Létrehozva: 2016.03.28.

Ez most a diétás csúcstartó: Karfiolzsömle!

Sosem találnád ki, hogy mibõl készül ez a fantasztikus zsömle! Nemcsak elképesztõen finom, hanem a legnagyobb diétás királyság! Tésztájában szénhidrátot csak nagyítóval találsz, mivel búzaliszt helyett karfiol az alapja! Csúcs!

Most már egyértelműen kijelenthető, hogy a karfiol a fogyókúrázók csodazöldsége! Alig van benne szénhidrát, rosttartalma pedig valóságos áldás! Kivételesen jó beltartalmi tulajdonságaival szinte minden diétás terepen átveszi az uralmat. Döbbenetesen finom, eddig teljesen ismeretlen főfogások készíthetők belőle.  De újfajta köretként is bemutatkozott, hiszen morzsalékosítás után kafiolrizsként fogyaszthatod, gyorsan hozzá kell tennünk: egyszerűen zseniális! És ami egészen elképesztő: liszt helyettesítésére is használhatod a karfiolt, akár pizzát is süthetsz belőle

Ilyen előzmények után nem meglepő, hogy itt a legújabb karfioldobás, a karfiol alapú zsömle, amit biztosan mindenki imádni fog, aki vigyáz az alakjára.

 

Karfiolzsömle

Hozzávalók:

1 fej karfiol

3 ek. paleo mandulaliszt

1 ek. kókuszliszt

2 tojás

1/2 tk. fokhagymapor

1/4 tk. só

Szórás:

  • 1 tk. mák
  • 1 tk. szezámmag
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. száraz, pirított hagyma
  • 1/2 tk. Himalája só
  • Így készítsd:

    1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra.

    2. A rózsáira szedett karfiolt tedd zöldségaprítóba és néhány gombnyomással morzsalékosítsd össze. 2-3 pohárnyi mennyiségre lesz szükség.

    3. Keverd össze a karfiolrizst, a tojást a liszteket, a fokhagymaport és a sót.

    4. Egy másik tálkában forgasd össze a szóráshoz való magokat, fűszereket és a sót.

    5. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit. Erre porciózd a négyfelé osztott tésztát - igyekezz minél gömbölyűbb formákat kialakítani.

    6. A bucikat szórd meg a magvakkal, és mehetnek is a sütőbe!

    7. A karfiolzsömléket 15-20 perc alatt süsd készre - a sütési idő hossza készülékfüggő, jobb, ha figyelsz!

    8. Ha már teljesen átsült a zsömle, 2-3 percig piríthatod grillező fokozaton, hogy igazán szép színe legyen.

    9. A kész zsömléket vedd ki a sütőből, és csak akkor vágd fel, amikor már teljesen kihűlt. Ugyanúgy készíthetsz belőle szendvicset, mint a hagyományos zsömléből, ám ezúttal lelkiismeret furdalás nélkül akár két szendvicset is megehetsz!

    Ez a forradalmian új zsömle ugyanis egyáltalán nem hizlal!

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek