kulcsár edina
Így készíts otthon, gép nélkül, alacsony szénhidráttartalmú, gluténmentes szalagtésztát pár perc alatt. Reggel, munkába menet bekevered, elvagdosod, behûtöd. Hazatérve csak beszórod a forró vízbe, 1 perc, és már kész is.
Csupán mozzarella sajt és tojás kell hozzá. Így kapsz alacsony szénhidráttartalmú és gluténmentes, mennyei finom tésztát!
Az előkészítés csak pár percet vesz igénybe, és behűtés után a főzés csupán 1 percet. A kifőtt tésztát tálalhatod Marinara vagy Alfredo szósszal, de ízesítheted csupán vaj, citrom, fekete bors keverékével is. A hozzávalókat 1-1 arányban használd.
1. A reszelt mozzarellát mikróban olvaszd föl.
2. Add hozzá egyenként a 2 tojássárgáját, és keverd simára.
3. Egy sütőpapírt olajozz ki. Pakold rá a masszát, és fedd be egy másik, szintén kiolajozott sütőpapírral.
4. A papíron keresztül nyújtsd tészta vastagságúra.
5. Pizzavágóval vagy késsel metéld csíkokra.
6. Tedd hűtőszekrénybe legalább 4 órára.
7. Egy lábasban forralj vizet, ízesítsd sóval.
8. Amikor már lobog, szórd bele a fettuccine tésztát, és főzd 1-2 percig.
9. Szűrd le. Pakolj rá Marinara szószt, reszelt parmezánt, vágott bazsalikomlevelet, frissen őrölt borsot.
Ha érdekelne más diétás köret is, ez a nokedli szintén szénhidrát- és gluténmentes. A receptjét ITT olvashatod!