tóth gabi
A karfiolrizs tökéletes helyettesítõje az igazi rizsnek, bármilyen ételben vagy húsok mellé, de kevés fûszerrel önmagában is izgalmas! Próbáld ki, megéri!
A karfiol eleve az egészséges étkezés alapja, számos izgalmas étel készülhet belőle, ám ez most forradalmi újítás! Elképesztő, mennyi szénhidráttól kíméled meg magad, ha karfiolra cseréled a rizst! Először talán furcsának tűnhet, de hidd el: tényleg nincs párja.
Így készítsd:
A karfiolt szedd rózsáira és zöldségaprítóban vagy turmixgépben törd össze. Csak rövid ideig nyomd az indítógombot, 1-2 mp alatt ugyanis apró szemcsés lesz a karfiol állaga, és itt meg is kell állnod. Nem szabad, hogy pépes legyen a végeredmény!
A karfiolrizst kevés vajon pirítsd le. Sóval, borssal, esetleg fokhagymával ízesítsd. Végül szórd meg friss zöldpetrezselyemmel. Az a fantasztikus benne, hogy így elkészítve egyáltalán nincs karfiolíze a karfiolnak. A morzsalékos karfiolrizs nem puha, mint a párolt vagy főtt karfiol, darabkái kíméletes pirítás mellett roppanósak maradnak.
Élmény vele a vacsora!
Tehetsz hozzá tetszés szerint apróra vágott pritaminpaprikát, de cukkinit is, így igazán színes tiritarka karfiolrizsed lesz, szemet gyönyörködtető és igazán egészséges köret!
Tálald husival, salátával és felejtsd el a szénhidrátokat!