RETRO RÁDIÓ

Megújult a cukkinifasírt, ez lesz az ősz diétás kedvence!

Megújult a cukkinifasírt, ez lesz az ősz diétás kedvence!
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 09. 19. 18:48

Ropogós, aranybarna falatok minimális szénhidráttal! Az õsz legnagyobb durranása, amit nem hagyhatsz ki!

A cukkini az egyik legsokoldalúbb diétás zöldség! Szinte nem tartalmaz szénhidrátot, rosttartalma viszont magas, ráadásul karakteres íz hiányában gyakorlatilag bármivel kombinálható!

Ebben a receptben friss zöldfűszerekkel és fetával párosítottuk ezt a remek zöldséget. Az enyhén sós, omlós feta nem hagyományos fasírt alapanyag, ám ez esetben ez a hozzávaló teszi igazán különlegessé a ropogós finomságot.

Ajánlott rögtön dupla mennyiséget készíteni, mert nagyon kapós!

Fetás cukkinifasírt


Hozzávalók:

  • 15 dkg reszelt cukkini
  • 2 ek kókuszliszt vagy Norbi liszt
  • 10 dkg feta
  • 1 fej hagyma, apróra vágva
  • 2 nagy tojás
  • 1 ek lenmagliszt
  • 1 tk. őrölt majoranna
  • 1 tk. oregano
  • 3/4 tk. bors
  • 1/4 tk só
  • 6 ek. olaj
  • Így készítsd el:

    1. A legyalult cukkinit sózd meg, forgasd át, hagyd egy órát állni. Majd nyomkodj ki belőle annyi nedvességet, amennyit csak tudsz!

    2. Egy tálban keverd össze a lenmag lisztet, kókuszlisztet, fűszereket. Add hozzá az előre lepirított hagymát, a fetát, a tojást, majd végül a cukkinit. Keverd alaposan össze.

    3. Formázz belőle 12-14 kis lepénykét.

    4. Forró zsiradékon süsd pirosra a fasírtokat - oldalanként 3-4 perc.

    5. Itasd le róluk papírtörlővel a zsiradékot és tálald azonnal a ropogós finomságot.

    Fokhagymás-zöldfűszeres tejföllel kínáld!
     

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.