EZO

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.06.

Ezzel a mágikus szertartással feloldhatatlan házasságot köthetsz. Te kipróbálnád?

Eláruljuk az esküvői babonák titkát.

Mit szimbolizál a menyasszonyi csokor vagy a torta? Miért kell a só, a rizs vagy éppen az aprópénz a lagzin? Iszet boszorkány beavat minket minden rejtett titokba - olvasható a FANNY oldalán.

Iszet boszorkány
Iszet boszi

A különböző esküvői szokások és babonák sokak számára talán butaságnak számítanak, és nem is követik őket. Pedig nagyon sok valós alapjuk van, így nem árt, ha ezekre odafigyelünk és be is tartjuk azokat. Mert ha csak egy kicsi esélyt is látunk arra, hogy így is tehetünk annak érdekében, hogy a frigy boldog és sikeres legyen, akkor semmit sem veszíthetünk velük. Ezek a szokások, babonák azért vannak, hogy távol tartsák a rossz szellemeket és a kísértést a szerelmespár boldogságától. Persze ez nem azt jelenti, hogy soha nem lesz veszekedés vagy kísértés a különböző csábításokra, hiszen mindkét fél szabad akaratán is múlik, hogy a házasságban előforduló esetleges nehézségeket hogyan tudják áthidalni, de legalább esélyt ad arra, hogy kiküszöböljük ezeket – avat be minket Iszet boszorkány, főpapnő és mágus.

Mindenképpen tegyünk a menyasszonyi csokorba rozmaring ágat, és a vőlegény zakójára is tűzzünk ki egyet. Ugyanis a rozmaring az örök hűséget jelképezi és ezáltal a csábításokat is távol tartja. Vagyis támogatja az egymás iránti elköteleződést.

A menyasszonyi csokor a boldogságot szimbolizálja. Régen a vőlegény rendelte meg a menyasszonynak, így jelezte az iránta és a szerelmük iránt való hűséget.

Az esküvői torta a gyermekáldást is jelképezi, ha minél díszesebb és nagyobb, az a hosszú és gyümölcsöző házasságot szimbolizálja. Azért alakult ki az a hagyomány, hogy a tortából az első szeletet a friss házasok egyék meg, és egymásnak adjanak egy falatot, hogy mindig megédesítsék az egymás iránti szerelmüket még az évek előrehaladtával is.

Régen fontos volt, hogy a lakodalom alatt az ifjú párnál legyen egy frissen sült kenyér, és egy tálka só, amibe belemártják a kenyeret, majd együtt esznek belőle, mert ez jelképezi, hogy jóban-rosszban együtt vannak, mindenben osztoznak és segítik egymást.

Számos hagyomány szerint fontos, hogy az ifjú pár egy cserepet vagy edényt jó hangosan összetörjön, hogy ezzel tartsák távol a gonosz szellemeket a házasság alatt. De fontos, hogy ezt együtt takarítsák fel, szintén ezzel szimbolizálva, hogy jóban-rosszban kitartanak egymás mellett.

A népszokás és egyes hagyományok szerint, ha az ifjú házasokat jó sok aprópénzzel szórják meg, és ezeket a pár együtt sepri össze, akkor az anyagi javak megteremtésében is közösen veszik ki a részüket és mindig biztosítják a jólétüket. De fontos, hogy ebből a pénzből olyan dolgot vegyenek az otthonukba, ami hasznos, de semmi esetre se legyen szúró vagy vágó eszköz, mert akkor az az ellenkező hatást váltja ki.

A menyecske tánc bevétele is az ifjú pár jólétét jelképezi és hivatott biztosítani. Fontos, hogy ebből olyasmit vásároljanak, ami a házasságukat és új, közös életüket segíti a mindennapokban.

Filmekben is gyakran látjuk, hogy az újdonsült férj átemeli a küszöbön az ifjú arát. Ugyanis ezzel becsapják a gonosz szellemeket, hogy csak egy személy lépett be az ajtón, így azok nem kezdenek el azon munkálkodni, hogy a házasságot szétrombolják. Ezt akkor is érdemes megcsinálni, ha az ifjú pár szállodában alszik.

Az esküvő napján a menyasszonynál és a vőlegénynél legyen egy kis só, például egy pici zacskóba helyezve. Ez azért fontos, mert ha bárki a násznép közül rosszat kívánna vagy irigykedve gondolna az ifjú párra, akkor ezzel távol tartják a negatív energiákat. Hiszen így a só megtisztítja a házasságot.

Kedvelt esküvői szokás az is, hogy a menyasszonynak viselnie kell valami régit, valami újat, valami kéket és valami kölcsön kapott holmit. De ez esetben fontos, hogy a kölcsön kapott darab olyan személytől legyen, akinek boldog és tartós a házassága. Mert ha nem így van, akkor az akár a frigy végét is jelképezheti. Sajnos ezt sokan nem tudják, pedig nagyon fontos szerepe van.

A rizsszórás azt jelenti, hogy elegyengeti a házasság alatti rögös utat és bőséges lesz a gyermekáldás.

Nem ajánlott, hogy a menyasszony gyöngysort viseljen vagy a fátylán gyöngyök legyenek, mert ez azt jelenti, hogy a házasság alatt a menyasszony boldogtalanságában sokat fog sírni. De ha valaki mégis ragaszkodik a gyöngyhöz, akkor lehetőleg minél kevesebb legyen rajta, például egy kisebb fülbevaló vagy csat.

Feloldhatatlan házasság

Létezik egy régi, mágikus szertartás, ami mindenki számára könnyen elvégezhető és ezzel az egyszerűnek tűnő szertartással biztosíthatjuk, hogy a házasságot más, harmadik személy ne oldhassa fel. Vagyis ne tudják felbomlasztani a házasságot.

Mire lesz szükség?: rózsaszín, piros és fehér selyem szalagra.

Hogyan végezzük el? A szalagokat az esküvő előtti nap az ifjú pár együtt fonja össze, majd a szertartás után, de még a vacsora előtt együtt kötik fel a csuklójukra úgy hogy össze legyenek kötve az egyik csuklójuknál, és így fogyasszák el az első ételt a lagzi alatt. Ezt a szalagot egy kis zsákban kell tartani a hitvesi ágy fejtámlájánál. Ezzel jelképesen és energetikailag is azt mutatják, hogy szabad akaratukból, boldogságból és szerelemből kötötték egymáshoz magukat. Ez a tradicionális kézfogó egyik alapja.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas csapás érte a Real Madrid világsztárját

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

mandiner.hu

Újabb fogadást tartott Pressman: mutatjuk, ezúttal kiket hívott meg a nagykövet

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Romantika a levegőben, erre a 3 csillagjegyekre tavasszal rátalál a szerelem

EZO

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

EZO

Íme a négy legintelligensebb csillagjegy – Te köztük vagy?

EZO

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

EZO

Ez a 4 csillagjegy mindent túlgondol. Te köztük vagy?

EZO

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

EZO

4 csillagjegy, akikre április végén nagy harc vár! Érdemes készülniük

EZO

Ekkor nézz az égre: különleges együttállást láthatsz, mely gyökeresen megváltoztatja a szerelmi életed