Nutellás muffin nélkül nem telhet el egy hétvégi reggel! Mire felébrednek a gyerekek, lepd meg őket ezzel! Kakaó vagy tea mellé isteni választás. Tele lesz a család energiával, indulhat is a hétvégi kirándulás!
Olasz nutellás muffin
Hozzávalók:
2 tekercs leveles tészta
220 g nutella
100 g granola, de darált mogyoró is jó
1 tojássárgája
2 ek. tej
Így készítsd el:
A leveles tésztát terítsd szét a gyúródeszkán, egyenletesen kend rá a nutellát.
Szórd rá a darált mogyorót, és fedd le egy másik leveles tésztával. Tedd be 15 percre a hűtőszekrénybe.
Vágd fel a tésztát 10 egyforma csíkra, nagyjából 1 cm szélességben. Csavard meg őket egyenként és helyezd bele a muffin sütőbe, megtekerve.
Kend meg a muffinok tetejét tojássárgája és a tej keverékével. Szórj rá még egy kis darált mogyorót.
Tedd a muffinokat 180 C fokos sütőbe – nagyjából 20 perc alatt lesz kész.
Jó étvágyat!
Házi nutellára vágysz? Itt a recept!
Hozzávalók:
20 dkg mogyoró
20 dkg étcsokoládé
5 dkg tejcsokoládé
1 ek. porcukor
3 ek. vaj
3 ek cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
Így készítsd el:
Pirítsd meg a mogyorót száraz serpenyőben, folyamatosan rázogatva, hogy egyik oldal se égjen meg. Öntsd ki egy konyharuhára, és dörzsöld át. Tedd aprítóba, őröld krémessé. Add hozzá a vajat, a kakaóport, a cukrot, a csipet sót és 2-3 perc alatt keverd krémesre.
Gőz felett olvaszd össze a kétféle csokit és add hozzá a mogyorós masszához. Mixeld tovább, amíg tökéletes állagú nem lesz.
Töltsd üvegbe, tárold hűvös helyen. Fogyasztás előtt hagyd egy kicsit szobahőmérsékleten, így könnyebben kenhető lesz.