Létrehozva: 2017.09.16.

Nálunk is csal a Meki a sült krumplival - fotóval!

A McDonald's elõírása szerint a kis adag sült krumpli 80 grammos kell, hogy legyen. Elmentünk, vettünk egyet egy budapesti üzletben, majd lemértük, és megdöbbentünk...

Kitálalt egy külföldi McDonald’s-alkalmazott: gyakran csalnak a sültkrumpli mennyiségével!  A mekis dolgozó szerint, amikor megtöltik krumplival a tasakot, azt alul össze kell nyomni, hogy úgy tűnjön, csordultig tele van. A %Ripost% rögtön tesztelte a magyar McDonald’s-ot, és kiderült: a kis krumpliból kispóroltak 10 grammot!

Egy kis adag sült burgonya 450 forintba kerül. Mi a krumpli 12,5 százalékát nem kaptuk meg, azaz 55 forintot adtunk ki feleslegesen! A kérdés, hogy ez rendszeres gyakorlat-e a McDonald'sban? Ha igen, akkor ijesztő, mennyit spórolnak rajtunk! Egy nagyobb McDonalds’ban naponta 1700 ember fordul meg egy számítás szerint. Ha közülük csak 1000 rendel sült krumplit, és mindenki a kicsi adagot kéri, akkor is 55 ezer forintot, illetve 125 adagnyi krumplit spóroltak meg a vevőkön egyetlen gyorsétteremben…

Megkérdeztük a McDonald's Magyarországot, hogy fordulhat elő, hogy kevesebb krumplit kap egy vásárló, mint ami jár, és a következő, semmitmondó választ kaptuk: "Ételeinket szigorúan szabályozott folyamatokat követve készítjük annak érdekében, hogy minden alapanyag, illetve minden termék megfelelő minőségben és mennyiségben kerüljön a vendégeink tálcájára. Azért dolgozunk, hogy minden vendégünk minden látogatása alkalmával kellemes élménnyel gazdagodjon, és szívesen térjen vissza hozzánk" – írták a %Ripost%-nak.

A törvény a fogyasztót védi!
A fogyasztóvédelmi törvény 6. paragrafusának 1. bekezdése leírja, hogy a pénzünkért annyit kell kapnunk, amennyi jár, nem pedig kevesebbet! Hivatali nyelven ez így hangzik: „megtévesztő kereskedelmi gyakorlat”, ha a fogyasztó „az általa megvásárolni kínált termék tömegére vonatkozóan valótlan tájékoztatást kap, amely következtében számára magasabb ár kerül felszámításra, vagy sérülnek vagyoni érdekei.”

A nyugati sajtóban nagy botrányt kavart a kitálaló McDonald's-dolgozó sztorija. A Reddit nevű internetes oldalnak írta, de a történetet átvette a legnagyobb német lap, a Bild is. Az alkalmazott szerint szinte minden gyorséttermi alkalmazott ismer egy trükköt, hogyan csalhatnak a sültkrumplival. Most a magyar példa is megmutatja: figyeljünk oda, hogy annyit kapunk-e, amennyi jár!

Régi trükkök a McDonalds’ban
- Évekkel ezelőtt panaszkodtak néhány budapesti McDonald’sre a vevők, mert állítólag az ott dolgozók megpróbálták zsebre tenni a vásárlóknak járó Smart Pontokat.
- Külföldi dolgozók mondták, hogy egyes menükben igazából halrudacskákat kellene adniuk, de olykor olyan nagy a pörgés, hogy nem sütik meg őket, illetve van, hogy a szendvicsekbe valót vágják apróbb darabokra.
- A szendvicsekbe valójában más-más szószt kellene tenniük, de sokszor majonézzel helyettesítik azt – írta nemrég a Daily Mail.

 

Írja meg a %Ripost%-nak!
Felháborítja valami, és senki nem tesz semmit? A %Ripost% segít! Írja meg lapunknak, mi történt: e-mailben a [email protected] címre, vagy postán az 1033 Budapest, Kórház u. 6-12. címre!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas képeken az orosz-ukrán háború pusztítása

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

mandiner.hu

Félelem és reszketés Németországban: minden ötödik ember napi szinten szorong a klímaválság miatt

ripost.hu

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

mindmegette.hu

Ragyog édesanyja, Katalin hercegné fotóján a szülinapos Sarolta

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: szürkezónás akcióval debütált a 2010 előtti baloldali kormányok megoldóembere

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria