Létrehozva: 2019.05.19.

Gulyás Gergely: Ijesztő, hogy az ellenzék a bevándorláspárti Európa mögé áll

A magyarok Brüsszelben eddig is csak a kormánypártokra számíthattak, amikor a bevándorlással szembe kellett szállni. Ezért is félelmetes, hogy az ellenzéki pártok egyértelmûvé teszik: õk a bevándorláspárti Európa mögött állnak - mondta Gulyás Gergely a Kossuth rádióban.

Az európai parlamenti választásnak korábban soha nem volt még ilyen nagy tétje - utalt a Miniszterelnökséget vezető miniszter a jövő vasárnapi voksolásra.

Elmondta, Európa semmit nem tudott profitálni a bevándorlásból, viszont olyan párhuzamos társadalmak, valamint feszültségek keletkeztek, amelyeket jobb elkerülni.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott, a bevándorlás kérdésében csak egyszer lehet hibázni, szerinte ezért is nagyon félelmetes és ijesztő, hogy az ellenzéki pártok - beleértve az összes baloldali pártot - Timmermans látogatásával kapcsolatban egyértelművé teszik: ők a bevándorláspárti Európa mögött állnak.

Elmondta, vannak országok Nyugat-Európában, amelyek odáig jutottak, hogy a migrációs háttérrel rendelkező polgárok aránya meghaladja a 20 százalékot. Gulyás Gergely Németországot is ide sorolta és aláhúzta, ezek az országok kénytelenek valamilyen ideológiát gyártani a jelenlegi helyzetükhöz, noha biztosan látható, hogy a bevándorlás biztonsági kockázatot jelent Európának. Példaként említette azokat a terrorcselekményeket, amelyeket bevándorló háttérrel rendelkező személyek követtek el a kontinensen.

A Fidesz alelnöke kiemelte, ha a kormánypártokkal nem szimpatizáló szavazók a szívükre teszik a kezüket, akkor egyértelműen el kell ismerjék: csakis a jobbközép polgári kormánynak köszönhető, hogy Magyarország az első pillanattól szembeszállt a bevándorlással.

Az európai politikában senki nem képviseli hitelesebben, hogy a bevándorlást meg kell állítani, mint a magyar kormány és miniszterelnök

- jelentette ki.

Gulyás Gergely ismét nyomatékosította, az európai parlamenti (EP-) választásnak korábban soha nem volt még ilyen nagy tétje. Kiemelte, Európának a migráció ügyében kell véleményt mondania, amire 2015, a migrációs válság kezdete óta nem volt lehetőségük.

A Miniszterelnökség vezetője elmondta, a magyarok az EP-ben csak a kormánypártokra számíthattak, amikor a bevándorlással szembe kellett szállni.

"Minden olyan esetben, amikor Brüsszel támadott minket, csakis kizárólag a kormánypárti képviselőkre számíthattunk, a többi, a balliberális képviselők, és Morvai Krisztina kivételével a jobbikos képviselők is Brüsszelt képviselték"

- fogalmazott.

Gulyás Gergely azt tanácsolta a választóknak, olyan képviselőket tüntessenek ki bizalmukkal a május 26-i voksoláson, akik a magyar érdekeket fogják képviselni.

A tárcavezető beszélt arról is, bíznak benne, hogy a babaváró támogatás brüsszeli megítélésével kapcsolatban az Európai Bizottság politikai szinten megnyilatkozó szóvivőjének van igaza. Kifejtette, a kormány bejelentése utáni brüsszeli adminisztratív vizsgálatból nyilvánosságra került okiratok egyértelműen alátámasztják: a bizottság az aggályait hangoztatta. A kérdés politikai szintre kerülése után azonban a kormány arra kapott szóbeli garanciát, hogy a bizottságnak semmilyen kifogása nincs a babaváró támogatással szemben - tette hozzá Gulyás Gergely. Megjegyezte továbbá, ha a bizottságnak a migránskártyákkal és a migránsvízummal kapcsolatban nem volt problémája, akkor jó lenne, ha a tagállamok családtámogatásaival sem lenne.
 

origo.hu

Megszólalt a magyar bíró a Real-Bayern BL-botrányról

origo.hu

Fordulat jön a háborúban Putyin miatt

borsonline.hu

Fergeteges gólyahír: megszületett kedvenc színésznőnk kisbabája

vg.hu

Történelmi pillanat: Orbán Viktor és Hszi Csin-ping közösen jelenti be, miben állapodott meg Kína és Magyarország – élő tudósítás

ripost.hu

Tragédia Szalántán: szerelmespár halt szörnyet a balesetben

magyarnemzet.hu

Zidane sokatmondóan reagált a Real győzelmére a Bayern München ellen

origo.hu

Megrázó dolgok derültek ki Várkonyi András lányának haláláról

travelo.hu

Két szomszédunkat is beszavazták a világ 20 legszebbnek ítélt országa közé

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

ripost.hu

Szívrohamot kapott a magyar kézilabdázó, híreket kaptunk az állapotáról

ripost.hu

Ezeknek a csillagjegyeknek szerelmet hoz a nyár, igy készülj fel!

ripost.hu

"Pusztító magyarok" - Szoboszlaitól és a magyar válogatottól meglepetést várnak az Eb-n

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij telefonon tárgyalt

HARCÉL

Menczer Tamás: A június 9-i választás tétje háború vagy béke

HARCÉL

Kovács Zoltán: Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk

POLITIK

6400 milliárd forintnyi kínai beruházás zajlik Magyarországon

POLITIK

Az ukránok megtámadtak egy orosz olajfinomítót

POLITIK

Orbán Viktor: Magyarország és Kína stratégiai partnerek

POLITIK

Magyar Péter migrációpárti képviselőt küldene Brüsszelbe

POLITIK

Hszi Csin-pinget különleges ajándékkal lepték meg