Létrehozva: 2021.11.18.

Fontos bejelentést tett Novák Katalin: Szja-mentességet adunk a fiataloknak!

Jövő év január 1-jétől a 25 év alatti munkavállalóknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük.

Jövő év január 1-jétől a 25 év alatti munkavállalóknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük, ami azt jelenti, hogy több pénzt fognak hazavinni, a nettó jövedelmük emelkedni fog – mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalára felkerült videóüzenetében csütörtökön.

Budapest, 2021. november 14.
Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Fidesz leköszönő alelnöke beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

Kiemelte: a fiatalok foglalkoztatottsága jelenleg másfélszer akkora, mint tíz évvel ezelőtt, egyre több fiatal dolgozik akár még a tanulmányai végzése mellett is.

Ezeket a fiatalokat segíti a kormány azzal, hogy a bruttó nemzetgazdasági átlagbérig, ami most megközelítőleg 400 ezer forint, egyáltalán nem kell adót fizetniük – tette hozzá. Ez hozzávetőleg 22 százalékos emelkedést jelent a nettó fizetésükben – hangsúlyozta.

„Arra szeretnénk biztatni a fiatalokat, hogy dolgozzanak, minél többet tegyenek félre, hogy amikor családalapításra kerül a sor, erre és a családtámogatásokra támaszkodva tudják elkezdeni valakivel a közös életüket” – fogalmazott Novák Katalin.

A családi adóvisszatérítés csaknem 2 millió szülőt érint, és összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára felkerült videóüzenetében.

Kiemelte: 2022. február 15-éig minden dolgozó, gyermeket nevelő szülő visszakapja az idén befizetett személyi jövedelemadóját.

A visszatérítés a szülők jelentős részének esetében automatikus, azoknak azoban, akiknek az adataival nem rendelkezik a NAV, nyilatkozniuk szükséges december 31-éig – jegyezte meg.

A visszaadó-nyilatkozatot annak kell kitöltenie, aki családi pótlékra jogosult, de azt nem ő kapja; ebbe a körbe tartoznak továbbá a katás vállalkozók, a várandós nők és házastársaik, a rokkantsági járadékban részesülők, a családi kedvezményt érvényesítő hozzátartozók és azok, aki máshova kérik a kiutalást, mint ahova a családi pótlék érkezik.

A visszaadó-nyilatkozatot a miniszter tájékoztatása szerint már 200 ezren kitöltötték.

Varga Mihály elmondta: a kormány vállalta, hogy a gazdaság sikeres újraindításának a magyar családok is a részesei lesznek. A magyar gazdasági növekedés mára az egyik leggyorsabb Európában, ami lehetővé teszi, hogy a kormány visszafizesse a befizetett szja-t – fűzte hozzá.

A kormány intézkedésének köszönhetően januártól több lesz a minimálbér, mint amennyi a baloldali kormány alatt, 2010-ben az átlagbér volt – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.

Schanda Tamás úgy fogalmazott, a sikeres válságkezelésnek köszönhetően a kormány megakadályozta a bérek csökkenését, a gazdaság visszaesését és a munkanélküliség növekedését.

Sőt, a járvány ellenére már 4,7 millió ember dolgozik Magyarországon és emelkednek a bérek is: januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a garantált bérminimum – hívta fel a figyelmet az államtitkár, hozzátéve, ez egy újabb szintje a munka és a szakmunkások megbecsülésének.

Schanda Tamás mindezt hatalmas eredménynek nevezte a koronavírus-járvány közepette. „Ne felejtsük el, hogy ezzel az emeléssel a minimálbér magasabb lesz a Gyurcsány-féle baloldal alatti, 2010-es átlagbérnél. A sikeres válságkezelésnek köszönhetően hazánkban erősödik a gazdaság, folyamatosan javul a foglalkoztatás és tovább nő a minimálbér” – húzta alá az államtitkár.

Hozzátette, ennek számos pozitív hozadéka van és a különböző családtámogatások is emelkedni fognak.

Úgy folytatta, a támogató gazdaságpolitikának és a kiemelkedő gazdasági növekedésnek köszönhetően 670 milliárdos adócsökkentéssel támogathatja a kormány a vállalkozások béremelési törekvéseit.

Schanda Tamás azt ígérte, a kormány folytatja a munkát és tovább dolgozik azon, hogy támogassa a dolgozó szülőket a béremelések mellett családi adóvisszatérítésekkel is.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Dárdai Bence német magyar fociválogatott

origo.hu

Újabb felkavaró részletek a bőnyi iskolában történt késelésről

borsonline.hu

Megalázták Harry herceget: erre is nemet mondtak neki

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

mandiner.hu

Forgács István: Ha Karácsony marad, a cigányok szép lassan elbontják Budapestet

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Orbán Viktor: A magyar baloldal háborúpárti, a kormány a béke oldalán áll

INSIDER

Kókler áldozata lett Nikolett, még a gatyája is ráment a csaló szerelőre

INSIDER

Ebben nem lesz köszönet: majdnem az ország egészére riasztást adtak ki

INSIDER

"Nem adjuk fel!" - A Ripost olvasói segítettek a gyógyíthatatlan betegségekkel küzdő Karolának