DIÉTA

Ez az egy­szerű gyü­mölcs se­gít­het a gyors fo­gyás­ban

Lehet, hogy a régi mon­dás ezen­túl úgy szól: na­ponta egy alma a plusz­ki­ló­kat távol tartja? Egy új ku­ta­tás sze­rint igen!
címkék:

Egy új vizsgálat szerint az alma rostjai és polifenoljai a bélrendszerben segítik a hasznos baktériumok szaporodását, és a bélflóra egyensúlyának helyreállítását. Az egyensúlyban levő bélflóra pedig csökkenti a szervezet krónikus gyulladásait, amelyek növelik az elhízás kockázatát. Ráadásul a rostoktól sokáig jóllakottnak érzed magad, így elkerülhető a túlevés.

Fotó: Pinterest

A kutatók szerint az elhízott embereknek alaposan felborult a bélflórájuk, így az egyensúly helyreállítása megakadályozhatja a további hízást, és segít lefogyni. A kutatás során az almával etetett egerek bélflórája hasonlóvá vált a sovány egerekéhez. Korábbi vizsgálatokban pedig az is kiderült az almáról, hogy erősíti az immunrendszert, és csökkenti az olyan betegségek kockázatát, amilyen a stroke, a cukorbetegség, a magas koleszterinszint, valamint a szív- és érrendszeri betegségek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Pinterest

Az almatorta, és az almaszósz azonban nem jó megoldás, a főzés ugyanis tönkreteszi az alma polifenoljait. Ha viszont salátát készítesz belőle, a jó hatása összeadódik a többi zöldféle jótéteményeivel.

Almás-sütőtökös-kelkáposztás saláta

Fotó: Pinterest

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 kisebb sütőtök felkockázva
  • 1/4 csésze, és még két teáskanál olívaolaj
  • 2 evőkanál apróra vágott hagyma
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 3 csésze apróra vágott leveles kel
  • 1 nagyobb zöld alma, felkockázva
  • 1 1/2 csésze főtt quinoa ( indiánköles) vagy bulgur
  • 1/4 csésze napraforgómag
  • 1/4 csésze tökmag
  • morzsolt feta sajt vagy ricotta, esetleg túró

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Tedd tepsire a héj nélküli sütőtök-kockákat, és forgasd össze 2 teáskanál olívaolajjal. 20 perc alatt süsd puhára, majd tedd félre.

Eközben a címlapon

2. Keverd össze a hagymát, a citromlevet és a mustárt egy nagyobb tálban, majd add hozzá a maradék negyed csésze olajat, és ezzel is dolgozd össze. Végül sózd és borsozd ízlés szerint.

3. Az öntetbe forgasd bele a kelt, az almát, a quinoát vagy bulgurt, a napraforgómagot, a tökmagot és a sült tököt. Morzsolt fetával vagy túróval megszórva tálald.

címkék: