FITTFAZÉK

Igazi fo­gyó­kú­ra­bomba: így ké­szül a téli zöld­ség­fa­sírt

A ká­poszta vi­ta­mi­nok­ban gaz­dag, és na­gyon sok­fé­le­kép­pen el­ké­szít­hető.
  • Szerző: emta

Évről évre januárban fogadalmat teszünk, hogy most bizony fogyókúrázni kezdünk. Ehhez az egyik legjobb étel a káposzta, mivel rengeteg rostot és vitamint tartalmaz, ráadásul száz grammja csupáncsak 33 kalória.  Ezt a zöldségfélét számtalan ételhez felhasználhatjuk, de most egy nagyon egyszerű finomságot készítettünk belőle.

Íme a káposztafasírt receptje:

Első lépésként a nyers káposztát lereszeljük.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy teflon serpenyőben megpároljuk, egy kicsit le is süthetjük,mintha káposztás tésztának készítenénk elő.Egy kevés hagymát is tehetünk hozzá,és egy kanál lisztet.

Sózzuk, borsozzuk,1 tojást és őrölt köménymagot teszünk hozzá, jól átkeverjük.

Nem árt megjegyezni, hogy minden káposztás ételnél jó a köménymag, mert az tulajdonképpen a káposzta fűszere, jobban előhozza a káposzta nagyszerű ízét, és az emésztést is megkönnyíti.

Amikor összekevertük, pogácsákat formázunk belőle, és bő, forró olajban kisütjük.

Nagyszerű főzelékfeltét, de önállóan is nagyon finom.

Eközben a címlapon

Egyszerű, gyors, olcsó és diétás!