DIÉTA

Ka­pasz­kodj meg! Így hiz­lal a só!

Azt mind­annyian tud­juk, hogy a cukor hiz­lal. A leg­utóbbi ku­ta­tá­sok­ból azon­ban ki­de­rült, hogy a só is leg­alább ilyen ve­szé­lyes.

Egy ausztrál vizsgálat azon résztvevői, akik sós mártással ették a tésztát, 11 százalékkal többet ettek, mint azok, akik kevésbé sós mártást fogyasztottak. Dr. Russel Keast, a kutatás vezetője szerint a jelenség oka az lehet, hogy

EZEKET OLVASTAD MÁR?
a só felülírja a teltségérzést, és felkorbácsolja az éhséget.
Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest

Azt is hozzátették azonban, hogyha nincsenek szív- és érrendszeri problémáid, akkor más téren valószínűleg nem árt az egészségednek.

A már eleve magas vérnyomással küzdők esetében azonban a só tovább emelheti a vérnyomást, ami veszélyes lehet. Az egészséges, aktív életet élők esetében azonban egy-egy sósabb étel nem árthat.

Forrás: Men's Health