tóth gabi
Ne hajítsd ki a keményre száradt kenyeret! Inkább varázsold újjá! Mutatjuk a legegyszerûbb trükköt lépésrõl-lépésre
Megkívánod a friss, ropogós kenyeret, megveszed, hazaviszed, és végül épp, hogy egy szeletet eszel belőle, aztán megfeledkezel róla. Néhány nap múlva már kopogósan kemény, lehet kidobni. Vagy mégse?
1. lépés: Nyisd meg a hideg vizes csapot, és tartsd alá a kenyeret. (A meleg vizes csap szennyeződést tartalmazhat). Áztasd tökéletesen át. Légy óvatos, a vágott rész ne legyen túl nedves.
2. lépés: Melegítsd a sütődet 150-160 Celsius fokra, és egy sütőlapon told be a kenyeret 6-12 percre. A sütési idő attól függ, mennyire ázott át a kenyered. Ha nagyon, akkor lehet, hogy akár 20 percre is szükség lesz az átsütéséhez.
A víz a kenyeret belülről átgőzöli, hidratálja. Ismét puha, könnyű lesz, miközben a héja finom ropogós. Az illata meg, mintha a pék most vette volna ki a kemencéből!