FITTFAZÉK

El­tün­teti rólad a plusz­ki­ló­kat a ta­va­szi szu­per rán­totta

Sze­ret­nél egy olyan reg­ge­lit, amit csak meg kell me­le­gí­te­ned a mik­ró­ban és máris ehe­ted, sőt, ha ké­sés­ben vagy, akár ma­gad­dal is vi­he­ted? Ez a ta­va­szi rán­totta épp ilyen, és abban is biz­tos le­hetsz, hogy már reg­gel be­in­dí­tod vele a zsír­ége­tést.

A spenóttal és szalonnával, valamint sajttal dúsított rántottamuffin igazi csodareggeli. Fehérjetartalmánál fogva már a nap elején beindítja a zsírégetést, mivel sokáig egyenletesen tartja a vércukorszintedet. Több órára eltelít, így nem fogsz a délelőtt közepén egészségtelen ennivalóért nyúlni. A spenót vassal és vitaminokkal látja el a szervezetedet, miközben a bacon utolérhetetlen ízt ad a muffinnak.

Fogyaszthatod frissen, de előre is elkészítheted, és a hűtőbe vagy a fagyasztóba is beteheted: ilyenkor csak dobd be a mikróba egy gyors melegítésre, és máris kész a gőzölgő, finom reggeli.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Spenótos-szalonnás-sajtos rántottamuffin

Fotó: Pinterest

Hozzávalók (12 muffinhoz):

  • 6 tojás
  • 1/4 csésze tej
  • 1/4 teáskanál só
  • 2 csésze reszelt sajt
  • 3/4 csésze megpárolt és lecsepegtetett spenót (frissen kb. 25 dkg spenót)
  • 6 szelet bacon, megpirítva, lecsepegtetve és felkockázva
  • 1/2 csésze reszelt parmezán (elhagyható)

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. A 12 darabos muffinsütő mélyedéseit vajazd vagy olajozd ki.

Fotó: Pinterest

2. Egy nagyobb edényben keverd simára a tojásokat, add hozzá a tejet, a sót, a reszelt sajtot, majd keverd össze alaposan. Add hozzá a spenótot és a szalonnakockákat is, majd kanalazd a keveréket a kivajazott muffinformába.

Eközben a címlapon
Fotó: Pinterest

3. Szórd meg a muffinokat reszelt parmezánnal.

Fotó: Pinterest

4. Süsd a tojásmuffinokat 25 percig, majd vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni 30 percig, mielőtt kivennéd őket a formából.