Megkéseltek egy képviselőjelöltet Németországban

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2017.05.14.

Húsimádók figyelem! Íme, a tökéletes marhasteak titka

Egy ízletes, szaftos steaknél nem létezik férfiasabb fogás. Az pedig régi tapasztalat, hogy elkészítését nem érdemes nõkre bízni. A steak sütése igazi pasimeló. Kérdés, hogyan lehet otthon összehozni a tökéleteset. Eláruljuk: nem is olyan nehéz!

Egy jó steaknek már a gondolatától is összefut a nyál a szádban, nem igaz? Éppen ezért ideje, hogy mesterévé válj! Néhány részletre tényleg fontos odafigyelni, de ha ezek stimmelnek, akkor semmi akadálya a tökéletes vacsorának. Íme, a betartandó trükkök!

 

1. Legjobb, ha bélszínt választasz, ez a legpompásabb része a marhának, igaz, egyben a legdrágább is. Ha nem tudsz ennyit áldozni rá, akkor jöhet a hátszín vagy a borda! Érdemes előre érlelt húst választanod.

2. Mindig szoba hőmérsékletű hússal dolgozz. Kb. 2,5 cm vastag szeleteket vágj. Klopfolni tilos!

3. Mindig csak utolsó pillanatban sózz és borsozz, hogy ne keményedjenek meg a rostok.

4. Először olaj nélkül forrósítsd fel a serpenyőt, majd ezután mehet bele a kevés olaj. Napraforgó jobb mint az olíva, mert jobban bírja a hőt.  Nagyon forró alapra tedd a húst, de ne piszkáld, ne rázogasd, engedd sülni.

6. A hús mindkét oldalát pirítsd le - kb. 2X4 perc. Hogy mennyire sütöd át, az már persze egyéni ízlés kérdése. Villával viszont ne szurkáld, így nem veszít értékes nedveiből.

 

Steak fokozatai

Blue: A húst kis pirított szalag övezi, belül telesen nyers és még csak átmelegedve sincs. Talán a kannibálok szeretik így elkészítve.

Rare: Határozott lepirult kéreg alatt belül nyers a hús. Hőmérséklete inkább langyos, mint meleg.

Medium rare: A húsimádók kedvence! Belül még nyers, teljesen átforrósodva, maga a hús kívánatosan szaftos.

Medium: A hús belül már nem teljesen nyers, színe azonban még üdítően rozé.

Medium well done: A hús teljesen át van sütve, csak legbelül húzódik halvány rózsaszín csík.

Well done: A teljesen átsült hús közepén sem fedezhető fel rózsaszín sáv. Belseje ugyanakkor még őrzi a szaftokat.

 

ÍGY KELL FELVÁGNI A MARHAHÚST! Fontos, hogy ne a rostok mentén, hanem azokat éppen keresztben elvágva szeleteld a húst. Ez nemcsak esztétikai kérdés vagy puszta hóbort, hanem komoly oka van! A keresztbe vágott steaket ugyanis négyszer könnyebb megrágni, mintha a rostokkal párhuzamosan szeletelnénk, erre tehát érdemes odafigyelni.

origo.hu

Itt vannak a pontos részletek: Brüsszel így akarja bevezetni a kötelező sorozást és a sorkötelezettséget

ripost.hu

Verőcei tragédia: nem is vezethetett volna a hajó kapitánya

borsonline.hu

A négy csillagjegy, amelyik a legmagányosabb mind közül

mandiner.hu

Román történész üzent a magyaroknak Trianon évfordulóján

life.hu

Személyiségteszt: nézz rá a képre, és megtudod, valójában hogyan gondolkodsz a világról

mandiner.hu

Figyelmeztették Orbán Viktort: Brüsszelben valamire készülnek ellene

ripost.hu

Nem tudsz aludni? Ha ezt a gyümölcsöt fogyasztod, eldobhatod az altatót!

mindmegette.hu

Jó hír a vásárlóknak: a Lidl testvérboltja is megjelenhet Magyarországon

ripost.hu

Már sosem tér vissza? Lesújtó hír jött Katalin hercegnéről

ripost.hu

Magasra tettük a lécet: ha ezt a kvízt meg tudod oldani hibátlanul, magasabb az IQ-d, mint 140

ripost.hu

Évtizedekkel később derült ki a titok: ezt mondta II. Erzsébet Dianának az esküvője előtt

ripost.hu

Érkezik az újhold: ennek a 3 csillagjegynek megnyitja a változás kapuját

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-