Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2016.12.24.

Így csinálták nagyanyáink: A tökéletes karácsonyi kocsonya 5 titka

Mos­t, hogy tar­tó­san hidegek az éj­szakák, végre bát­ran ne­ki­áll­ha­tunk a ko­cso­nya­fõ­zés­nek! A jó ko­cso­nyá­hoz nem­csak hideg, hanem néhány apró trükk is szükséges. Meglessük, nagyanyáink hogy csinálták!

Szerző Molnár Hédi

A karácsony egyik legnépszerűbb étele a kocsonya, sok családnál  az ünnepi menü elengedhetetlen része.  A jó kocsonya hozzávalóiról erősen megoszlanak a vélemények. Tegyünk-e hozzá füstölt húst, vagy csak bőrkés-csontos hozzávalókból készüljön? Zöldséggel, vagy nélküle főzzük? Évtizedek óta tart a vita. Nézzük, mi volt nagyanyáink titka, hogy annyira finomra sikerült nekik mindig.

1. A főzési idő

Kocsonyát készíteni  viszonylag egyszerű, de időigényes munka! Minimum 4-5 órán keresztül, lassú lángon, éppen csak gyöngyözve kell főzni.  Ez a hosszú főzési idő azért fontos, hogy az összes  zselésítő anyag kifőjön a hozzávalókból, és kocsonyád kellően rezgő legyen. Ráadásul minél lassabban és tovább  főzöd, annál tisztább lesz a végeredmény!

2. A megfelelő alapanyag

A legjobb az a kocsonyahús, amely vegyesen összeválogatva kerül a fazékba. Legyen benne csülök és néhány köröm, malac füle, farka és bőrkedarabok. A kocsonya ezek kollagéntartalmától zselésedik, ezektől lesz a megfelelő állagú.  Ha nem elegendő a bőrös, csontos részek aránya, nem tud megdermedni a lé.

3. Fokhagyma

A kocsonya elengedhetetlen és meghatározó alapíze a fokhagyma. Akár megmosott, keresztben félbevágott, egész fokhagymát is tehetünk a lébe. Sokan zúzott fokhagymán keresztül szűrik tányérokba a kocsonyát, hogy még intenzívebb íze legyen.

4. Várj fél órát

Mielőtt tányérokba mernéd, várj egy fél órát, így egyben lekanalazhatod  a tetejéről a zsírt. Nincs annál visszataszítóbb látvány, mint amikor a remegő, tiszta kocsonya tetejét zsírréteg borítja.

5. Nagy mennyiségben főzd

Kocsonyát nem érdemes kis mennyiségben főzni. Ha kisebb mennyiségre van szükséged, fagyaszd le. Ajánlatos ezt adagonként megtenni, fogyasztás előtt elővenni, felmelegíteni, majd hűvös helyen hagyni, hogy megdermedjen.

Szerző Molnár Hédi

Ez is érdekelhet

origo.hu

Poloska Péter kalandjai - itt vannak a legjobb mémek Magyar Péterről!

origo.hu

Széphalmi Juliska alá került T. Danny

borsonline.hu

Elpusztul a világegyetemünk, a Nagy reccs lehet mindennek a vége

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Megérkezett a „szakértő”!

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

hirtv.hu

A testőrei lezárták Magyar Péter kocsiját a vonaton

origo.hu

Stana Alexandra megmutatta ritkán látott édesanyját

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

ripost.hu

Tolvai Reni a végzet asszonyaként pózol: szexi bőrruhából villantotta meg kerek popsiját

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

3 isteni sütemény, amit anyák napjára könnyen elkészíthetsz

FAZÉK

Ettől az egyszerű trükktől lesz gyönyörű színe az orgonaszörpnek

FAZÉK

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet