Létrehozva: 2016.03.30.

Csakis cukor nélkül: Tarol a neten a diétás Rákóczi túrós

Kiütéssel gyõz a túró, ez a legjobb diétás alapanyag süteményekhez! Tudják is ezt a fitneszguru Norbi táborában, ahol most ez a recept aratja a legnagyobb sikert.

Fogyókúrázol, de alapvetően édesszájú vagy? Az a jó hírünk van, hogy nincs minden veszve! Használj csökkentett szénhidráttartalmú alapanyagokat, és ehetsz akár két sütit is.  Norbi követőinél senki nem ismeri jobban a trükköket. Hála nekik, újabb és újabb kreatív receptek bukkannak fel a cukor és a fehér liszt teljes kizárásával. Ez a Rákóczi túrós most a legnépszerűbb, méghozzá azért, mert nagyon finom és biztosan nem hizlal!

Hozzávalók:

12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt

12,5 dkg Update1 MasterMix 

12 dkg vaj

1 tojássárgája

1dl tejföl

1/2 citrom reszelt héja és leve

5 dkg Update1 Zéró édesítő

1/2cs. sütőpor

késhegynyi szódabikarbóna

A félig sült tészta tetejére 2-3 ek. baracklekvár


A töltelékhez:

50 dkg túró

3 db tojássárgája

Lovely sweet,

1/2 citrom héja és leve


A tetejére:

4 tojasfehérje

5 dkg zéró

1 csipet só

1-2 csepp citromlé

2-3 ek baracklekvár

Így készítsd:
1. Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, majd nyújtás után igazítsd bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, 15 perc elősütés követezik.

2. Ha ez kész, vedd ki a sütialapot, kend meg vékonyan a baracklekvárral.

3. Simítsd rá a túrót, majd tedd vissza a sütőbe, és süsd majdnem készre.

4. Az utolsó percek előtt  rácsozd be a süti tetejét a sóval, citromlével, és édesítővel felvert tojáshabbal. A rácsozat közeit felmelegített (cukor nélkül készült) baracklekvárral töltsd ki. Told vissza a Rákóczi túróst a sütőbe, 2-3 perc múlva megpirul a hab és kész is a süti!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek