Létrehozva: 2017.10.21.

Felejtsd el a lisztet! Szuperdiétás tészta csak 2 hozzávalóból

Így készíts otthon, gép nélkül, alacsony szénhidráttartalmú, gluténmentes szalagtésztát pár perc alatt. Reggel, munkába menet bekevered, elvagdosod, behûtöd. Hazatérve csak beszórod a forró vízbe, 1 perc, és már kész is.

Csupán mozzarella sajt és tojás kell hozzá. Így kapsz alacsony szénhidráttartalmú és gluténmentes, mennyei finom tésztát!

Az előkészítés csak pár percet vesz igénybe, és behűtés után a főzés csupán 1 percet. A kifőtt tésztát tálalhatod Marinara vagy Alfredo szósszal, de ízesítheted csupán vaj, citrom, fekete bors keverékével is. A hozzávalókat 1-1 arányban használd.

Hozzávalók:

  • 20 dkg reszelt mozzarella sajt
  • 2 tojás sárgája  
  • Elkészítés:

    1. A reszelt mozzarellát mikróban olvaszd föl.

    2. Add hozzá egyenként a 2 tojássárgáját, és keverd simára.

    3. Egy sütőpapírt olajozz ki. Pakold rá a masszát, és fedd be egy másik, szintén kiolajozott sütőpapírral.

    4. A papíron keresztül nyújtsd tészta vastagságúra.

    5. Pizzavágóval vagy késsel metéld csíkokra.

    6. Tedd hűtőszekrénybe legalább 4 órára.

    7. Egy lábasban forralj vizet, ízesítsd sóval.

    8. Amikor már lobog, szórd bele a fettuccine tésztát, és főzd 1-2 percig.

    9. Szűrd le. Pakolj rá Marinara szószt, reszelt parmezánt, vágott bazsalikomlevelet, frissen őrölt borsot.

    Ha érdekelne más diétás köret is, ez a nokedli szintén szénhidrát- és gluténmentes. A receptjét ITT olvashatod!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek