FITTFAZÉK

Nem fogod el­hinni, ez az egy­szerű zöld­ség a tö­ké­le­tes tü­kör­to­jás titka

Mennyei így a tü­kör­to­jás! Nem a vég­te­le­nül unal­mas régi, hanem az új ízek­kel, iz­gal­ma­san fel­do­bott. Mu­tat­juk, mi­lyen ap­ró­sá­gok kel­le­nek hozzá.

A tükörtojás önmagában is komplett étel. Mégis, ha jól megalapozod,sokkal jobban kiragyog majd az átlagos ételek közül, mind az ízével, mind a megjelenésével.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ez az alapozó anyag ahagyma.

Így készítsd el életed legkerekebb tükörtojását:

1. Keresd ki a hűtőből a legnagyobb vöröshagymát. Tisztítsd meg,  szeld 1 cm-es szeletekre. A tükörtojás sütéshez használd fel a legnagyobb szeleteket, amennyi tojást sütsz, annyit. A többit tedd félre más ételhez.

2. Közepesen forró olajon süsd át.

3. A feltört tojást óvatosan pottyants a közepébe. Süsd, míg a fehérje meg nem szilárdul.

Eközben a címlapon

4. Tálaláskor sózd meg, és hints rá frissen őrölt fekete borsot

És így készítsd el a legfinomabb tükörtojást:

Hozzávalók:

  • olívaolaj a sütéshez
  • 1-2 gerezd szeletelt fokhagyma
  • ½ vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 zöldhagyma, fölvagdosva
  • 1-3 tojás
  • petrezselyem
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Melegíts fel egy vastag teflon- vagy vasserpenyőt. (A vékony teflonban hamar odaég a tojás). Olívaolajat önts bele.

2. Szórd rá a szeletekre vágott fokhagymát és a vöröshagymát. Párold puhára lassú tűzön, 15 percig. Az utolsó pár percben add hozzá a felvágott zöldhagymát is.

3. Közelről, óvatosan helyezd el a zöldségen a nyers tojásokat. Közepes lángon süsd, míg a fehérje meg nem alvad. Ha a sárgáját keményen szereted, le is fedheted egy fedővel. Egy kanállal a forró olajból merj a híg fehérjére, egyenletesebben fog megsülni.

4. Sose sózd sütés közben a tükörtojást, csak tálaláskor. Megszórhatod frissen őrölt fekete borssal is.

5. A kész tükörtojást hintsd meg frissen vágott petrezselyem zöldjével. Kész a mennyei tükörtojás.