Létrehozva: 2022.10.21.

Melyik jegyben születtél? Ebből a gyógynövényből főzz teát

Megérkezett a hűvös idő, és sokkal kellemesebb elviselni a borongós őszt, ha egy meleg pokróccal és egy nagy pohár gyógyteával kezdjük vagy zárjuk a napot. Arról nem is beszélve, hogy a tea nemcsak kellemes és melengető, hanem megelőzhetjük vele a betegségeket, vagy a már meglévő panaszokon is enyhíthetünk.

 

Minden egyes gyógynövény tea különleges és más-más gyógyhatással bír, melynek a hatékonyságát növelhetjük azzal, hogy a csillagjegyünknek megfelelő gyógyteákból fogyasztunk. A horoszkóp nem csak a személyiségjegyeket és viselkedést hordozza magában, hanem a betegségre való hajlamot is megmutatja minden egyes csillagjegynél. Ennek segítségével célzottan erősíthetjük az immunrendszert és enyhíthetjük a különböző panaszokat.
 

Kos

A Kos alaptermészete a nyugtalanság, ezért a stresszkezelés is nehezen megy neki és mindezt az emésztőrendszere sínyli meg. Már egy pohár forró tea kortyolgatása is segíti őt az ellazulásban. A borsmenta és angyalgyökér keverékéből készült tea csillapítja a feszültségét, sőt az emésztőszervekre is jótékony hatást fejt ki. A migrénre is kedvezően hat, mely sokszor kínozza a csillagjegy szülöttét.

Bika

A Bika torka és mandulája különösen érzékeny, emellett a pajzsmirigy problémák és idővel a túlsúly is okozhat kellemetlenséget nála. Az ökörfarkkóró tea kiválóan oldja a rekedtséget, enyhíti a torokgyulladást, míg a vasfű nagyon hatásos a mandulák megbetegedése esetén. A bodzából készült tea jót tesz pajzsmirigy gyulladás esetén, néha érdemes méregtelenítő kúrát tartania, hogy megtisztuljon a salakanyagoktól.

Ikrek

Az Ikrek szülöttnek a légzőrendszere és a tüdeje az érzékeny pontja. Ha lelki-egyensúlya felbillen, gyakran lép fel légszomj nála, állandó aktivitása pedig kimerültséget idézhet elő. A levendula kifejezetten jót tesz a légzőszerveknek és segít ellazulni, a kakukkfű tea kitisztítja a hörgőket és segít a görcsös köhögés feloldásában. Esténként egy csésze citromfűtea gondoskodik a pihentető alvásról, de nehézlégzés ellen is bevethető.

Rák

A Rák egészségi állapota nagyban függ a lelkiállapotától. Szorongásra és depresszióra való hajlama elsősorban az emésztőrendszerét támadja meg. A csalán, a körömvirág és a feketeüröm csodálatosan enyhítik a gyomorpanaszokat, érdemes ezekből napi szinten elkortyolni egy csésze meleg teát. Az orbáncfűtea is kitűnően beválik hangulatjavítóként, stresszoldóként, nyugtatóként nála.

Oroszlán

Az Oroszlán nagyon aktív, ezért hajlamos túlhajszolni magát. A szív- és keringési rendszer, vérnyomás okozhat nagy problémát neki. Az izsópból készült tea jó hatással lehet a szív- és érrendszerre, emellett vírus- és baktériumölő hatással is rendelkezik, ami a téli megbetegedéseknél jól jön. A magas vérnyomásra a fagyöngyből főzött tea, míg az alacsony vérnyomásra rozmaringból és galagonyából készített tea ajánlott számára. 

Szűz

A Szűz elevensége, állandó nyugtalansága gyakran idegrendszeri túlhajszoltsághoz vezet, ami gyomorpanaszokban, máj-, hasnyálmirigy- és epebántalmakban is megmutatkozhat. A korianderből készült tea egyszerre hat nyugtatóan az emésztőrendszerére és a lelkére. Sőt, természetes afrodiziákum, még a migrént is képes elűzni. Emellett a rostban gazdag, majdnem húsmentes étrend ajánlott a csillagjegy szülöttének.

Mérleg

A Mérlegnek nagyon jó az immunrendszere, minden betegségből hamar kigyógyul, mert kitűnően regenerálódik a szervezete. A vesék, a deréktáj, a hólyag, a hasnyálmirigy, a női nemi szervek tartoznak a Mérleg jegy uralma alá. Hajlamos az anyagcserezavarokra és a cukorbetegségre is. A szagosmüge teája gyógyító hatású a hólyagra és a vesékre, a turbolya a zsíros bőrt segít megszüntetni. Napi egy csésze zöldtea kedvezően serkenti az anyagcseréjét.

Skorpió

A Skorpió sajnos hajlamos előtérbe helyezni a karrierjét az egészsége helyett, ezért sok betegsége pszichés eredetű. A nemzőszervek, a húgyhólyag és a vastagbél érintett nála, ezért a cickafarkból készült tea rendszeres fogyasztása kifejezetten előnyös számára, ülőfürdőként is bátran lehet használni felfázás esetén. A majoránna megfázásos tüneteknél, fejfájásnál és menstruációs panaszoknál nagyon hatásos.

Nyilas

A Nyilas rendkívül mozgékony és sportos alkat, ezért a csípő és láb a gyenge pontja, de a májbetegségek és az inzulinrezisztencia is veszélyeztetheti a jegy szülöttét. Meglepő módon a gyermekláncfű igazi csodaszer nála, a belőle készült tea méregteleníti és tisztítja a májat és a vért, és a cukorbetegség megelőzésében is segít. A zsurlótea magas szelén és kovasav tartalmú, ami csontritkulás, köszvény és reuma ellen is hatásos.

Bak

A nyugtalan Bakok főként térdfájdalomtól, ízületi bántalmaktól szoktak szenvedni, mely problémában a rozmaringból készült tea hathatós segítség lehet. Ez a gyógynövény felpezsdíti a vérkeringést és megszünteti a hideg láb, hideg kéz szindrómát. De a mezei sóska teáját is ajánlott fogyasztania, mert erősíti az immunrendszerét és bőrpanaszok esetén is jelentős enyhülést hoz a csillagjegy szülötteinek.

Vízöntő

A Vízöntő csillagjegy szülötte intenzív agyműködésének köszönhetően sokszor túlgondolhatja magát, ami idegeskedést és alvászavart okozhat. A citromfű kitűnően orvosolja ezeket a bajokat és még a Vízöntő frontérzékenységére is gyógyír. A sokoldalú kamilla pedig gyulladásgátló, görcsoldó, lazító és nem utolsó sorban nyugtató hatású is. Felfázásra, menstruációs görcsökre, valamint fejfájásra szintén nagyon jól beválik.

Halak

A Halak szülött fokozott érzékenysége könnyen okozhat fejfájást vagy gyomorideget, ezen kívül hajlamos a légzőszervi megbetegedésekre is. A zsályából készült tea a jegy szülöttei számára egy univerzális csodaszer, ugyanis hatékony az emésztőszervi megbetegedések, idegrendszeri és keringési problémák, makacs gyulladások, torokfájás és depresszió ellen egyaránt. Segít kitisztítani a Halak elméjét, hogy leküzdhesse meglévő félelmeit.



 



 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hadüzenetet küldhetett Putyinnak ez az ország

origo.hu

Macron az atomfegyverekről beszélt, itt az újabb őrült terv

borsonline.hu

Nem akárki kürtölte világgá, Szoboszlai Dominik sorsdöntő hírt kapott

mandiner.hu

Orbán alól kimegy a talaj, Magyarországon hanyatlik a vallás, Horthy egy bohóc volt – nagyot ment a vezető francia lap

ripost.hu

A legtöbben elhasalnak rajta: zseni vagy, ha megfejted - Fotó

vg.hu

Készül a 96 méter magas kémény, épül a török üveggyár Kaposváron

origo.hu

Hihetetlen felvétel, UFO-t rögzített egy kamera az Egyesült Államokban

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 27-május 3.: Jókedv és felhőtlen boldogság

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Romantika a levegőben, erre a 3 csillagjegyekre tavasszal rátalál a szerelem

EZO

Ez a 4 csillagjegy mindent túlgondol. Te köztük vagy?

EZO

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

EZO

4 csillagjegy, akikre április végén nagy harc vár! Érdemes készülniük

EZO

Ekkor nézz az égre: különleges együttállást láthatsz, mely gyökeresen megváltoztatja a szerelmi életed

EZO

Megsúgták az égiek, a pénz miatt nem stresszel ez a 3 csillagjegy!

EZO

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

EZO

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?