FITTFAZÉK

Is­teni ta­va­szi karfi­ol­po­gá­csa, ami fel­gyor­sítja a fo­gyást

Friss, könnyű zöld­sé­ges po­gá­csa! Hízás nél­kül jól­lak­hatsz vele. Könnyű el­ké­szí­teni, és még le is fa­gyaszt­ha­tod.

1 pogácsa csupán  2,5 g zsírt, 3,2 g szénhidrátot és ugyanannyi fehérjét tartalmaz. Sütheted muffinformában is, de akár ejthetsz kis adagokat egy lapos, kiolajozott tepsire is.  

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 70 dkg karfiol, rózsáira szedve
  • 1 nagy fokhagymagerezd
  • 2 tojás vagy 1/3 csésze tojásfehérje
  • 1 ek. keményítő
  • ½ csésze + 3 ek. kemény sajt, reszelve
  • ½ tk. só
  • 1/8  tk. fekete bors, frissen őrölve
  • 2-3 ek. zöldhagyma (csak a zöld, szár része) finomra vágva
  • olaj

Elkészítés:

1. Konyhai robotgépben, a pillanatkapcsolót többször benyomva, daráld finomra a karfiolt. Befejezés előtt add hozzá a fokhagymát, és daráld készre. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.

2. Közepesnél erősebb fokozaton melegíts fel egy nagy, teflonos serpenyőt, majd olajspray-vel vagy kis papírral olajozd ki. Szórd bele a darált karfiolt, és folytonos kavargatás közben párold 5-7 percig, míg aranybarna nem lesz. Könnyen odaég!

3. Közben egy közepes tálban keverd össze a tojásokat. Add hozzá a keményítőt, és verd simára. Keverd hozzá az előpárolt karfiolt, a reszelt sajtot (kivéve 3 ek.), a sót, a borsot, a zöldhagymát. Jól elegyítsd.

4. Bélelj ki sütőpapírral egy muffinsütőt, vagy olajspray-vel spricceld meg. A formákban egyenletesen oszd el a masszát, majd szórd a tetejére a maradék 3 evőkanálnyi sajtot. Süsd 25 percig. Ha kész, vedd ki a sütőből, hagyd hűlni egy kicsit, majd tálald még forrón.

Tipp:

1. A hűtőben 5 napig is eláll légmentes üvegtárolóban.

Eközben a címlapon

2. Le is fagyaszthatod, 3 hónapig megfelelő marad a minősége.