3°C
6°C

Auguszta névnapja

RETRO RÁDIÓ

Se liszt, se cukor: Tarol a neten a legújabb magyar diétás süticsoda!

Se liszt, se cukor: Tarol a neten a legújabb magyar diétás süticsoda!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 03. 25. 07:45

Mindig hálásak a fogyókúrázók, ha felbukkan egy új, finomnak tûnõ recept. De ez a vaníliakrémes almás pite most a legnagyobb kedvenc, méghozzá a fitneszguru Norbi táborában! Õszintén megértjük!

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 5 tojás
  • 6 ek. zabpehely
  • 1 tk. édesítő (Update Lovely Sweet, 4-5 nyomás)
  • 1/2 t. őrölt fahéj
  • 1 cs. só
  • Így készítsd:

    1. A tojásokat válaszd szét.

    2. A sárgáját keverd habosra az édesítővel, keverj hozzá 5 evőkanál vizet, 6 evőkanál darált zabpelyhet és 1-2 mk sütőport. 

    3. A tojások fehérjét csipetnyi sóval verd kemény habbá, majd forgasd hozzá a zabpelyhes tojássárgához. 

    4. A tepsit béleld sütőpapírral, terítsd rá a masszát, oszlasd el és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd készre kb. 10 perc alatt.

    5. Míg sül, 3 almát reszelj le majd kevés őrölt fahéjjal dinszteld meg. Készíts el 1 cs. cukormentes vanília pudingot úgy, hogy az előírt tejmennyiség felét vízzel pótolod. Ha édesszájú vagy, édesítőt használj hozzá.

    6. A kész piskótalapot  vágd félbe. Az egyik felére simítsd rá az almát, erre pedig a vanília pudingot, majd borítsd rá a piskóta másik felét.

    7. Hagyd kihűlni, csak ezután szeleteld!

    Leírva talán macerásnak tűnik, de max. fél óra alatt megvan és higgyétek el, megéri!!!

    (Forrás: Berentz Sára)

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.