kulcsár edina
Szenzációs finomság hódít Norbi követõi közt! Hihetetlenül finom, laktató és gyorsan elkészíthetõ! Uzsonnára vagy vacsorára is tökéletes! Elhízni pedig tutira nem fogsz tõle! Ezt nézd!
A pupusas El Salvador nemzeti étele, amely hasonló a töltött tortillához, annyi különbséggel, hogy ennél nem 2 lapot kell összesütni a töltelékkel, hanem bele kerül maga a töltelék. Norbi követői felfedezték ezt a nagyszerű, kiadós betevőt maguknak fogyókúrás verzióban, fehér liszt hozzáadása nélkül. Eszméletlenül ízletes, egyszerű és hamar elkészíthető! Estére is eheted, hiszen alig tartalmaz szénhidrátot! Mindenképpen próbáld ki! A tölteléket természetesen variálhatod ízlésed szerint!
- 300 g Update1 Norbi liszt
- 1 mokkás kanál sütőpor
- 1 csapott teáskanál só
- 50 ml kókusz- vagy olívaolaj
- 120 ml víz
- 2 evőkanál tejföl
- 10 dkg bacon szalonna
- 10 dkg sonka
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- hagyma
- paprika
- csipet só
- Gyúrd össze jól a tészta hozzávalóit. Hagyd egy kicsit pihenni.
- Készítsd el a tölteléket. A felkockázott bacon szalonnát, sonkát, hagymát, paprikát és a reszelt sajtot keverd össze egy csipet sóval és a tejföllel.
- Oszd a tésztát 6 egyenlő részre, nyújtsd ki őket ovális alakúra, és tegyél beléjük 1-1 púpos evőkanálnyit a töltelékből.
- A hosszabbik oldalánál csípd össze a széleit, és kicsit lapítsd ki.
- Kevés olívaolajban süsd ki mindkét odalát.
Jó étvágyat!
Forrás: Podruzsik Bettina