Létrehozva: 2019.05.13.

Aljas módon visszaéltek Szikora Robi nevével

Ordas hazugsággal próbál meg kormányváltásra buzdítani az egyik internetes oldal, amely "Szikora Robi megrendítõ bejelentést tett" címmel tett közzé írást - adta hírül a PestiSrácok.hu.

A hazug írás az énekes nevében arra szólítja fel az olvasókat, hogy legyenek bátrak és merjenek változtatni a mostani “drámai” helyzeten, mondván Szikora is “csalódott a Fideszben”.

 

A PestiSrácok.hu megkeresésére az R-GO frontembere elmondta: a portál légből kapott információt tett közzé, ami csupán az újságíró fantáziájának szüleménye. Hozzátette:

őszintén megdöbbent azon, hogy kormányellenes cikkhez használták fel az ő ismertségét, mellyel valószínűleg Tarlós István esélyét akarták rontani a főpolgármesteri székért vívott küzdelemben.

Sikerült alulmúlnia a hazai fake news portálok egyik gyöngyszemének azt az ellenzéki szintet, ami már egyébként is leginkább a Mariana-árok mélységére hajazott. A Ma-reggel.me Szikora Róbert nevében olyan írást tett közzé, amelyben egyebek mellett az olvasható, hogy mennyire drámai a mai magyarországi helyzet, így az egészségügy, az oktatás és a nyugdíj, illetve a fizetések tekintetében.

A cikkben megjelenő tartalom szerint az énekes arra buzdít mindenkit, hogy gyermekeik jövője miatt vállalják fel véleményüket, merjenek “bátrak lenni” és változtatni a Fidesz hatalmának megtörése érdekében. Állítólag ezért szólal meg maga Szikora Róbert is, aki szerint a probléma “mi magunk vagyunk”, mert csendben tűrik az elnyomó zsarnokságot.

A PestiSrácok.hu megkereste Szikora Róbertet, aki elmondta, hogy

az egész cikk “légből kapott valótlan állításhalmaz”, és természetesen megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Az énekes felháborítónak tartja, hogy a nevével, fotójával visszaélve a portál hamis tartalmat közöl, ami ráadásul igencsak ellentétes azzal a soha nem titkolt világnézettel, amit ő képvisel. A Csikidam stílus magyarországi megteremtője sosem rejtette véka alá, hogy nemzeti érzelmű, istenfélő ember, a politikai acsarkodás pedig mindig távol állt tőle.

Szikora a PestiSrácoknak elmondta, hogy a cikk megjelenésének apropója véleménye szerint valószínűleg a főpolgármester-választáshoz kapcsolódik, melynek az az előzménye, hogy a Budapest dal 2019 elnevezésű zenei pályázat különdíját ő vehette át. Az elismerést Tarlós István főpolgármester ajánlásával Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes adta át Robinak.

Nagy harc megy a főpolgármesteri címért, talán jó ötletnek tartották, hogy engem használjanak fel arra, hogy Tarlós Istvánon üssenek egyet. Lehet, azt gondolták, hogy azért kaptam meg a díjat, mert jó kapcsolatban vagyok a főpolgármesterrel, így ha azt sejtetik, hogy én is elégedetlen vagyok a kormánnyal, akkor az Tarlós István esélyét is ronthatja. Nem tudok más magyarázatot a cikk megjelenésére - fogalmazott az énekes, hozzátéve, hogy

már gyermekkora óta elkötelezett a nemzeti oldal felé.

"A kommunista időkben születtem, de nálunk akkor is ott volt a Szent Korona, a Szűz Mária és a Nagy-Magyarország képe, csakúgy, ahogyan a családom, én is mindig tudtam, hova tartozom. Sosem tagadtam meg az istenhitemet, valamint azt, hogy elkötelezetten szeretem a hazámat. Ezért is döbbentem meg ezen a nekem tulajdonított írásnak, amire egyébként baráti házaspár hívta fel a figyelmemet, akik szintén értetlenül olvasták, hogy a kormány leváltására buzdítanám az embereket. És méltatlannak tartom, hogy egy fake news portál ilyen cikket leközölhet rám hivatkozva, ami talán a rajongóimra is hatással lehet, ha még a barátaimat is elbizonytalanítja."

Az R-GO frontembere hozzátette: ő ezután is ugyanazokat az értékeket fogja képviselni, amiket eddig, és megteszi a szükséges jogi lépéseket a portállal szemben.

origo.hu

Ukrajna intenzíven támadja az orosz határmenti településeket, súlyos csapás ért egy orosz üzemanyagraktárat

ripost.hu

Érkezik az újhold: ennek a 3 csillagjegynek megnyitja a változás kapuját

life.hu

Brad Pitt megdöbbentő vallomása Jennifer Anistonnak: válásuk előtt Angelina Jolie-ról mesélt őszintén

hirtv.hu

Itt vannak a számok: ennyien voltak a Békemeneten

ripost.hu

Áll a forgalom Budapesten, nagy baj történt

hirtv.hu

Döntött a bíróság Gyárfás Tamásról

ripost.hu

Nem erre számítottunk: Kőgazdag Csabi végre válaszolt Jákob Zolinak

travelo.hu

Spanyol tengerparti üdülőhely és német nagyváros vált most elérhetővé fapadossal Budapestről

ripost.hu

Ez kínos! Egy pesti étteremben találkozhatott Szoboszlai jelenlegi és volt barátnője

ripost.hu

A Merkúr az Ikrekbe hazatér: 3 csillagjegy fantasztikus hírt kap

ripost.hu

Túlment egy határon: szégyellheti magát a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

Magasra tettük a lécet: ha ezt a kvízt meg tudod oldani hibátlanul, magasabb az IQ-d, mint 140

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Kocsis Máté: Nem közös európai háborúskodás kell, hanem béke

HARCÉL

Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij telefonon tárgyalt

HARCÉL

Menczer Tamás: A június 9-i választás tétje háború vagy béke

POLITIK

Csapásra készül a NATO Oroszoroszág ellen

POLITIK

Hogy látja Szentkirályi Alexandra a választási erőviszonyokat?

POLITIK

Így rajzolták meg a trianoni Magyarország maradék területét

POLITIK

Orbán Viktor: Nem leszünk feláldozható vazallusok a nagyhatalmak sakktábláján

POLITIK

Honnan volt sok százmilliója Magyar Péternek?