kulcsár edina
Nem véletlenül kedvence a diétázóknak a cukkini! Ebben a zöldségben szinte nincs is szénhidrát! Bebundázva persze még finomabb, és ha okosan panírozol, továbbra is diétás marad!
Gyakran éri az a vád a cukkinit, hogy az elkészítés során összeesik, levet ereszt, és nem igazán kívánatos, mire asztalra kerül.
Tény, hogy magas a nedvességtartalma, de éppen emiatt a cukkini az egyik legjobb választás diétában!
Emellett sokan azt nehezményezik, hogy nincs íze. Hát erre csak azt tudjuk mondani, hogy ennek a szuper diétás zöldségnek ez az egyik legjobb tulajdonsága! Hiszen így mindenki arra kanyaríthatja a cukkinivel készült ételek ízvilágát, amerre szeretné!
Persze ebben szívesen segítünk, és ez a szuper recept megoldást ad mindkét említett kifogásra!
Fantasztikus ízek, szuper ropogós állag! Imádni fogja az egész család!
Tökéletes köret, egészséges nasi, de vendégvárónak sem tudunk jobbat elképzelni! Nincs vele pepecselés, gyorsan készül és isteni finom!
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. A tepsidet béleld ki sütőpapírral, a cukkinit vágd vékony hasábokra.
2. Keverd össze egy tálban a morzsát, a reszelt parmezánt, a zöldfűszereket és a sót. Ízlés szerint borsozhatod is.
3. A vékonyra vágott cukkinihasábokat forgasd meg lisztben, majd a felvert tojásban, végül a sajtos-fűszeres morzsakeverékben. De ne egyesével panírozz, hanem adagonként, így sokkal gyorsabb lesz! Használj a művelethez zacskót vagy dobozt!
4. A bebundázott cukkinirudakat sorakoztasd az előkészített tepsire, és már mehet is az egész az előmelegített sütőbe. 20-22-perc alatt isteni finom ropogósra sül!
5. Tálaláskor szórd meg friss zöldpetrezselyemmel. Joghurtos mártogatóval kínáld!
FONTOS:
Ha szigorú diétán vagy, tényleg szénhidrátcsökkentett morzsát, vagy morzsa helyett zabkorpát használj a panírozáshoz. Esetleg növeld a bundában a reszelt sajt arányát!