhat, ezzel együtt pedig már országszerte 25 iskola diákjai élvezhetik a digitális tanterem adta lehetőségeket. Idén kiemelt figyelmet kapnak a fővárosi és pest megyei intézmények is.

A Mészáros Csoport által támogatott High-Tech Suli program kategóriájában egyedülálló és több elemében is újszerű megoldásokat alkalmaz. A digitális teremhez szükséges eszközökön, illetve képzésen kívül, a tanárok többletmunkájuk elismeréseként havi bérkiegészítésben is részesülnek.

Új utat nyit az oktatásban a High-Tech Suli!
Fotó: High-Tech Suli

A High-Tech Suli program bepillantást nyújt a jövőbe és így segítséget nyújt a pályaválasztásban is. Nemcsak a tanulók, de a tanárok is sokszor most találkoznak először 3D nyomtatóval, lézervágóval, vagy mikrokontrollerekkel, amelyek azontúl, hogy megkönnyítik a tanítást a gyerekek motiválásán keresztül, a tanároknak is vonzóak.

Több iskolában is a High-Tech Suli program miatt sikerült új tanárokat csábítani, illetve új szakköröket beindítani. A terem eszközeivel a tanulók megtapasztalják a kreatív alkotás élményét, futurisztikus városokat alkotnak, űrállomást építenek a matematika, fizika, vagy akár a történelem ismereteiket a korábban megszokottnál sokkal jobban elmélyítve.

„A pályázaton elnyerhető digitális terem nem pusztán informatika oktatására ad lehetőséget. A High-Tech Suli program fontos célja, hogy olyan környezetet teremtsen, amelyben a tanulók a különböző tantárgyakból tanultakat együtt használhatnak fel a problémák megoldására, akárcsak az életben. Már sok iskolában működik, amit felépítettünk, sőt tapasztalatok is vannak. Jól látszik, hogy a tanárok értik és ki is használják a terem adta lehetőségeket. A gyerekek játszva tanulnak, ezért azok, akik korábban tanulási nehézségekkel küzdöttek, mostanra sokkal könnyebben veszik az akadályokat. De hallunk olyan diákokról is, akik a terem miatt nem szeretnének elballagni az általános iskolájukból és keresik a lehetőségeket, hogy minél több időt tölthessenek a HTS teremben. Eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptunk, mostanra egy nagyon együttműködő közösséggé formálódtunk” – mondta el Horváth Ádám a High-Tech Suli szakmai tanácsadója.

A terem eszközeivel a tanulók megtapasztalják a kreatív alkotás élményét a Zempléni Árpád Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, Tállyán.
Fotó: High-Tech Suli

Más fejlesztési programok főként a vidéki intézményekre fókuszáltak, ezért az idei évben először, a High-Tech Suli program külön keretet nyit meg a budapesti és pest megyei iskoláknak, így 5 nyertes pályázó ebből a régióból kerül majd ki.

„A High-Tech Suli pályázat az esélyteremtést és a pedagógiai újítás képességét együtt értékeli, ezzel biztosítva, hogy olyan iskolák vehessék igénybe a programot, amelyek egyébként nem rendelkeznek ilyen felszereléssel, de van pedagógiai programjuk az elnyerhető támogatás minél több korosztályt és tantárgyat lefedő, érdemi fejlesztő hatást biztosító beépítésére” – árult el részleteket Horváth Ádám

A pályázatot november 26-ig nyújthatják be az intézmények, a termek felszerelése és a program indulása pedig már a jövő év első hónapjaiban megtörténik. A pályázat részletei megtalálhatóak a High-Tech Suli honlapján.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb árcsökkenés jön a hazai benzinkutakon

origo.hu

Brutális friss képeken az orosz-ukrán háborús pokol

life.hu

Mókusszerűvé vált Jennifer Aniston arca: plasztikai sebész magyarázza el az okokat

mandiner.hu

Sztankovics távozásáról és a Fradi új mezéről is beszélt Kubatov a klub 125. születésnapján

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

hirtv.hu

Most éppen a Jobbik tyúkszemére lépett Magyar Péter

origo.hu

Bugyiban vitte el a zokogó, őrjöngő Britney Spearst a mentő a luxusszállodából

mindmegette.hu

A 13 leggyorsabb ebédrecept hétvégére, hogy ne strázsálj a konyhában

ripost.hu

Nagy a szomorúság Berki Mazsiéknál: a kislánya elvesztette a kedvencét

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Patai Anna végre elárulta születendő kisbabája nevét

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián