Létrehozva: 2020.09.29.

Óriási öröm a gyerekeknek a Szerencsejáték Zrt. legújabb játszótere – fotók

A Szerencsejáték Zrt. kibővített „A játék összeköt!” befogadó játszótér-építési programjának köszönhetően immáron több ezer gyermek és szülő tölthet el önfeledt és derűs pillanatokat az inkluzív játszóterek egyikén. A kezdeményezés újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen az eddigi sikereket követően idén is folytatódott a program, így az ősz folyamán újabb öt helyszín nyílik meg országszerte a fogyatékossággal élő és ép gyermekek számára egyaránt. A közösségi parkok a korábbinál még gazdagabb játékválasztékkal, valamint egyedi, a mesék világát idéző esztétikusabb megjelenéssel várja a látogatókat.

A nemzeti szerencsejáték-szervező felelős vállalati tevékenységének középpontjában a fogyatékossággal élők társadalmi integrációjának ügye áll, ezen belül kiemelt hangsúlyt helyez a gyermekek segítésére. Az Európai Lottószövetség által indított kezdeményezés élére állva, a vállalat a közép-kelet európai régióban elsőként vállalta, hogy minden évben a Nagykarácsony sorsjegy bevételének egy részét közösségi célra fordítja, és országszerte befogadó játszótereket épít.

Fotó: Szerencsejáték Zrt.

A társaság a tavaly jelentősen kibővítette a kezdeményezést, valamint több fejlesztés is bevezetésre került: egyrészről bővült és komplettebbé vált a játszóterek tartalma, másrészről minden játszópark külön mesei vonatkozású tematikát kapott testreszabott játékelemekkel. Mindezek mellett az esztétikusabb megjelenés érdekében a vállalat kiemelt figyelmet fordított a környezet formálására, illetve a kiegészítő- és díszelemekre, valamint az egységesen megtervezett szülői tájékoztató táblák elhelyezésére is.

Fotó: Szerencsejáték Zrt.

Az elmúlt három évben átadott nyolc inkluzív játszótér – Budapesten a III., a IV., a VIII. és a XVIII. kerületben, Veszprémben, Miskolcon, Pécsett és Sopronban – mellett a társaság 2020-ban további két budapesti és három vidéki létesítményt nyit meg a helyi közösségeknek.

Az ország legújabb, Csepel-sziget élővilága névre keresztelt inkluzív játszóterét szeptember 29-én Borbély Lénárd, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának polgármestere és Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója közös sajtótájékoztató keretében adta át a XXI. kerületi Béke téren. A sokszínű játszótér a közös játszás örömét teremti meg a fogyatékossággal élő és ép gyermekek számára egyaránt, hiszen a kerekesszékes forgó, az akadálymentes meseház, a mászóka kilátóval, a madárles, vagy épp a madaras fészekhinta kialakításának köszönhetően biztonságosan használható, így mozgásukban korlátozott személyek is bátran kipróbálhatják. A játszótéren Csepel-sziget izgalmas és sokszínű élővilágát fedezhetik fel a látogatók, így hazánk természeti értékeivel már egészen kiskorban megismerkedhetnek a gyermekek.

Borbély Lénárd, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának polgármestere
Fotó: Szerencsejáték Zrt.

De nemcsak a csepeli gyerekeknek szerez örömet a közösségi park, hiszen az év végéig Budapesten a XVI. kerületben a Zöldségeskert, Debrecenben a Lúdas Matyi, Kaposváron a Süsü a sárkány, Tiszaföldvár-Homokon pedig a Kastély-kert tematikájú befogadó játszótér is megnyitja kapuit.

Fotó: Szerencsejáték Zrt.

„A befogadó játszótérépítési programunk sikerének része, hogy a terek létrehozása mellett a szemléletformálást is előtérbe helyezzük. Mindennél fontosabb, hogy az ép és fogyatékossággal élő gyermekek már a korai évektől közös élményeket szerezzenek, és nyitottabb, befogadóbb felnőttekké váljanak. Idén ősszel újabb öt befogadó játszóteret adunk át az ország több pontján, amelynek köszönhetően tizenháromra bővül ezeknek a különleges közösségi tereknek a száma. De itt sem kívánunk megállni, és a novembertől elérhető Nagykarácsony sorjegyünkkel meghirdetjük a 2021-es programunkat is” – hangsúlyozta Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

Az inkluzív játszótér elemeinek kiválasztása során kiemelt figyelmet fordítottak az egyetemes tervezési szempontoknak való megfelelőségnek, azaz a közösségi park úgy került kialakításra, hogy a lehető legtöbb embernek egyenlő feltételeket biztosítson a kikapcsolódásra.

origo.hu

Itt az oroszok nukleáris tengeralattjárója, ami mindent elpusztíthat

origo.hu

Döbbenetes látogatást tett Zelenszkijné, erre senki sem számított

borsonline.hu

Őrjöngenek a Netflix előfizetők: felháborító döntést hozott a szolgáltató

vg.hu

Nem jár mindenkinek az eperszedés: besokallt a tulajdonos, kitiltotta a gyerekeket az eperföldről

ripost.hu

„Jobban hiányzik, mint azt szavakkal ki lehetne fejezni” – Rövid küzdelem után elhunyt a 28 éves szupermodell

hirtv.hu

Ceglédi Magyarról: a saját gyerekét megint odadobja az őrjöngve lincselő csőcselékének

ripost.hu

Mindenkit átvert Harry herceg? Kiderült, hogy bánik rákbeteg apjával

travelo.hu

Három évtizeddel ezelőtt szerettek egymásba, most együtt vezetnek repülőgépeket

ripost.hu

Itt szedhetsz magadnak epret: kinyitottak a szedd magad szamócaföldek!

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

origo.hu

Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter pont úgy fenyegetőzik és hisztizik a közéletben, ahogy régen az otthonában

INSIDER

Saját árfigyelőt kap az otthonfelújítási program - olcsóbb lesz a lakásfelújítás!

INSIDER

Lesz reptéri gyorsvasút, mehet a magyar cseresznye Kínába - történelmi megállapodások

INSIDER

Kenyeret és sót csipegetett a kínai elnök Budapesten, de miért?

INSIDER

Magyar Péter nem vitát, inkább csak balhét akar - megint zsarol és fenyeget

INSIDER

Az emberek Európa más országaiban is a magyar állásponton vannak: békét akarnak

INSIDER

Mióta világ a világ, mi magyarok imádunk strandolni - Fantasztikus képek az elmúlt száz év fürdőzéseiről - Galéria!

INSIDER

Magyar Péter gazdasági vezetője nemrég szabadult, 4 évet ült fegyházban piramisjátékért